Inspirerende mennesker!

Jeg åpner dagens innlegg med et sitat fra min gode venn Gøran Sørloth!

«Det er kun lov til å være sur et sekund på rad»

Godt humør har vært fokus for meg lenge før jeg ble overvektig. Det ligger liksom naturlig, men det betyr ikke at ikke jeg må jobbe hardt for å ivareta dette fokuset. Etter hvert som jeg har blitt «mer voksen» har jeg også fått mer kunnskap også på dette området. Samtidig som jeg har fokus på godt humør og entusiasme stiller jeg strenge krav til de rundt meg. På samme måte liker jeg veldig godt at de samme personene stiller strenge krav tilbake til meg. Å holde avtaler ble prentet inn i hodet mitt av min stefar allerede fra barnsben av. Jeg tenker om det å holde avtaler som et «varemerke» jeg ønsker å ha fokus på. Ting kan selvsagt komme i veien, men «stein i skoa» unnskyldninger holder aldri hos meg.

Jeg er inspirert av flere personer. Nils Arne Eggens God-fot teori er noe vi prøver å etterstrebe i vår biljardklubb. Øyvind Hammers mentale fokus prøver jeg å påføre «mine utøvere» innen biljard, Ole Einar Bjørndalen er mitt forbilde, og jeg har stor sans for ideologien til Per Fugelli.

På sosiale medier ser jeg svært ofte at folk deler sitater fra nevnte personer, men det er stor forskjell på og virkelig leve etter disse sitatene og » å liksom» gjøre det. Der går mange i fella etter min mening. Hos noen mennesker ligger slikt fokus mer latent, men det betyr IKKE at de ikke også må jobbe for å ivareta fokuset. Gøran Sørloth er et prakteksemplar på en slik person.

Jeg elsker å omgi meg med personer som gjør meg motivert. Tidligere har dette vært rundt klubbdrift og med meg som «primus motor», men nå gjelder det min egen helse. Jeg har framhevet mine viktigste støttespillere og «bakt» de inn i mitt liv som det å bli en god golfspiller.

IMG_3302

Denne gang vil jeg framheve personen til venstre i bildet. Lars «Hoinnern» Skjærli. Han har kjent meg siden første klasse i barneskolen og kjenner meg som sin egen bukselomme. Foreløpig har han stilt 10 lørdager under følgende forutsetninger:

«Rune, ha deg på trening på lørdag, så er det sunn og næringsriktig mat til ønsket tidspunkt til deg på biljardklubben, men kun hvis du drar på trening».

Annenhver lørdag framover er det fellesmat på vår klubb sammen med flere av mine støttespillere. De 2 andre på bildet er min «caddie» Pål Nyheim og Tor Egil Mæhre.

Unngå negativ energi!

Jeg prøver bevisst å unngå personer som gir meg negativ energi. Det valget gjorde jeg i 2008 når jeg først tok tak i helsa mi. Det betyr IKKE at jeg ønsker disse personene noe vondt, snarere tvert imot. For at livet mitt skal bli bra ønsker jeg helst at folk som gir meg positiv energi skal ta del av min tid og liv. For noen virker dette uempatisk, men det gjør det ikke for meg. Jeg er svært glad i de nærmeste rundt meg, og ønsker å vise dette til dem så ofte som mulig. Jeg betrakter meg selv som rasjonell!

Inspirerende personer!

Min viktigste støttespiller er min personlige trener og kammerat Ronny Hitman Fevåg. Etter det kommer famille og klubbkamerater på løpende bånd. Jeg betrakter de alle som endel av min «famille». Jeg har nevnt personlige trenere på Hit The Gym som gir meg inspirasjon som for eksempel Anette Spitfire Leistad og Tor Panzer Holm. Ellers så har entusiasmen til de som driver Livsstilsklubben på Hit The Gym gitt meg mye energi uten at jeg kjenner de så veldig godt enda. De sprudler av entusiasme og den energien ønsker jeg å ta en del av.

I dagens blogg vil jeg framheve en annen inspirasjonskilde, nemlig Nora «Sunshine» Mathisen. Hun er ung og hun er personlig trener på Hit The Gym. Hun konkurrerer i fitness og normalt ville det være kulturkræsj av dimensjoner sett fra den verden jeg levde i over 20 år. Når jeg var ung likte jeg svært dårlig å bli undervurdert fordi jeg var ung, og som overvektig liker jeg svært dårlig å bli undervurdert fordi jeg er overvektig. For meg betyr det at det eventuelt Nora mangler av erfaring tar hun igjen på entusiasme og godt humør i bøtter og spann.

Jeg så denne unge sprudlende damen på Hit The Gym for 3 måneder siden. Hun hadde den velkjente «PT-Gangen», smilte som ei sol og var i «unormalt» godt humør. Dette fattet min interesse da jeg har hatt fokus på dette i mange år. Jeg la merke til at hun «grusa» min standard på humør bare ved å se smilet hennes. Dit vil nå, tenkte jeg etter at jeg så henne et par ganger. Jeg føler jeg på en måte er der nå, men det jobber jeg hardt for.

I mitt hode er det svært sjeldent noen tilfeldigheter. Dette er selvsagt evaluert nøye. Hva er det nå som tillater meg å tro at jeg nå er på samme nivå i humør som denne sprudlende unge damen? Jeg kommer bare til et svar. Vi har begge fokus på trening og sundt kosthold. Ja selv om vi kommer fra vidt forskjellige verdener så deler vi nå faktisk denne interessen. Ingenting kommer selvfølgelig ikke av seg selv. Jeg spurte Nora om hun jobbet hardt for å ha slikt et humør og positiv attityde.

«Ja, det gjør jeg virkelig» svarte hun.

Nok en bekreftelse for meg at uansett talent kreves det hardt arbeide for å lykkes med å nå sine mål.

Nora skal konkurrere i athletic fitness i april og har det som sitt store hovedmål. Hennes treningsmotto er:

«Train hard or go home»

Hun er altså svært ambisiøs og likevel har hun fantastisk humør. Det minner meg om det ene postulatet til Gøran Sørloth som han sa til meg under God-fot turen på fredag om det å bli best i fotball:

«Det er tøff prosess, og vi må være målretta for å bli best, men underveis må vi ha det jævlig artig»

Dette minner svært mye om nettopp Nora. Hun har likevel en noe merkelig, men likevel veldig artig «signaturøvelse». Hun driver og bærer på folk på ryggen som varemerke. Lørdag kveld måtte jeg riste på hodet da jeg så hun etter vår trening drev og bar rundt på Hitman samtidig som hun sa:

«Det er lett, det er lett» 🙂

Jeg og Nora har derfor et felles mål. Hun skal bli sterk nok til å bære meg på ryggen og samtidig ønsker jeg å bli lett nok slik at hun skal klare det. Felles mål er utrolig motiverende og jeg vet at vi begge trigges av dette bare vi ser hverandre. Vi ønsker å nå vårt felles mål så fort som mulig, men innen rimelighetens grenser. Inntil videre fikk jeg prøve å ha Nora på ryggen. Jeg nektet selvsagt ikke å ha tonnevis med godt humør festet til min rygg.

 

10906702_10152983618560450_2048344409_o

Jeg er fast leser av Nora sin blogg og anbefaler andre til å bli inspirert til både trening og å lage sunn mat ved å følge bloggen hennes.

http://fitnessnora.blogg.no/

«Ingenting stort er bygd uten entusiasme»

Corleone

 

 

 

8 kommentarer til «Inspirerende mennesker!»

  1. Hei! jeg måtte jo innom bloggen din etter å ha lest hva Nora skrev om deg og jeg må si IMPONERT!!! Det du har gjort og gjør er helt fantastisk! stå på videre! Ha en fin uke 🙂

  2. Utrolig fint skrevet, og veldig bra jobba av deg! Nora virker som en super person som sprer så utrolig masse glede! Hun er virkelig et stort forbilde for mange, da inkludert meg selv 🙂 Helt rått og bare stå på videre!

  3. Så utrolig bra du skriver! Skriver på en interessant, spennende og glad måte. Jeg måtte blad meg nedover og nedover og tilbake i lang tid, da jeg ikke klarte å slutte og lese:-) Gratulerer med dritbra trening hittil, ser ut som du kommer til å fortsette med stil!! Skal følge deg på ferden 😀

  4. Fantastisk å lese. Er Så Bra å Ha noen Som inspirerer En. Å Du inspirerer Meg å Det vet DU Jo. Jeg Gleder meg Til Vi Skal gå Skarverennet i 2016.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *