Donald Duck rumpe!

Onsdag 18 mars var det klart for trening og PT-time på Trimhuset i Horten. Trimhuset i Horten er faktisk det treningssenteret som jeg har besøkt tredjer mest etter de 2 senterene jeg har trent på i Trondheim. En plass mellom 20 og 30 økter har jeg her siden 2010. Jeg liker meg veldig godt her, og blir alltid tatt svært godt imot. allerede kl 09.00 i morrest var det mange treningsivrige, positive og glade mennesker tilstede på senteret. Treningslysten stiger når man møter slike fasiliteter.

Jeg fikk også pratet med noen som jobber der, og de liker å framstille treningssenteret som et «moderne grendahus». Medlemsmassen strekker seg fra ufattelige 12 til 90 år. Her gjøres det mye riktig det skal være sikkert.

Med klare instrukser fra coach Ronny Hitman så har jeg ikke lov til å slurve med hverken tøying og oppvarming på de treningene jeg har på denne road-trippen på Østlandet. Nesten en time oppvarming før PT Truls-Petter Green Strøm møtte meg for ei trening jeg ikke viste hva ville inneholde. Jeg liker dette overraskelses momentet når jeg har «gjeste PTer». Når det gjelder min egen coach så er det overraskelser titt og ofte. Det har jeg blitt vant til, og liker utfordringene dette gir meg.

Truls-Petter!
IMG_3648

Truls-Petter har jeg kjent i ca 8 år. Det betyr også at han har litt kunnskap om hvordan helsa mi var når jeg var på det største. Første gang jeg møtte han var han en virill og hormonell 20 åring, men i dag møtte jeg en MANN. En meget kunskapsrik og autoritær PT som virkelig pushet meg. Jeg setter strenge krav til meg selv og de rundt meg. Truls-Petter «leverte» for å si det sånn.Han kom bare for et par dager siden hjem fra Ihrsa fitness convention i LA. Det er ei utstyrs og fitness messe og inspirasjonen han hadde med seg derfra lyste opp på hele Trimhuset. Heldige meg som fikk dette direkte overført gjennom ei knalløkt i dag. Han er også iniativtaker til Horten ByTri som er et triahtlon der de fleste med litt treningsgrunnlag kan delta.

«Horten ByTRI»:

6. Juni 2015 kan du som har litt treningsgrunnlag stille til start på Roklubben. Svømmeetappen er på 500 meter. Etter svømmingen går du inn i skiftesonen, får av våtdrakten, eller badebuksa, og kommer deg på sykkelen. I oppmerkede runder på 4 x 4,7 km gjennom Hortenskogen og rundt Karljohansvern. Syklingen foregår på asfalt, grus, sand og brostein. Her burde man få følingen av Paris Roubaix. Etter de fire rundene legger du fra deg sykkelen og forsetter de fem siste kilometerne i joggesko. Du bør ikke være bekymret for oppoverbakker. Løpedelen er en del av den kjente Kanaljoggen-løypa, i alt 2 x 2,4 km.

 

Treningen:

Truls-Petter tok meg med til et «ekstra rom» slik at vi fikk holde på helt alene. Trimhuset utvides snart og i mellomtiden tok vi hans øvelser der inne. Trimhuset vil snart være over 2000 kvadrat.

Å få trene med en slik ressursperson er bare fantastisk. Vi startet med 4 øvelser gjort 4 ganger hver. Ikke mye pause ble innvilget da jeg for lenge siden hadde sagt jeg ønsket å kjenne økta. Nyinspirert av kampsportekspert Roy Rolstad ( fra mandagens økt) hadde jeg stort fokus på attityde på forhånd. Jeg ønsker ikke at instruktørene skal ta meg i syt. Kun ærlige tilbakemeldinger angående mine skader er tillatt.

IMG_3647

Alle PTer jeg har vært involvert i har vært dyktig til å scalere øvelsene slik at jeg klarer å gjennomføre. Med tung kropp og noen skader er ikke alle øvelser naturlig å gjøre i full skala. I øvelsen «stående roing» så forklarte han meg at rumpa mi skulle se ut som Donald Duck sin samtidig som resten av kroppen skulle ha helt korrekt holdning. Allerede før treningen sa han at under hans treninger var han svært nøye med holdningene og korrekt utførelse.

Truls-Petter filmet alle de 4 øvelsene i det tredje settet. I fjerde og siste sett ble det derimot «nye regler». Han hadde kartlagt hvor sliten jeg var og alle øvelsene ble kjørt til ikke moskusen hadde mer og gi i hver øvelse. Med autoritær stemme fikk han presset ut all juicen jeg hadde i muskulaturen…

Siste kvarteret frontet han noe som min egen coach ville elsket å høre, nemlig funksjonell kropp. Han forklarte meg hvor viktig tøying var for å gjøre kroppen min mer bruksvennlig i hverdagen. For å vise meg dette så måtte jeg ta knebøy 10 cm fra veggen uten å røre veggen med hendene (uten vekter). Han merket av hvor langt ned jeg klarte å ta knebøy så var det fram med noe som heter foamroll. Det er et verktøy som brukes for å sette igang sirkulasjon og øker bevegelighet. Hovedsakelig masseres bindevevet (fasia). Det jobbes i 1.5 til 2 min på hver muskel for å få langtidseffekt av det. Etter foamrollen var det tid for nye knebøy. Jeg knuste første forsøk i dybde og fikk dermed kjenne effekten direkte.

FANTASTISK!

Truls-Petter takk for ei herlig og inspirerende økt. Fredag ettermiddag møtes vi igjen, og da skal han hjelpe meg med hjemmeleksa gitt meg av Hitman. Vi skal kjøre restitusjonsøkt i russerprogrammet. Jeg gleder meg allerede.

«Ingenting stort er bygd uten entusiasme»

Corleone

4 kommentarer til «Donald Duck rumpe!»

 1. Takk Rune!
  For ca. 10 minutter siden så hadde jeg ingen, og da mener jeg NULL motivasjon for å gjennomføre dagens treningsøkt. Så tenkte jeg med meg selv: «Kanskje det har kommet et nytt innlegg på Tjukkasbloggen, og at det kan gi meg litt inspirasjon og motivasjon …» Når jeg nå har lest og sett klippene fra treninga di, så fant jeg igjen motivasjonen jeg ikke hadde – og i det jeg skriver dette, så er jeg på vei opp fra kontorstolen på jobb, for å komme meg på trening.

  1. Herlig Even!

   Slike tilbakemeldinger motiverer meg!

   Tusen takk for at du tar eg tid til å motivere tilbake 🙂

   Rune

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *