Årets første veiedag 15. januar 2015!

Intervju før dagens økt.

Denne uka var det «mesterskapsuke» igjen. Den uka vi veier er det altså mesterskapsuke. 4 uker siden forrige veiing (18. des) og jula har vært imellom. På kontrollveiing i jula kunne vi registrere at jeg gikk opp 0,5 kg fra juleaften til den 30. desember. Det er godt innafor akseptabelt og det runget en «high five» mellom meg og coach Ronny Hitman. Det var egentlig godt med en treningspause i perioden 26-29 desember. Kroppen fikk hvilt seg selv om drikken jeg drakk var noe forurenset…

 1. desember var jeg og Hitman igang med kompistrening. Det betyr litt mer senka skuldre enn når vi «jager medaljer» i PT timer. Ingen må tro at jeg får gå helt i fred på trening når coachen er tilstede selv om jeg bestemmer det meste selv på disse treningene.

«Ordentlig ja, 90 grader, itj nå slurv» osv kommer det fra han titt og ofte. Det liker jeg svært godt da jeg også stiller høye krav til meg selv.

Siste 17 dager har jeg kun hatt helt treningsfri eller fri fra hverdagstrim 1 dag. Det var på mandag da mine knær og hofter kjente kjøret de har vært igjennom. Etter en dag med total hvile er kroppen mye mer velfungerende igjen. 2 av disse 16 dagene har jeg hatt snømåking som hverdagstrim, ei økt på 30 min og ei på 40 min, resten har vært reel trening. Jeg setter eget krav om minimum 30 min hverdagstrim for å få økta godkjent. 26 timer og 30 minutter med effektiv trening/trim har jeg vært igjennom siden 30. desember.

Tredemølle med strikk.

Selverklært i fase 2!

Vi skal ærlig innrømme at både jeg og Hitman jager resultater, men det overordnete målet mitt i det siste har likevel vært å komme meg til fase 2 som overvektig fortest mulig. (Lenke til forklaring om fasene ved å trykke på hverdagproblemer øverst i bloggen). I fase 2 så åpner det seg nemlig en ny verden for meg. Fettforkleet som henger foran mine lår og hindrer fri ferdsel er ikke borte, men er ikke til hindring lenger. Jeg klarer å ha på meg truger, og den vaggete gangen er mye mer normalisert. Jeg ble faktisk trugeklar 6-7 kg før estimert tid pga av mye trening og dermed mer fit kropp «kilo for kilo». Hadde jeg derimot slanket meg uten trening ville jeg nok måtte ventet 5-6 uker til før jeg kunne gå med truger selv om jeg hadde samme vekta…

Jeg sier kort og godt til dere som følger bloggen:

«Æ e i fase 2»

Det er en fantastisk følelse for meg. Selv med en god del smerter i knær og hofte sier jeg bare:

«I feel great»

I dag fikk jeg også bekreftet dette i hverdagen. På veg til HIT The Gym i dag møtte jeg på en hel skoleklasse med ungdommer i den «verste alderen», nemlig 13-14 år. Glimrende mulighet tenkte jeg like før jeg møtte de. Jeg gikk selvsikkert mot dem, leita etter blikkene deres, men ingen la merke til meg. Noen så meg så vidt inn i øynene, men ingen stirra hverken på vaggete gange eller stor overvekt. Vist er jeg stor enda, men det er ikke så uvanlig å være så stor som jeg er nå. Dette er også en bekreftelse på at jeg nå er i fase 2 som overvektig.

Bear walk.

Jeg ser fram til å gå gjennom fase 2 på veg til fase 1. Den fasen er for meg med min høyde og kroppsbygning ca 30 kg. Jeg har nå gått fra fase 4 (begynnelsen av fase 4) til fase 2 og det er en plass mellom 65 og 70 kg. Fase 2 er altså mye kortere fase å komme igjennom. Husk min beskrivelse av fasene er ikke egentlig referert til antall kilo, men heller de problemer og utfordringer som oppstår med økende antall kilo på visse nivå. Jeg har i det siste visualisert mye rundt reisen gjennom fase 2. Visualisering har jeg brukt mye siste 15-20 år for å oppnå andre mål i livet.

Tredemølle ala Anette «Spitfire» Leistad. Vi jobber også med attityde på trening. Inspirert av både Roy Rolstad og Gøran Sørloth.

Resultater!

Jeg skriver så mye om treningene til meg og Hitman så jeg skal ikke bruke mye energi på det enn at jeg gikk «helt tom» ca. 10 min før planlagt slutt av treninga i dag. Da hadde jeg likevel holdt på i 2 timer og 20 min. Coachen tok meg så inn til veiing og her er resultatene:

Vekt 158.8 kg
Vektreduksjon siden forrige måling 18 desember: 4.6 kg
vektreduksjon siste 14 uker 25.5 kg
Vektreduksjon siden «all time heavy» ca 70 kg.

runeveing

Resultat etter 14 uker.

«I feel great»

Corleone

 

26 kommentarer til «Årets første veiedag 15. januar 2015!»

 1. Hei Rune. Long time……
  Stå på…. Var i Trondheim i jula. Tenkte da faktisk på de fantastiske skiturene vi hadde hvor vi gikk fra Romulslia til Buenget. Tok buss og trikk til Lian og gikk hjem på ski.

  Er vel ingen unggutter som gjør det nå, men inviter meg så kommer jeg så gjentar vi turen. Vi er vel fortsatt like unge i «skallen».

  Ståpå – hilsen fra Helge

  1. Hei Helge!

   Jeg har svært gode minner fra de turene ja 🙂

   Du var primus motor for å dra meg med. Deilig kakao i termosen og matpakke. RIK (rødlett i kinnan) var vi i 2 dager etter disse fantastiske turene 🙂

   Ta kontakt neste gang du er i Trondheim 🙂

 2. Dævven de jobbes bra! Bli spennende å se kor de hær kan ende. De e bare å bøy sæ i støvet! Vi heie videre!

 3. Tommelen opp for din selvdisiplin, ditt stå på humør/humor og inspirasjon. Imponerende resultat så langt, å vi har vel bare sett begynnelsen enda 🙂

 4. Gratulerer med strålende resultat! Og jeg liker veldig det du skriver, du skriver godt, og gir oss andre en følelse av å få være med på reisa di. Flott inspirasjon!

 5. Takk for supre tilbakemeldinger 🙂

  Til Bell:

  Vi jobber bevisst med dette i treningsarbeidet. Vil nok engang takke Roy Rolstad og Gøran Sørloth for meget gode innspill i så måte. Attitude er viktig, det vet mine utøvere i biljard, nå skal jeg jobbe bevisst med det selv også!

  Corleone

 6. Wow! Gratulerer, Corleone! Knallbra jobba. Hitman virker som en super coach! Likte det han sa «Attitude, reis deg opp!» etter at du var ferdig på tredemølla. Dreamteam! 😀

 7. Wooow!! Fantastisk resultat, og til og med en juleferie i mellom!! Tenk at du har tatt av 70 Kg siden «ditt tyngste jeg» Det er rett og slett en vanvittig prestasjon i seg selv. Det representerer 140 smørpakker som du har smeltet vekk og byttet ut med kvalitetsmasse. Som alltid er jeg ekstremt imponert og bøyer meg i støvet over pågangsmotet, humøret og dedikasjonen deres. Det er ikke lenger noen tvil, dere kommer til å nå absolutt alle mål dere setter dere! Gratulerer Rune!

  P.s Rått før og etter bilde. Nå ser vi tydelig kjevelinjene dine. Jeg gleder meg til å følge fortsettelsen!

  #SK2015

 8. Kjempe flott Rune. Fatter ikke hvordan du klarer det. Kjempe stolt av deg. Ser stor forandring ja. Jeg ser ikke tegn til at det er kjedelig en gang. Lykke til, stå på

 9. Kjære Rune ! æ har gjort mye i mitt liv som du vet 🙂 det du e på vei no er en egen vei å din å ikke endra 🙂 heldig vis 🙂
  æ e så stolt over den du en no 🙂

 10. Helt Fantastisk og jeg følger deg med STOR beundring hvor rå du er til å trene å stå på,til stor inspirasjon for oss andre som sliter med overvekt

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *