«God-fot turen» med Gøran Sørloth!

I dag var det endelig klart for tur sammen med en av mine store inspirasjonskilder i hverdagen, nemlig Gøran Sørloth. Gøran er nært tilknyttet vår biljardklubb gjennom min mentor Torstein Wik, og har holdt foredrag om vinnerkultur hos oss ved flere anledninger. Er Gøran tilstede på våre selskap er det en selvfølge at han holder takk for maten talen…

Første trugetur etter snart 5 år ble altså med Gøran, og jeg må ærlig innrømme jeg var skeptisk til fordeling av taletid. Normalt innvilger jeg turfølge som er med meg mellom 10 og 15 % taletid på turene hvis de er heldige. Jeg visste allerede før turen at dette ville bli en maktkamp av dimensjoner når det gjaldt taletid!

 

Gøran trodde sikkert dette ville bli en kosetur for hans del for han skulle jo gå med en moskus på over 160 kg. Men denne gleden ville jeg «strupe» så tidlig som mulig og jeg hadde en utfordring til han. Trugene var vel på våre føtter og da kom utfordringen. Bak i bilen min ligger nemlig en vektvest på 30 kg og jeg utfordret han til å gå turen med denne på. Gøran tok utfordringen på strak arm.

I en fantastisk tur som varte i 1 time og 50 min fikk jeg gleden av å høre på en av Norges beste fotballspillere fra da Rosenborg var på høyden og det norske landslaget hadde sine beste resultater, snakke om vinnerkultur og Nils Arne Eggens God-fot teori. Alt dette blandet med deilige treningsendorfiner til stormoskusen på over 160 kg og «lillemoskusen» på ca 125 kg. Gøran var nemlig 125 kg med vektvest, drikkeflasker og klær. På videoen ser vi selvsagt hvordan Gøran er, han løy av seg 20 kg bare for å skape humor før turen, fantastisk.

Sitater fra Nils Arne Eggen ble servert på løpende bånd og det ene passer veldig godt å gjengi:

Nils Arne om Gøran fra Rosenborgtida:

«Du prate så my at æ e sikker på at du klare å prat på dæ strekk»

Jeg måtte spørre Gøran om han virkelig var slik som fotballspiller. Da svarte Gøran følgende om seg selv:

«Det e ingen som har dømt så my, kjefta så my på publikum, kjefta så my på medspillera, kjefta så my på motspillera og samtidig spælt»

Jeg tror han på hvert eneste ord…

Siden jeg også er et råskinn til å prate, og vi snakker om fotball så kaller vi det uavgjort i prating. Like greit å bruke fotballterminologi på resultatet også. Resultatet i mest taletid var likevel ikke viktig på denne turen. Det viktigste for meg var hva jeg kunne lære, og hvilken motivasjon jeg kunne få til å klare å fullføre det prosjektet jeg har startet på.

Noen «læresetninger» ligger igjen i hodet mitt etter turen. Gøran fortalte om det å skulle bli best i fotball og hvordan nå sine målsetninger.

Gøran:

«Det er tøff prosess, og vi må være målretta for å bli best, men underveis må vi ha det jævlig artig»

«Den dagen du føler du ikke lærer noe nytt så mister man motivasjon. Vær ALLTID åpen for ny kunnskap»

«Det er forskjell på å møte opp og det å være ORDENTLIG TILSTEDE når du møter opp»

Gøran snakket også viljestyrken til å stå på de dagene det ikke gikk så lett. Han visualiserte for meg turen vi var på i dag og veien mot toppen og det høyeste punkt. Tenk slik at du må komme deg til toppen og at det er lett tilbake. Det er hodet som er viljen. Gøran sa at det var en «kjempeplussfaktor» å ha hodet med seg. Jeg elsker allerede dette ordet, så takk skal du ha Gøran.

IMG_3296

Bekker måtte også forseres!

Før turen hadde jeg tenk å arrestere Gøran for syt hvis han prøvde seg. I teamet vårt er det nemlig strengt forbudt å syte og gi andre negativ energi. Jeg hadde utfordret han til å gå med 30 kilo ekstra, men etter 2 minutter så hadde jeg faktisk glemt at han hadde den på under jakka. Han nevnte det ikke med et eneste ord. Jeg la merke til når jeg tok drikkepause så hvilte han seg framoverbøyd. Etter turen ga han ærlig tilbakemelding om at dette gjorde han fordi det var tyngre å stå med vektvesten enn å gå, men under turen sa han ikke et eneste ord om dette.

Gøran lærte meg også mye om attityde under trening. Det gikk mye på det samme som Roy Rolstad lærte meg under gjeste-PT time 30. desember.

Dette har vært en fantastisk og lærerik dag for meg og jeg bobler over av energi.

Tusen takk for turen Gøran, du er et unikum. Jeg siterer selvsagt et postulat fra Nils Arne Eggens Godfot teori:

«Ingen blir god alein»

Corleone

14 kommentarer til ««God-fot turen» med Gøran Sørloth!»

 1. Digger bloggen din!
  Er i «livsstilsendringsprosessen» selv! Du gir meg motivasjon og mang en god latter!
  Liv meg at du aldri slutter å blogge

  1. Takk for støtten Kristian! Du er alltid til stede og er en av mine viktigste «meteorloger» 🙂

   Hvis du ikke vet hva jeg mener står det beskrevet i mitt innlegg der jeg bruker golf som eksempel på vektreduksjon.

   Rune

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *