Ekstern motivasjon!

Jeg har tidligere trukket fram mange som motiverer meg på hver sin måte. Familien min, venner og bekjente. Gutta i klubben som legger forholdene til rette slik at moskusen virkelig kan fokusere på det som er viktigst for meg nå. Venner som lager mat slik at jeg kan trene mer enn jeg ellers kunne gjøre. Jeg elsker å trene, det gir meg nemlig voldsom energi, og i tillegg blir jeg RIK (rødlett i kinnan) uten å måte oppsøke solarium. Folk som heier på hver sin måte. Jeg har nevnt Ole Einar Bjørndalen og hans mentale coach Øyvind Hammer. Det er ekstern motivasjon, men det finnes masse ekstern motivasjon der ute bare man er villig til å lete etter den.

Denne uka så har coach Hitman dessverre omgangssjuke, og han kan ikke bidra med sine vante økter. Jeg oppsøker ikke smittekilde frivillig, men det er heller ikke aktuelt for Hitman. Han har avlyst alle avtaler denne uka for å bli frisk. Han kjeder seg voldsomt og misunner meg at jeg har muligheten til å trene. Jeg fortalte han på telefon i dag at alt tullet han gjorde i ungdomstida er samlet opp, og avstraffelsen har kommet den siste uka.

-Huff, da blir jeg vel syk ei uke til da sa han

Hitman er kjempegod på motivasjon og det hagler inn motivasjonsmeldinger både på pm og SMS fra sykesenga. Hva han motiverer meg med fra sykesenga er konfidensielt mellom meg og han, men jeg kan si så mye at det motiverer meg til å stå på ekstra på egen hånd …

Siste trening med Hitman var forrige torsdag, og etter det har uka mi vært slik mht trening:

 • Fredagstur med Frøken Sprett en  knapp time.
 • Lørdag treningsfri.
 • Søndag 2 timer 15 min tur med Fast Eddie Nyheim i marka.
 • Mandag 2 timer egentrening inne (1 time roing/tøying, 1 time styrke)
 • Tirsdag 2 timers skogstur alene.
 • Onsdag treningsfri, men massasje av legger på Flatåsen Hamman.
 • Torsdag 2 timer 15 min egentrening inne (1 time roing/tøying, 1 time 15 min styrke)

IMG_1970a

En hilsen til Hitman fra torsdagens trening! Powerattitude TCB!

Kroppen min tillater meg altså å trene mellom 9 og 10 timer i uka for øyeblikket. Det aner meg at Hitman skal ha meg jevnt oppe i 12-13 timer i løpet av vinteren/våren. Hvile, søvn og restitusjon er like viktig som å trene. Der er Hitman nazi for å si det mildt. Driver jeg å tuller med for mye annet får jeg korreks, det er min erfaring så langt. Jeg føler han er like dedikert på mine vegne som jeg er selv. Noen ganger så har man andre ting man må ta seg av, men heldigvis er jeg strukturert og melder fra om slike ting i god tid. Kommer jeg på trening i hans regi uten motivasjon eller uten nok hvile pga av ting jeg kunne ha styrt unna, så er det knallharde tilbakemeldinger. Jeg er akkurat lik selv når det kommer til mitt virke innen biljard så derfor passer dette meg perfekt. Vi var kompiser i ungdomstida og har funnet tilbake til hverandre nå. Det betyr at vi har mye mer enn bare et profesjonelt forhold og min vurdering er at det er en styrke for at vi skal nå våre mål.

IMG_1969a

Egentrening tatt vare på!

 

Ekstern motivasjon!

Jeg har tidligere nevnt cabinansatte i fly, legesekretærer, sykepleiere og folk i klesbransjen som profesjonelle og dedikerte på vegne av sine «kunder». Men det finnes unntak der ute der man normalt ikke finner slik dedikasjon. At folk er dyktige i jobben sin, og hvor det indirekte eller direkte angår meg gjør meg motivert. Jeg bruker alt jeg finner i min motivasjon. Tenkt hvor heldig jeg er som har valgt å tenke slik?

For 2 1/2 måned siden ble alle mine forestillinger om godt og riktig kosthold kastet i søpla av Hitman. Jeg var hverken tømmerhugger eller bonde, og da fikk jeg brutal tilbakemelding at det jeg trodde var bra slettes ikke var bra for meg og mitt virke. Moskusen var nå i villrede og ute på butikker på jakt etter riktig mat. Jeg følte meg litt som den moskusen som var utstøtt av flokken og måtte klare meg selv oppe på fjellet …

Ved en rein tilfeldighet var jeg innom Rema Saupstad, en butikk jeg sjeldent hadde vært innom selv om det er like i nærheten av der jeg bor. Jeg er særdeles opptatt over hvordan utstillinga er av frukt og grønt er etter mange år på torvet i Trondheim. Når jeg kom inn døra var det nettopp frukt og grønt jeg var på utkikk etter. Gjerne salatdisk hvis de hadde det. Jeg ble meget positivt overraska da det bugnet med varer i alle retninger og der stod det også en salatdisk som var skikkelig i orden.

IMG_1971

Jeg stod borte ved salatdisken og så vel litt ut som han Manuel i Hotell i særklasse vil jeg tro. Ikke ante jeg hva som helt var godkjent av den strenge treneren. Bort kom det ei ung dame og spurte om jeg var på utkikk etter noe spesielt.

«Tja, vet ikke helt, men salat er vel godkjent» sa jeg.

«Du går på lavkarbo du eller» spurte hun således. Det interesserer meg det sa hun videre

» Ja det er vel det det heter» sa jeg, men jeg er i villrede nå.

Vi hadde en kort samtale og jeg dro hjem som den lykkelige eier av 2 stk salatbokser.

Neste gang var hun der igjen og salatdisken, samt frukt og grønt var strøkent rundt meg.

» Hvem har ansvaret for denne avdelinga» spurte jeg så.

«Det er meg det» sa hun med litt usikkerhet i øynene …

«Du gjør en glimrende jobb» sa jeg og da kom smilet fram.

Som overvektig i fase 3 er det faktisk uvant at noen ansatte i en vanlig butikk kommer bort slik og spør deg som kunde. Jeg tror faktisk det er uvanlig uansett hvilken fase man er i. Hun kom direkte bort til moskusen som var ca. 185 kg og spurte om hun kunne hjelpe uten oppfordring fra meg. Det viser guts og interesse utenom det vanlige. Nå er det blitt obligatorisk med «High Five» hver gang jeg kommer innom som kunde hvilket er ca. 3 ganger i uka. Det kan skje på den merkeligste måte skal dere vite. Jeg kan komme snakkende i telefonen, hun steller med grønnsakene sine, og som den naturligste ting i verden «klasker» vi «High Five» i det vi passerer hverandre uten at det trenger å være noen videre samtale etterpå.

Slik dedikasjon motiverer meg. Det overrasker meg ikke hvis hun en dag har egen butikk. Hun har selvfølgelig fått eget nick for ei lita tid tilbake, men nå skal det offentliggjøres:

IMG_1968a

Emma «Supergirl» Konstanse er hennes navn og i dag var jeg frekk nok til å spørre om bilde også

Supergirl pga «Girl Power» osv. Pga av alder ble det girl og ikke woman. 2 stk har allerede fått navnet superwoman, begge heter Heidi, og jeg aner ikke hvordan jeg kommer ut av den knipa. Jeg må være smart tror jeg. Kan ikke ha sinte damer etter meg …

«Ingen blir god alein»

Corleone

 

8 kommentarer til «Ekstern motivasjon!»

  1. He he he Kristian! det er ca 50-50 med kvinner og menn på jordkloden så da må jeg bruke hele spekteret i min motivasjon 🙂

   Jeg velger å profilerere de som gjør noe utenom det vanlige 🙂

   Takk for at du følger bloggen vår 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *