Hitman lurer Corleone på «russerprogrammets» siste dag!

Ronny Hitman har en filosofi om at man skal trene på alle dager som slutter på aften. Enkelt å forholde seg til, og en filosofi som gir resultater. Me like very much 🙂

Lørdag 4 april var det påskeaften og vi skulle kjøre russerprogrammets siste økt. Den økta skulle være et synlig bevis på fremgang og økt styrke etter målbevisst trening. Russerprogrammet går egentlig over 6 uker, men vi strakk det over 9 uker. Som tidligere skrevet så driver vi ikke med noen form for verdensrekordforsøk, eller konkurrerer ikke med noen andre enn oss selv i dette prosjektet. På grunn av road-tripp Østlandet, foredrag, søken etter ny inspirasjon og motivasjon, så syntes vi begge at 9 uker var sånn akkurat passe tidsperspektiv. Dette krevde i så måte dedikasjon og treningsiver gjennom hele påska. Hvile/restitusjon samt kosthold var like nøye planlagt selv om det er høytid og ferie. Jeg sørget for god søvn og litt ekstra frokost akkurat den dagen jeg skulle prøve å sette personlige rekorder i knebøy og markløft. Push-ups er utsatt da utøveren sliter med tennisalbue, men det hindret ikke god innsats i de to andre øvelsene jeg nå har trent målbevisst for i 9 uker.

Hitman satt å drakk kaffe når jeg entret Hit The Gym kl 10.45 denne lørdagen. En kaffe og litt coaching før utøveren skulle i ilden var på sin plass. Hitman er svært nøye med oppvarming og tøying og dette var intet unntak. Som utøver i norgestoppen i vektløfting har han dette «i blodet» og det er betryggende å få påført denne kunnskapen nesten intravenøst 🙂

Først vil jeg spole tiden ca 5 måneder tilbake i tid. Da fortalte Hitman meg at jeg skulle løfte markløft og knebøy etter jul. Ikke bare det, jeg skulle ha stor framgang fortalte han meg den gang. I ryggraden min har jeg prentet inn at det ikke er lov til å vise misnøye eller lov til å syte, men i ettertid kan jeg innrømme at jeg sådde mine tvil til hans framtidsplaner. Med slitasjer i både hofte og knær hørtes dette veldig vanskelig ut.

«Vi skal jobbe med tunge vekter» sa Hitman selvsikkert den gang. I januar skulle jeg prøve knebøy og markløft for første gang i mitt liv. Stor latter fra Hitman da jeg ikke klarte å få tak i stanga når jeg prøvde knebøy. Jeg var så stiv i mine skuldre at jeg møtte tøye ekstra godt bare for å få grep. Rett etter latteren sa han selvsikkert:

«Dette går fint, vi trenger bare tid og det har vi massevis av»

Etter noen uker med strukturert trening var det klart for oppstart av russerprogrammet. Først måtte vi finne ut kapasiteten på daværende tidspunkt. Personlige rekorder ved oppstart 2 februar var 100 kg i knebøy og 112,5 kilo i markløft. Hitman mente da vi skulle klare mellom 10 og 15 % framgang. Jeg hadde ingen formening om hva jeg skulle klare, men han var selvsikker på mine vegne, det skal være sikkert…

Maksforsøk påskeaften.

Video med tøying

Med nøye oppvarming, tøying og gradvis økende vekter var det klart for å tangere tidligere rekorder før vi skulle finne ut hva jeg hadde inne.


Ny pers med 10 kg.

Hitman spør da meg om jeg ønsker 115 kg eller om vi skal gå for 120 kg. Jeg var offensiv og ville prøve 120 kg.


Treneren pusher utøverne til god innsats.

Vi går for 125 kg sier Hitman. Selv om han er sjefen på trening så kom jeg med et kjapt innspill:

«Æ ønske å prøv 130 kg»

Nesten alltid får jeg avslag på slike ønsker, men denne gang sa han:

«Greit, æ har trua på dæ, men no må du gi jernet»


Se video om jeg klarer pers med hele 30 prosent.

Markløft!

Samme prosedyre fulgte vi så med markløft der «gammelpersen» var på 112.5 kg.


120 kg


130 kg

Jeg var altså klar for å prøve 140 kg i markløft. Hele 4 minutters pause beordret caoch Hitman for nå måtte jeg virkelig i kjelleren. Før vanskelige løft har vi som en del av rutinen at jeg går en runde i lokalet for å visualisere løftet, samt motivere meg. Denne gang var coachen ekstra ivrig på å sende meg ut på «runden». Vel tilbake var jeg superdedikert og her sees rekordforsøket:


140 kg.

Ha ha ha ha, Hitman lurte meg altså og jeg løftet hele 142.5 kg. Sjelden har jeg følt slik en opptur på «idrettsarenaen». Dette ga meg så deilig energi at jeg var «high on life» resten av dagen.

Nye rekorder:

 • Knebøy 130 kg (30% økning)
 • Markløft 142.5 kg (26.7% økning)

Jeg må bare takke Hitman for fantastisk coaching og fordi han hadde slik trua på meg. Jeg aksepterer at du lurte meg selv om det ikke var 1 april.

«Du lure bare en luring en gang»

IMG_2131a
Etter endt russerprogram tok vi 1 times rekreasjonstur i marka

7 kommentarer til «Hitman lurer Corleone på «russerprogrammets» siste dag!»

 1. Fantastisk bra! Ser jo ut som om du har mye mer inne. På markløften så det jo ut som om d var grepet som begrenset deg. Du er en stooor inspirasjon. Jeg har trent aktivt i over 20 år, og har ikke behov for å gå ned i vekt, men hvor dedikert du er inspirerer!

 2. Hei Rune og Ronny!

  Vet ikke om jeg har kommentert før, men jeg har vært fast leser fra første innlegg. Da jeg spent åpnet bloggen nå nettopp i håp om nytt innlegg ble jeg både glad, og fikk en overraskende tanke da jeg så bildet som fronter innlegget. «Åj, så liten han har blitt!» Godt jobba begge to, spesielt du Rune! Og så mye pers!! Du e rå!

  Lykke til videre på ferden, æ heia på dokker!

  God påske,
  Malin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *