FOREDRAG

Rune Glørstad er tilgjengelig for foredrag både for private organisasjoner og bedrifter. Foredragene spenner seg fra motivasjon, selvutvikling og helse. For de som er opptatt av endringsprosesser, både for private og næringsliv, er det flere foredrag å velge blandt.  For spørsmål om pris og booking rundt foredrag, send mail til rune@tjukkasbloggen.no

Nedenfor er en oversikt over de forskjellige foredragene Rune Glørstad tilbyr:

Foredrag for VIP-besøkende ved Kolstad Arena, høsten 2018.

MOTIVASJON

Ingen bli god alein
For å bli god i noe, eller å bygge noe stort, er det viktig med støttespillere. Ingen vinner en fotballkamp helt alene, ingen bygger en stor bedrift helt alene. Det å være selvstendig og ha egeninnsats er en forutsetning, men ved å utnytte kunnskapen til de rundt seg så øker sjansene for å lykkes. Man involverer de rundt seg som et lag for å vinne sammen. Lagfølelsen bringer deg mot målet. Det er mye artigere å vinne sammen med noen. Les mer.

Jakten på det perfekte
Ikke jakt etter det perfekte, men godt nok. Kun for de råeste idrettsutøverne er jakten på det perfekte relevant. For «normale» mennesker holder det i massevis med «godt nok» slik at livet blir levelig sammen med målet sitt. Å være for dedikert i jakten på målet virker frastøtende på de rundt deg. Sannsynligvis trenger du hjelp eller støtte og det får man kun om målene er rasjonelle. Les mer.

Den som våger vinner
Den som faktisk prøver er den eneste som har sjansen til å klare sitt mål. Man scorer ikke mål uten å prøve og skyte. Man treffer heller ikke blinken om man velger å ikke trekke av avtrekkeren. Først må tanken om handling skapes, så må man våge å utføre den. Det som først kan oppfattes som uoppnåelig kan likevel oppnås så lenge man prøver. Les mer.

Motivasjonstriks
Ingenting er så motiverende som resultater. For å få resultater må man være dedikert. For å få ekstra gode resultater må man være ekstra dedikert. Dedikasjon er en tiltrekkende kraft i seg selv, men mest fordi det gir ekstra gode resultater. For å holde motivasjonen oppe over tid må man være en stayer. Jeg har bestemt meg for å være en stayer, PUNKTUM! Les mer.

Jakten på hovedmålet
Selv med et rått hovedmål er det viktig å alltid tenke delmål for delmål. Man kan ha større delmål underveis som trigger motivasjonen, men hovedregelen er ALLTID nærmeste delmål. Hovedmålet må likevel tas hensyn til slik at utviklingen går den rette veien. Det er viktig å nullstille seg etter hvert oppnådde delmål. Les mer.

Fra 8XL til XL!
I et livsstilsprosjekt kan størrelser på klær være like stor motivasjon som tall på vekta. Ikke baser din motivasjon på kun en faktor. Psyken forandrer seg underveis og det er viktig å ha flere faktorer som drivkraft. Kroppen kan forandre seg mye selv om vekta står bom stille. Bruk klær som et ekstra vitne på at det går riktig vei, selv om vekta har tatt seg en pause fra å gi deg motivasjon. Den visuelle effekten av mindre klær gir deg motivasjon både direkte og indirekte ved at også andre legger merke til det. Les mer.

Motivasjon og motivasjonstriggere
Ikke baser din motivasjon på kun en faktor. Mål flere ting for å se framgangen mot det målet du har satt deg. Let etter triggere som kan gi deg motivasjon. Folk rundt deg kan inspirere deg, men motivasjonen må komme fra ditt eget hjerte. Har man flere faktorer som kan gi motivasjon er det mye større sjanse for å lykkes. Les mer.

Spill på lag med dine omgivelser
Vel vitende om at ingen blir gode alene så er det viktig å spille på lag med sine omgivelser. Søker du kunnskap hos en ekspert eller flere, så benytt deg av den og tilpass det til dine behov. Det er ingen vits i å søke kunnskap hvis du på forhånd tror du vet best selv ikke har tenkt å bruke kunnskapen du søker. Vær ydmyk ovenfor ekspertisen rundt deg å se de er villige til å hjelpe deg mot målet. Les mer.

 

HELSE

Helsas kredittkort
Overvektige misbruker helsa si på samme måte som rusmisbrukere og de som misbruker kredittkort. Misbruket foregår likt psykologisk. Først må erkjennelsen over misbruk på plass, så må man legge en plan for å komme tilbake til normal gjenge igjen. Det tar tid å komme seg ut av ett hvert misbruk. Det er hardt å gjøre grep man ikke ser helheten av før det har gått lang tid. Mennesker har en lei tendens til å ta den enkleste vei, nemlig døyve smertene ved å fortsette sitt misbruk. Les mer.

4 faser i overvekten
Jeg har delt overvekten inn i 4 faser. Det handler om de forskjellige utfordringene man får som overvektig både fysisk og psykisk ved økende kroppsstørrelse. Intervallene er forskjellig om man er mann eller kvinne, eller høy eller lav, men utfordringene er de samme. Ved hver ny fase vil man møte nye utfordringer som virker belastende. Ved vektreduksjon vil en ny fase oppleves som ei felle selv om det er positivt å gå ned i vekt. Les mer.

Trygge og utrygge omgivelser
Hvordan kan en plass som normalt føles trygg plutselig føles utrygg? Hvordan kan en plass som før føltes utrygg plutselig føles trygg? Psyken går alltid i bølger og det som oppfattes som en selvfølge den ene dagen, kan oppleves som meget ekkelt allerede neste dag. Det er viktig å trosse noen barrierer for å komme seg ut av dette. Det kan være det som er en del av løsningen for at du skal nå dine mål. Les mer.

Vondt, sliten og lykkelig!
Mange som er på feil retning i livet er det veldig vanlig med følgende setning: «Vondt, sliten og utmattet». Skifter man fokus og man er på riktig vei vil det snu seg til: «Vondt, sliten og LYKKELIG». Slik er det på veien til noe som er mye bedre. I enden er målet å stå igjen med «LYKKELIG». Det kreves kanskje stor innsats må nå sitt store mål. Sannsynligvis vil det være bedre ved målet enn du trodde. Les mer.

 

SELVUTVIKLING

Lytt til eksperten!
Hvorfor prøve å finne opp hjulet på nytt? Uansett hva man prøver på så finnes det kunnskap der ute man kan benytte seg av. Eksperten kan lose deg i riktig retning og fortelle deg hva man kan gjøre og IKKE skal gjøre. Plukk gjerne ut det beste fra flere eksperter og tilpass det til ditt prosjekt. Tilpasninger er ofte nødvendig for at akkurat du skal nå ditt mål. Les mer.

Det er bare én av deg!
Hvordan kan man stole på andre når man ikke stoler på seg selv? Snakk deg selv opp ikke ned. Det å ha trua på seg selv er hverken kvalmt eller dumt. Alle mennesker er unike og kan ting som andre ikke kan. Ny kunnskap kan likevel læres. Ved å stole på deg selv vil det føre til at andre rundt deg også stoler på deg. Du har et liv, benytt deg av sjansen du har. Les mer.

Rydd opp på pulten din
Skal man kunne nå sine mål må man rydde plass og sette av tid til prosjektet sitt. For mange forstyrrende elementer vil ødelegge for de resultatene man ønsker og derav miste motivasjonen. Det er viktig å føle god samvittighet for de valg man tar. Med «å rydde på pulten sin» menes det også å informere sine nære og kjære hva du har tenkt å gjøre selv om det ikke trenger å beskrives i detaljer. Du vil før eller siden trenge deres støtte selv om du ikke tror det på forhånd. Les mer.

Gjør det enkelt
Uten hjertet har man ikke viljen som skal til for å nå de mål man har satt seg, og uten hodet kommer man heller ikke langt. Den største feilen likevel mange gjør er å tenke for avansert. Ved å tenke ukomplisert frigjøres masse tid til det du egentlig skal gjøre for å nå dine mål. Vær kun nøye med det som er viktigst. Vanntette sko og tørt skifte på skogstur er viktigere enn at du har de beste stavene eller solbrillene. Les mer.

Visualisering
Å visualisere målene er viktig for å kunne nå dem. Man kan visualisere både delmål og hovedmål. Er bakketoppen du ønsker å bestige et ledd i å nå ditt hovedmål om god helse så visualiser hvordan det er å komme på toppen. Nyt øyeblikket så visualiser neste mål. Sannsynligvis er gleden over mål man har oppnådd større enn det man trodde på forhånd. Det vil gi deg entusiasme og motivasjon til å nå nye delmål på ferden mot hovedmålet. Les mer.