Hverdagslykke

Siste veiedag er unnagjort, og moskusen har fått slappet av noen dager på reise. Jeg bruker slike reiser som motivasjon for å nå de mål vi har satt oss. Noen dager der hodet får helt ro fra jaget etter resultater er godt for hodet. Jeg vil også takke coachen for en meget god blogg etter siste veiedag. De dagene jeg har veiedag så er det ikke mye energi igjen til å skrive blogg. Ofte skriver jeg deler av bloggen i dagene før, og fletter inn delen med resultater 1-2 dager etter. Denne gang skulle jeg på reise dagen etter veiedag og da var det fint med avlastning fra coachen En vanlig blogg tar ca. 4-5 timer å gjøre helt ferdig fra start til mål. Jeg bruker også mye tankearbeid rundt bloggen mens jeg trener og da er skogsturer alene fint i så måte. Vi bruker vi liten tid på å være veldig nøye med bilder eller videoer. De aller fleste bilder og videoer er første takning og det bruker vi også som hovedregel. Jeg ønsker ikke å bruke tid på å få bilder og video perfekt, men heller naturlig. Det enkle er ofte det beste. For et år siden sjekka Hitman et bilde vi tok under trening og sa:

«Du, du har rørleggersprekk her…»

«Det driter jeg i! De som aldri kan vise fram ei rørleggersprekk får ikke jobben gjort. Det er uaktuelt å ta bilde på nytt igjen.»

Sitat: moskusen i treningsrus.

Hverdagslykke!

Det er mye som kan kalles hverdagslykke. I glansdagene så var det f eks når jeg klemte i meg 4-500 gram sjokolade iløpet av 15 min. Jeg fikk abstinenser hver ettermiddag og følelsen av å gi kroppen min sin avhengighet var helt nydelig. Likevel var gleden kortvarig. Etter 1-2 timer kom «bakrusen» og en forferdelig bondeanger. Særlig helsebringende var ikke denne hverdagslykken heller, og det visste jeg meget godt. Det er mange ting jeg kaller hverdagslykke i dag. Jeg fokuserer på det i hverdagen for å ha et positivt fokus.

Jeg kan ta meg selv i å smile når jeg knytter skoene mine. Det var fantastisk å slippe ekstra setebelte på fly i helga, og gleden enda større når jeg så det var 30 cm til gode på beltet jeg brukte. Å dusje på Kielbåten var bare helt nydelig. For «litt siden» var det umulig for meg å komme inn i en slik dusj.

IMG_5359
Annen hverdagslykke er når folk ønsker meg det beste av hele sitt hjerte. Slik opplevelse fikk jeg i helga. Dette er ordentlig hertevarme og kan ikke misforståes. Jeg har vært i biljardsporten i over 29 år og noen har jeg kjent nesten så lenge selv om de bor på en annen kant av landet. Hilde Marie Norby Farinetti (til venstre på bildet) tok ordentlig rundt meg når vi deltok i 50 års dag på lørdag:

«Det er så godt å holde heeelt rundt deg igjen. Det er mange mange år siden sist jeg klarte».

Sannelig kom ikke dattera Tine Marie Norby Farinetti på festen også (til venstre på bildet). Hun har brukt å kalle meg «bamsen sin» siden hun var helt ung pike. Jeg synes det er flott å være bamsen til de som ønsker meg godt fra sitt hjerte. Det spiller ingen rolle om jeg er stor eller liten bamse. Det er hverdagslykke og det betyr utrolig mye for motivasjonen min.

Mål og målsetninger på førsteplass!

Da jeg/vi startet dette prosjektet så satte helsa på førsteplass i livet. For å få god helse så betyr det at mål og målsetninger betyr «alt». Det er det som ligger til grunn for at jeg skal klare å gjøre jobben over lang tid. For noen høres dette veldig egoistisk ut og til de svarer jeg : Ja, det er det! Likevel må jeg ha evnen til «å leve normalt» fra tid til annen. Det blir ikke et godt liv ellers.

Jeg lever etter regelen at jeg må ha det bra for at de nære rundt meg skal ha det bra i mitt selskap. Min mentor Torstein TrickWik Wik lærte meg postulatet for 10-11 år siden:

«Man er alltid selv øverst på pallen i sitt liv, men de nære og kjære får låne den fra tid til annen»

Dette høres sikkert brutalt ut for noen, men det er en hovedregel og ikke en ABSOLUTT regel. Man finner selvsagt tid til sine venner og kjære, men det er viktig å finne tid som KUN er ens egen. Man må finne balansen tilpasset sitt liv.

Kjæreste!

Kvinnfolk var opplest og vedtatt var noe jeg skulle tenke på senere. Det har jeg ikke tid til var min bestemte mening. 2 år måtte i hvert fall gå før det skulle være aktuelt for noen forpliktelser på den kanten. Ja ja, slik gikk det altså ikke…

«Herregud hun er jo naboen din. Kunne hun ikke ha bodd på Malvik da…? ( ca 2.5 mil unna der jeg bor).

Sitat Hitman.

Vi har valgt å holde forholdet mest mulig privat, men vi gjemmer oss ikke unna for å si det sånn. Kjæresten har vært min nærmeste å viktigste støttespiller i hele 2015. Mange tror vi bare driver og lager mat og trener sammen. Det er ikke riktig. Vi trener sammen kanskje 3 ganger i måneden og lager mat sammen i helgene. Vi har «besøksforbud» siste 3 dagene før veiing. Ikke bare for at jeg skal konsentrere om mesterskapsdagen, men fordi jeg nok er dørgende kjedelig å være sammen med i siste innspurt før veiing. Det har hun vært helt ærlig på. Det er en del av pakken for å nå målene. Vi er begge samstemte på det.

Vi har derimot en hobby sammen og det er å lage god og sunn mat. Der har hun lært meg masse. Hun var derimot livredd for å lage feil mat i begynnelsen. Det er også frykten til mange når de skal endre livsstil. Det handler om å tørre og prøve. Like fullt handler det om et samspill og felles forståelse for hva som er viktig. Når vi vet at målet (for min del) er vektreduksjon og kostholdet er 70-80% av pakken, så har vi sammen bestemt at vi fokuserer på riktig mat når vi har felles måltid. Det handler om å være samstemte slik at man kan leve «normalt» inne rimelig tid.

runeogmonica
Monica og meg på Kieltur. Hun mente spa på båten var viktig for helsa mi. Jeg har allerede fått tyn fra kompiser for dette, men jeg kaller det massasje av slitne legger, men slipper nok ikke unna kommentarer ei stund framover… Hun beordret meg også på dansegulvet utpå kvelden. Det kjente jeg i knærne dagen etter. Forbud mot snakk om trening la hun ned også, ja med unntak av de 3 øktene jeg hadde forpliktelse å gjøre mens jeg var på tur. Jeg tar sjansen på å si jeg ikke var på førsteplass denne uka så får jeg heller ta smekken i etterkant hvis hun mener noe annet. Det er viktig med støttespillere for å nå sine mål. Hun er min viktigste.

«Ingen blir god alein»

hvitdress
Bilde fra NM biljard mars 2005. Denne dressen ble også tilslutt 3 nummer for liten. Jeg kalte det den gang for «motsatt power». Jeg hadde det mye mer moro i denne dressen enn om jeg prøvde å skjule min overvekt. Det var ikke mulig lenger.

«Det er bedre å dampe enn å støve»

Corleone

Blogglistenhits

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *