Fra 8 XL til XL!

Det å komme ned i nye klesstørrelser er en stor motivasjonstrigger. Jeg har bladd litt i bildearkivet og har lyst til å dele litt av ferden fra 8 XL til dagens XL.
«Naming is power» er et postulat jeg bruker. Vi bruker nickname på de rundt oss, og vi lager beevnelser på mye alt mulig rart…

IMG_2530
«Fit åtter». Jeg klarte nok å legge på meg 5-10 kilo til etter dette bildet og da ble t-skjorta «thight åtter».

I hver klesstørrelse har jeg kategorisert på følgende vis:

Jakker:

Ei jakke som jeg ikke klarer å ha igjen glidlåsen på, men som likevel kan brukes kaller jeg en «åpen» jakke. På det største brukte jeg en «åpen åtter», dvs en jakke i størrelse 8 XL som jeg ikke fikk igjen glidlåsen på. Når jeg gikk ned i vekt og fikk på meg jakka kalte jeg den for en «lukka åtter»

T-skjorter:

I t-skjorter har jeg 3 benevnelser, nemlig:

Thight: T- skjorter som kan brukes, men som er trange å få på.
Fit: T-skjorter som er helt passe og behagelig å gå med
Kjolete: T-skjorter som er blitt for store, men som kan brukes til nød, f eks trening. Kjolete føler jeg er meget god beskrivelse for det er et godt tegn på at man går ned i vekt. T-skjorta begynner etterhvert «å bli lang» og det er et godt tegn på at det er «kortere veg» fra skuldrene ned til midja …

IMG_2580
«Thight sekser». Bilde fra 6 oktober 2014. Første tur med Hitman og grunnlaget for å starte blogg. Link til første blogginnlegg.

Jeg elsker «naming» og så lenge det hjelper meg i motivasjonen bruker jeg det for alt det er verdt! Det har vært en stor fordel å kjøpe klær hos leverandører som er spesialist på store mennesker. Det gjelder nok både om man er stor «bortover» eller «oppover». Leverandører som prøver seg på store størrelser og som regel er vant til å lage klær for folk i «normal» størrelse har en lei tendens til å feile stort. De lager ofte jakker eller t-skjorter for korte, og i bukser og shorts har de ikke nok «livhøyde». Det er ikke fint og kult å ha «rørleggersprekk» allerede når man står oppreist, eller at livhøyden er så lav i buksa at vomma henger ut under t- skjorta fordi man må feste buksa under magen. Jeg trekker ikke buksa opp like under «brystene» bare for å ha sagt det, men liker å ha festa buksa like under navlen slik som alle andre kjekke mannfolk 🙂

Kjolete sekser
«Kjolete sekser». Bilde fra 23 oktober 2014.

Lukka og alt for stor sjuer
«Lukka og alt for stor sjuer». 31 oktober 2014.

Fra thight åtter til fit ener!

Jeg kommer fra en verden der jeg brukte «thight åtter» i t skjorte og «åpen åtter» i jakke. Mine leverandørerer leverte ikke større enn dette selv om størrelser for store folk har litt større «vingespenn» enn for «normalvektige. Nå bruker jeg «fit ener» i t-skjorte og det betyr XL, og som er behagelig å gå i det. Klesmerket jeg bruker nå går bare fra XL til 8XL. En XL i denne varianten tilsvarer nok en mellomting av XXL og 3XL i andre klesmerker. Snart åpner det seg en ny verden for meg på klesmarkedet.

Fit treer
«Fit treer». 13 mars 2015. Her bilde sammen med PT Kristine Storrø fra Fønix treningssenter.

Fit toer
«Fit toer». Fra Hit The Gym 25 April 2015.

Thight ener
«Thight ener». Bilde fra Hit The Gym 25 mai.

Siste månedene har det rast unna med klesstørrelser. Det er selvfølgelig ikke billig å bytte så mye klær, men jeg tenker slik at jeg har bytta ut en bytur i måneden med å kjøpe meg klær annenhver måned. Det er samme kostnad rundt regnet. Jeg kjøper selvsagt nesten bare treningsklær nå. Å kjøpe så mye finklær vil være bortkastet. Litt har jeg heldigvis hatt i skapet. 10-15 års gamle dresser har vært fine å ha underveis. Jeg brukte mest svart uansett. Nå er det derimot slutt på de gamle dressene. Jeg er nå mindre enn jeg var for 21 år siden…

Fit ener
«Fit ener». Fra trening tirsdag 2 juni på Hit The Gym.

«Naming is power»

Corleone

Blogglistenhits

8 kommentarer til «Fra 8 XL til XL!»

  1. Tusen takk for motivernde tilbakemeldinger 🙂

    Og til Inge Tor som nok er ditt alias. Du er nok vår kjære moderator på denne bloggen 😉 Jeg har snart klær til deg hvis du baker så mange horn med hvetemel framover 😉

  2. Du er jammen meg litt av type. Før var du mye av en type, men nå er du bare litt av en…

    Bra jobbet. Selv er jeg tight XL.

  3. Du skriver så informativt, imponerende, herlig, ærlig, morsomt, interssant og inspirerende. Du er bare helt konge! Elsker bloggen din!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *