Fleksnes skal veies!

Jeg har for vane å gi de rundt meg nickname. Nicknamet må passe til vedkommende, og det skal ikke være støtende for personen selv. Et støtende nickname er det vi kaller et øknavn, men et nick som personen liker er et smeknavn. Nicket må godkjennes av personen selv for å kunne brukes.

Sjelden, eller kanskje aldri har jeg funnet et nick på en som passer så godt som på denne personen. Hvis vi tar ut alle de gode sidene ved Fleksnes så har dere min Fleksnes servert på et fat.
Vi har ingen intensjon om å profilere Fleksnes som noe annet enn «Fleksnes». Utøveren trenger ro i prosjektet sitt for å nå målene sine. Han har ryddet rundt seg, frigjort masse tid og fokus, for å legge forholdene til rette for å kunne lykkes. Det er intet annet valg når man veier inn til 203.3 kilo (5. mai).

Fleksnes_2_15072016
Jeg var dønn ærlig til Fleksnes fra første stund. Fortsetter du slik kan det være over før du vet ordet av det. Ingen vits i å pakke det inn. Fyren har selvtillit det er det ingen tvil om. I mars skrev jeg i bloggen at jeg ønsket å jobbe med noen få utvalgte overvektige, men først til høsten, og jeg stilte strenge krav til de jeg eventuelt involverte meg i. Fyren har guts som kontaktet meg nå var min første tanke.

Første møtet vi hadde var på skogstur og det var bevisst av meg (5. mai). Det var en test for å sjekke hvor mye han ville dette. Etter første tur sendte jeg han ut på egen restitusjonstur dagen etter og forlangte bilde.(fredag 6. mai). Lørdag eller søndag (6. eller 7. mai) var det valgfritt, men en av dagene måtte han ut på treningstur helt alene. Treningstur er høyere intensitet. Bilde skulle være fra samme plass som vi gikk første tur. Jeg hadde sjekket været på forhånd og det var meldt knallvær. Da vet jeg at det er masse folk i dette området som går tur. Han måtte trosse «farene» ved å vise sin vaggende gange med stavene sine blant masse folk helt alene. En kar på over 200 kilo vekker oppsikt i skogen det er det ingen tvil om.


I dette terrenget var vi allerede på vår første tur. Svært utfordrende for en kar på 203 kilo. Vi går mest mulig i ulendt terreng samt myr. Det er hardt og tungt, men samtidig veldig skånsomt for knær, hofte og ledd. Asfaltgåing for en utrenet person, eller overvektig ville betydd betennelser og slitasje etter kort tid.

Tur nr 2 gikk vi et annet terreng som var enda mer utfordrende motorikkmessig. Vi var ute i 2 1/2 time og agendaen var å bevise at han klarte mye mer enn han trodde bare vi brukte tid nok. På nytt ble han sendt ut på både restitusjonstur og treningstur og bilde skulle sendes. Bildene kom og etter vår 3. tur shaket vi hands om å trene sammen, og ikke minst lykkes. Min ambisjon er å få trening som livsstilscoach og egen motivasjon fram mot operasjonene som venter meg. Etter 3 uker startet han også styrketrening sammen med Hitman. Aldri verden om jeg kom med en utøver til Hitman som ville gi opp nesten før vi hadde begynt. Det måtte jeg forsikre meg om før Hitman ble med på prosjektet.

Rekruttskolen

Etter 2 uker var det altså klart for «rekruttskolen». Det er beinhardt, men slettes ikke farlig. Det er hardt arbeid som teller i en hel måned. Turer i ulendt terreng på 3 timer med pauser når det er naturlig er helt vanlig. Det er blytungt for en så stor kar skal jeg love dere. Den lengste turen var tur-retur Baklidammen-Geitfjellet og vi brukte 5 1/2 time på en tur som for meg i dag normalt tar litt over 1 time. Jeg er ganske sikker på at Fleksnes har løyperekord opp Geitfjellet når vi snakker kilo. Jeg er også sikker på at han har bakkerekord fra bunnen til toppen av Granåsen med sine 197.5 kilo den dagen (200 kilo med sekk). Disse turene har hatt 2 formål. Det ene er å få resultater ved å brenne fett, men den viktigste er å bygge vinnerskalle. Den vinnerskallen er han helt avhengig av for å nå sine langsiktige mål. I dag trener vi fortsatt meget bra, men vi trener ikke så lenge hver økt, og heller er det ikke like hardt. Våre økter ligger nå på mellom 1 1/2 time til 3 timer og ca medium til medium pluss intensitet. Han trener 4-5 ganger i uka, og en dag er satt av til nærmest total hvile. Både kropp og hode trenger denne hviledagen.


Etter 1 times tur sendte jeg Fleksnes 5 ganger opp og ned denne trappa før vi returnerte til Hoppbakken i Granåsen for å gå bakken helt fra bunnen til toppen. Fra bunnen til toppen betyr nok en times hardt arbeid siden vi deler bakken inn i intervall med pauser fra 10 sekund til 5 min. Før han vant å sa et ord så jeg han inn i øynene og sa:

«Du vil takke meg 8. juli»

Tro godt om deg selv

Tro godt om deg selv sier jeg ofte i bloggen. Man er avhengig av det for å nå hårete mål. Fleksnes er herlig utadvendt og tror godt om seg selv. For meg er dette en fantastisk egenskap. Det betyr ikke at man er klysete, men heller at man har egenskapen for å lykkes.

«Æ e vældig lettrænt æ Ronny»

Sitat: Fleksnes

Det er glimrende innstilling, og mye bedre å høre enn at det får jeg aldri til fordi jeg har det ikke i meg. Det er for vanskelig for meg fordi jeg har mislyktes så mange ganger før osv. Lite ofrer jeg energi på at jeg ofte blir kalt Ronny og ikke Rune når vi er på våre skogsturer, heller ikke når han sier Jørstad istedenfor Glørstad, og heller ikke når han kaller Turhytta Rønningen for Grønningen. For øvrig var det «Grønningen» den opprinnelige Fleksnes ble kalt når han var i militæret. Har man med seg selveste Fleksnes på tur kan man ikke henge seg opp i slike detaljer.

Det tok en måned før Fleksnes spurte meg etter å ha sagt det mange ganger selv:

«Synes du æ e lættrænt?»

«Ja, så absolutt, alle er det så lenge de virkelig tror på det selv»

Først da fortalte jeg han at jeg hadde latt han få si det så ofte han kunne til meg uten at jeg reagerte med et annet svar enn så flott, så bra osv.

Det var egentlig ikke til meg han sa det skjønner dere, men til seg selv uten at han han skjønte det. Oddsene øker dramatisk hvis har trua selv. Faktisk er man avhengig av det.

«Mine nærmeste sier jeg er en harding som har begynt på dette løpet, er jeg egentlig det?»

«Du skal ta deg f..en på at du er en harding. Det er bare hardinger som går treningsturer med meg gang på gang og gjør det jeg sier. Jeg forlanger at du betrakter deg selv som en harding»

Sitat moskusen.

Fleksnes veies 
Fleksnes_fremhevet15072016
Mange vil kjenne seg igjen i Fleksnes. Ta det som et kompliment!

Tidlig karta jeg at Fleksnes skulle møte sin familie 18. juli på ferie. En perfekt anledning for å motivere seg mot en happening. Normalt er familien nære støttespillere. Det er det også i dette tilfellet. Dedikasjon og innsats er en tiltrekkende kraft. Når dedikasjonen gjelder din egen helse vil det bety mye for dine nærmeste som bare vil ditt beste. Man trenger sine nærmeste som støttespillere. Dette er en av mine viktigste erfaringer i mitt eget prosjekt. Vi blinket ut datoen 18. juli som en egen kode.

Fleksnes hadde regnet alt for høyt om hvor mye kroppen ville slippe fram til 18. juli. Det fungerer ikke slik var mitt budskap. Det er ikke rasjonelt og ikke forsvarlig. Med et vanvittig godt utgangspunkt får man likevel mye «gratis» de første ukene. Kroppen vil slippe mye bare ved å legge om kosten og røre seg litt.

Vårt måI er at han i enden skal få en kropp som forbrenner mange ekstra kalorier siden vi jobber for å bevare mest mulig muskelmasse. Mitt estimat er mellom 15 og 20 kilo fett «gratis» i året (i enden) ved å tenke langsiktig, svært langsiktig. Det er et helt annet liv når målene er nådd. Fleksnes omfavnet mitt budskap om vårt første store delmål på 189.9 kilo fram til vår første store veiedag fredag 8. juli. Det er 13.4 kilo ned på 9 uker i tilfellet.

Vi bygde opp siste 5 dagene før veiing som mesterskapsuke slik jeg har gjort i mitt prosjekt. Flere ganger har han måtte gjort mye ekstra på våre turer. Ekstra intervall, ei ekstra sløyfe her og der. Det har vært tungt, men jeg har hele tiden sagt du vil takke meg 8. juli og alt slitet vil være glemt.

2 dager før veiing hadde vi siste trening i skogen, og mye av turen forsvant i motivasjonsprat. En god jobb ble gjort i denne turen selvsagt, men tiden man bruker føles mye kortere når praten går med felles målsetning. Samme kveld sendte jeg følgende melding:

«Herlig gnist» i øynene store deler av turen i dag. Intervjuet på Elgsethytta var knaill. Slike ting jeg leter etter.

Så har vi tunge delen da med litt vondt og slit, men det e glemt straks vi oppnår gode resultater.

DET E DET SOM SKAL TIL????

Bare gled deg til de fantastiske mulighetene kroppen din gir deg. Fra fengsel til full frihet.

Livstilsprosjekt av et slikt kaliber tar 2 år, minst. Først utfordre alle feller året gir deg ved ferie, julebord, reiser, høytider, bursdager osv. Så gjenta neste år før kontroll?

Fokuser på dine styrker. Ikke nikotin og alkohol gir deg en stor fordel som bekrefter det du har sagt sjøl:

«Æ e lættrænt»

Dine evner i yrket ditt, og selvsikkerhet gir deg også en fordel du skal ta vare på. Bak det inn i hodet ditt. Vær egoist???

På fredag er jeg der for deg. Vi skal gi jernet så tar vi det vi får som menn. Det blir hardt, men fullt ut levelig. Vi skal trylle bort tiden for å komme i mål.

Fredag er du toppidrettsutøver og ingenting annet. Kun fokus på det vi skal gjøre. Det kravet må du stille til deg selv. Jeg krever det også. Alt for meg handler om deg på fredag. Spiller ikke kroppen på lag er det ingenting å gjøre noe med. Det tar vi på strak arm.

Vi har gjort alt riktig siste 14 dager sett fra mitt ståsted???

Vel møtt på fredag og se fram til gulrota etterpå. Nemlig ei forholdsvis rolig rolig uke med maks medium hver økt?»

Veiedagen ble på 2 1/2 time med hard minus intensitet og vi presenterer følgende resultat:

bilde_av_vekt_15072015
187.0 kilo

Vektreduksjon siste 9 uker: 16.3 kilo

Mitt spørsmål ved lunsjen etterpå:

«Hvor mye tenker du på all harde jobben nå?»

«IKKE EN KALORI»

Svaret kom med et stort smil om munnen…

Vi har satt hovedfokus på de tingene som har gjort Fleksnes så stor. Først og fremst sukker, så en stressende hverdag. Jeg er IKKE en coach som lærer bort at det er kosedag med nærmest fri tilgang på sukker 1 gang i uka, eller i ferier for den saks skyld. Akkurat slik som det ikke er å anbefale for en som sliter med rus. Vær flink hele uka så skal du få deg en dram på lørdag…

For normale mennesker går det helt fint, men ikke når man er avhengig. Sukker og rus har mye av de samme mekanismene. Vi har funnet lørdagsfølelsen for Fleksnes også, nemlig mat som han synes er god og gir feststemning for topplokket. Vi spiser kun mat som er god, men samtidig er forenlig med våre målsetninger.

Nå er det ferie og første store utfordring for Fleksnes (etter trening 15. juli). Vårt mål er nulling fram til 15. august og tiden etter det er vi enige om en målsetning på 0.8 kilo i uka i snitt neste år fra den datoen. Det er slutt på at kroppen slipper ekstra nå slik som den gjorde helt i starten. 0.8 kilo i uka gir 41.6 kilo på et år og det er ambisiøst, men fullt ut mulig.

Med til historien hører det også med at jeg har pratet med hans nærmeste støttespillere, nemlig hans familie. Mitt budskap er at dette prosjektet MÅ være på førsteplass i livet til målene er nådd. Utenom ved enkelte anledninger selvsagt.

Slik som jeg frekt og freidig fronter:

«Det er bedre å være nummer 2 og ha det mellom 90 og 100% bra, istedenfor nr 1 og 50% bra.»

Det er viktig å ha familien med på laget og det virker så absolutt slik. Som alle vet så:

«Blir ingen god alein»

Moskusen

3 kommentarer til «Fleksnes skal veies!»

  1. Jeg skjønner ikke hva dere er laget av ? Jeg er bare så imponert over innsats humør og utholdenhet. Jeg heier på dere begge ???? og fortsatt god sommer ???

  2. Ja ja, Fleksnes har ikke møtt deg enda !!
    Mulig eg må ta med noen natur mat fra fiske ved Spitsbergen svalbard. Det er bare å stå på å spise sunt, fisk har eg hørt er bra av den magre typen.
    Lykke til til og gi gjerne 1000 prosent så lykkes du.

    Mvh shottis så også har eit kalle navn fra Trøndelag.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *