En ny hverdag!

Som mange kanskje har fått med seg er jeg i sommermodus nå. Ingen jakt etter resultater, og kan ha senka skuldre slik som alle andre har når det er ferie. Jeg har likevel noen kjøreregler som jeg har planlagt før ferien startet. Jeg har lovt meg selv at jeg skal spise sunt, og jeg skal trene minst 4 timer siste 7 dager uansett hvilken dag jeg regner fra. Jeg unner meg alkohol ved passende anledninger, men må passe på slik at jeg ikke konstruerer anledninger i hytt og pine. Snart 14 dager siden forrige veiing og så langt har dette gått meget fint.

En ny hverdag!

Denne sommeren har jeg virkelig fått erfare hvordan livet har har endret seg. Jeg trenger ikke extention (ekstra belte) på fly. Jeg svetter mye mindre når det er varmt, og det er ikke lenger noen problem å stå i kø på flyplasser pga fysisk form. Det var heller ingen problem å legge ned spisebrettet foran magen på flyet selv om det ikke var god plass. Ved nærmere ettertanke er det vel få som har meget god plass mellom spisebrettet og magen…

Å gå opp stigen opp fra badebassenget er hur lett som helst. Når jeg var over 200 kilo var det slett ikke noen selvfølge å bade da jeg ikke ante om jeg kom meg opp av bassenget igjen. Vi tilbringte 5 hele dager i Krakow. Rundt hele torvet var det sikkert 40-50 restauranter og jeg kan berolige coachen om at jeg ikke prøvde alle 🙂 Det som var mer hyggelig var at jeg kunne prøve alle restaurantene HVIS jeg ville, og ikke bare de 5-6 med stoler uten armlener. Mange restauranter har dog stoler uten armlener i «back up», men det var ikke tema nå.

Hodet mitt husker meget godt hvordan livet var i «glansdagene». Fra Hard Rock Cafe og til døra på hotellrommet var det ca 300 meter. Den distansen gikk ikke jeg uten minst 3 pit-stop på veien, sannsynligvis 4. Når jeg tittet utover torvet nå visste jeg megt godt hvor 3 av disse pit-stoppene ville være. Jeg fikk etter hvert et falkeblikk for slike ting. Når jeg nå tittet utover torvet sa jeg i mitt hode:

«Steinkanten ved vannfontenen, benken ved enden av torvet og i foajeen nede ved resepsjonen».

Det var helt naturlige Pit-stop med 60 og 100 meters mellomrom.

I perioden før 2009 var det meget ubehagelig å komme til nye plasser da jeg ikke kjente «terrenget» godt nok. Jeg kartla derimot alle slike ting umiddelbart. Var jeg usikker så ble det taxi på alle distanser over 150 meter. Det var opplest og vedtatt blant alle mine nærmeste venner. Likevel lot vi aldri det gå utover humøret i hverdagen. Både jeg og mine venner «aksepterte» situasjonen» og levde derfor deretter. Nesten alltid når jeg kom etter i en taxi på en restaurant hadde mine venner fikset plass ved enden på et bord, stol uten armlen og kort vei til toalettet. Restauranter med lang trapp på vei til do ble underkjent. Ofte hadde jeg sendt ut «speidere» for å sjekke slike ting på forhånd. Var alle ting på stell dampet moskusen ofte mest av alle i det lystige laget…

IMG_4546
Istedenfor pit-stop hoppet jeg opp på steinkanten ved vannfontenen med et stort smil!

Trening! 
FullSizeRender1
Fra onsdagens treningsøkt på toppen av Granåsen.

Vel vitende om den selvpålagte regelen om minst 4 timer trening siste 7 dager så stod jeg opp kl 05.55 tirsdag morgen for å trene før hjemreise. De fleste vet hvordan det er å motivere seg for trening etter å ha reist halve dagen. Godt er alt som gjort er gjort tenkte jeg, og havnet på 4 timer og 5 min trening når vi regner fra tirsdag og bakover. En god bieffekt var strålende humør på hjemreisen 🙂

Trening siste 7 dager:

  • Fredag 10. juli: 30 min svømming. Lett intensitet
  • Lørdag 11. juli: Hviledag.
  • Søndag 12. juli: 1 time 20 min styrke, cardio og svømming. Medium minus intensitet
  • Mandag 13. juli: Hviledag.
  • Tirsdag 14. juli: 1 time cardio, styrke og svømming. Lett + intensitet.
  • Onsdag 15. juli: 2 timer 40 min totalt, skogstur avsluttet med gressklipping. Medium+ intensitet
  • Torsdag 16. juli: 2 timer 10 min, skogstur, medium intensitet.

7 timer 40 min trening siste 7 dager og ca 332 timer trening siden 30 desember. Det gjelder for meg å ha noen lange økter innimellom nå på sommeren som lettere bringer meg innen «regelen». Jeg har strengt kostholdsregime nå i 3 dager før helga.

FullSizeRenderfremhevet
Torsdag stod jeg opp til en jævla misnøye over været vi har i Midt-Norge på sosiale medier! Glimrende tenkte jeg. Været får jeg ikke gjort noe med. Feil fokus, bortkasta energi!

Fra slutten av juni til begynnelsen av august benytter jeg regnvær, og/eller kaldt sommertemperatur til å gå i skogen. Ingen insekter eller fluer å se, kun frosker og en glad moskus. Selvsagt også noen tøffe mennesker som gjorde akkurat slik som meg ?

Ferden gikk fra Flatåstoppen-langs Leirsjøen og til Rønningen! Jeg elsker terrenget langs Leirsjøen ( venstre side for demningen spesielt). Perfekt for motorikk og mye tyngre enn hva folk tror. Regnbløtt gir ekstra utfordringer. Motorikk var en av mine store svakheter som ekstremt overvektig. Det er det ikke lenger.

collage
Slikt terreng er fantastisk for å trene motorikk.

«Du lure itj et luring»

Corleone

Blogglistenhits

3 kommentarer til «En ny hverdag!»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *