Først og fremst mor, kone, venninne, kollega og treningspartner!

Gjennom mitt søskenbarn, selvutnevnt supporter nr 1 Rigmor Boysen , har jeg blitt kjent med bestevenninna og barndomsvenn Eva Evine Heramb . Når sant skal sies så kjenner jeg jo henne litt fra før. De vokste opp på Gaupen i Hedemark og meg bekjent går det ikke an å komme mer på bondelandet enn denne plassen. Jeg tilbringte mine vinterferier og store deler av sommerferiene i Gaupen. Som guttungen var jeg helt sikker på at jeg skulle flytte dit når jeg ble voksen…

Eva var datter av de som drev Soug Camping og litt av en energibunt fra tidlig alder. Fra Rigmor og opp til campingen tok det ca halvtime å gå, men dit måtte vi bare. De hadde flipperspill og ei huske som hang i ei line og den var vel brukt av både barn, ungdom og voksne. De voksne campinggjestene som utfordret huska var særdeles glade, men i ettertid har jeg skjønt at de sansynligvis hadde drukket voksenbrus…

Som supporter nr 1 påfølger det selvfølgelig utvidete oppgaver. Rigmor er en av de jeg har mest kontakt med utenom de jeg har nærme rundt meg i Trondheim. Ei jeg kan ringe til bare for å høre stemmen når det går tungt, eller ei jeg vil dele gleder og framganger med. Det å lykkes er svært vanskelig på egenhånd, nærmest umulig vil jeg si.

«Ingen blir god alein»


Jentene informeres om økta med Hitman.

Gjennom våre samtaler har Rigmor fortalt meg om bestevenninna som inspirerer henne med sitt gode humør og sine positive holdninger til de rundt seg. Etter barndommen har jeg møtt Eva ca hvert tiende år, men når jeg nå møtte henne igjen så var det som om vi hadde kjent hverandre meget godt i mange år. Særdeles utadvendt og skravlebøtte av rang. For første gang siden bloggens start må jeg innrømme at jeg ble parkert i snakking. Litt av et kunststykke må jeg si 🙂 For øvrig må jeg tilføye at det er supert å være skravlebøtte når det fører til at de rundt deg får masse positiv energi!

Det satt langt inne for Rigmor å fortelle at Eva hadde en sykdom som utfordret henne stort i hverdagen. Dette var noe Eva egentlig ønsket å dele kun med de nærme rundt seg. Jeg tok mot til meg og spurte om hun ville dele sin historie på bloggen. Hun tok god betenktningstid og svarte at hvis jeg mente det kunne hjelpe andre så fikk jeg lov. Eva var svært opptatt at hun ikke skulle framstilles som Eva med den fæle «K» sykdommen, men først å fremst som mor, kone, venninne, kollega og treningspartner, og i den rekkefølgen! Forrige helg kom Eva og Rigmor på besøk til meg i Trondheim. De skulle trene med Hitman og vi skulle gå tur rundt Granåsen og tilslutt opp hele hoppbakken. Vi hadde selvsagt også satt av tid til å kose oss. Vi hadde ei fantastisk pinsehelg.

Videointervju i Granåsen pinseaften.

Eva har sykdommen Follikulær lymfom non hodkins grad 2.
Link finnes her: http://www.helsebiblioteket.no/…/12.1.2-moden-b-celle-neop…/

Eva fikk diagnosen 6 september 2008 og valgte i tiden etter å legge om livsstilen. Hun begynte å trene og de siste 2 årene har hun vært røkfri. Hun irriterer seg faktisk over hvor lett det var å slutte å røyke, ihverfall i ettertid. Hadde hun vist det var så lett så skulle hun ha gjort det før sier hun nå. Trening og sunt kosthold er med på å holde sykdommen i sjakk, og ikke minst holde tankene bort fra sykdommen. Alle dagene er selvsagt ikke rosenrøde, men sunn og aktiv livsstil gjør hverdagen mye lettere. Hun forteller entusiastisk om den tunge dagen da hun bestemte seg for å en skitur med ordboka plugget til ørene. Hun levde seg sånn inn i lydboka og måtte snu seg mange ganger da hun var sikker på at morderen i lydboka var rett bak henne i skisporet. Snakk om å endre fokus. En tung dag i forhold til sykdommen ble en spennende dag i skisporet.

IMG_4042
Hitman instruerer i løfteteknikk.

IMG_4135
Så sliten kan man bli:

Vi snakket veldig lite om sykdommen denne helga. Eva ønsker lite fokus rundt dette. Hun ønsker fokus på det å leve, ha et godt liv, være der for dattera si, mannen sin, venner, kollegaer og treningspartnere. For en fantastisk innstilling. Jeg ble supermotivert av å ha slike mennesker rundt meg. Det er lenge siden jeg har lært så mye på kort tid. Tusen takk til både Eva og Rigmor for ei strålende og lærerik helg.

 

«Ingenting stort er bygd uten entusiasme»

Corleone

Blogglistenhits

3 kommentarer til «Først og fremst mor, kone, venninne, kollega og treningspartner!»

  1. Det er godt å kjenne Eva Evine! Hun er min glede, og mer inkluderende, vakker sterk og klok person tror jeg ikke finnes! Tror ikke hun har peiling på HVOR mye hun betyr???

  2. Imponerende at dere vises og snakker med et stort smil om munnen!!! Selv tøffe tak, sykdom, demotivasjon og slit så klarer dere å gi jernet med et SMIL 🙂 Dere er store forbilder 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *