Krigsstrategen Hitman!

I dag er det gått 8 uker siden jeg hadde første møte med Hitman. Første møte var akkurat slik som beskrevet, nemlig et uforpliktende møte. Hjem fra møtet dro jeg med «brutale» beskjeder om å kaste gamle holdninger i forhold til trening og kosthold i søpla. Jeg var nærmest i sjokk etter møtet med Hitman. På kvelden 23 september holdt jeg meg hjemme og tenkte nøye gjennom hva han hadde sagt. Jeg reflekterte rundt hvordan jeg setter krav til utøvere jeg selv coacher i biljard. Hos meg er det ingen kjære mor skal dere vite. Enten slik jeg og vår klubb har som filosofi, eller ikke møt opp. Konstruktive innspill er selvsagt alltid velkommen også hos oss, men det stopper der. Nå møtte jeg samme krav, men i et annet fagfelt. Det viktigste var at det gjaldt meg selv og min egen helse. Allerede neste dag var jeg fullt innstilt på å underkaste meg en ekspert for å nå mine mål, og som Hitman har sagt er VÅRE mål. Det liker jeg å høre. Et av postulatene til Nils Arne Eggen er nemlig:

«Ingen blir god alein»

Den filosofien er godt forankret i vår klubb.

Krigsstrategen!

Jeg vil beskrive Hitman som en «krigsstrateg» av ypperste merke. En strateg som ønsker å verne om og vinne nye landområder. Den store forskjellen er at kroppen min er hans (og våre) mål om å erobre. Han angriper bredt for å få prosjektet til å bli optimalt ut ifra forutsetningene.

I en krig er det viktig å gi soldatene (meg) riktig næring slik at de er villige til å kjempe. Gi soldatene motivasjon ved og selv delta på «slagmarken» som en sterk leder. Gi soldatene inspirasjon til selv å være kreative og selvstendige for at hele «hæren» skal nå de felles mål som er satt. Når landområdene er vunnet skal hæren bygge infrastruktur til alles beste. Kvalitetene i landskapet skal utnyttes slik at både soldatene og de de kjemper for skal få ei god og sikker framtid.

IMG_2990

Og det danses.

Dette er vi i gang med nå. Treningen foregår slik at kroppen min skal bli så funksjonell som mulig ut ifra forutsetningene. Hos meg betyr det spesielt å bygge koordinasjon og sterkere knær. Ellers å gjøre kroppen funksjonell til dagligdagse gjøremål. I gårsdagens trening følte jeg i første halvdel at jeg var mer på dansekurs enn trening på treningssenter. Gamle holdninger er som sagt lagt i søpla, og det «danses» for fulle mugger for å si det sånn. Det jobbes også for å myke opp såre hofter. Vi er litt av et skue vil jeg tro når Hitman står å ruller ei slags «torturpute» over hoftene mine mens jeg står opp mot en søyle. For normalvektige så foregår denne øvelsen normalt liggende og på egenhånd, men til moskuser er det spesialservice 🙂

IMG_2991

«Dansetrening» er uvant og «straffen» var vist uunngåelig. Muskelkramper bak begge legger, men ikke så ille at jeg ble helt utslått. Hitman forklarer det slik at leggmuskulaturen er i ferd med å «beskytte» mine knær og dette var helt forventet. Etter trening tar Hitman meg ut i coaching og forklarer at jeg bør kvitte meg med noe av det fokus jeg har ellers i livet. Tenk som en toppidrettsutøver sier han til meg. Dette er ingen dans på roser. Jeg sliter med dårlig søvn og det må vi få orden på.

På kvelden i går holdt jeg meg hjemme for å planlegge nye strategier for å rydde plass i hodet mitt for å oppnå mer og bedre søvn. Jeg planla en skogstur i dag for i skogen løser jeg ALLE «verdensproblemer». Det er liksom et av mine selvutnevnte varemerker. Jeg våkna derimot i dag med fortsatt øm leggmuskulatur og derfor ble skogstur skrinlagt ganske kjapt. Jeg er slett ikke rådlaus og dro istedenfor på ro og tøyetrening på Heimdal. Soldaten hadde dermed kreativitet og var selvstendig nok til å bidra slik at hele hæren tilslutt skal nå sine mål. 75 minutters egentrening med godt fokus gjør dagens bloggskriving lettere enn noen gang.

«Ingenting stort er bygd uten entusiasme»

Ps! I dag spurte jeg en meget serviceinnstilt Emma Konstanse hos Rema Saupstad om hjelp til å veie ingrediensene i salaten jeg plukker i salatdisken. Sammen veide vi kylling, skinke og fetaost adskilt i vekta i kassa før jeg gikk tilbake og la det i salatboksen. Hitman ønsker ingen feilkilder i kaloritellingen.

Videosnutt fra gårsdagens trening. (klikk her om du ikke ser videoen)

Corleone

9 kommentarer til «Krigsstrategen Hitman!»

 1. Churtchill «forrige århundres viktigste mann» sa en gang at man skal krige med et smil om munnen :)))

  Og det gjøres det i denne krigen også!

  Var selv på trening i dag og brukte tjukkasbloggen.no som inspirasjon til å yte litt ekstra.

  – Når Corle kan så kan jeg og… :)))

  Stå på «RuRy» 😉

  1. He he he Bjørnar! Alert på trening og alt rundt helsa. Alt utenom er vi likestilte og kompiser 🙂

   Mvh Rune

 2. «Hitman» er kanskje en god trener, men du er jammen helt RÅ!!

  Det du beskriver om å veie maten hver for seg i kassa før du setter sammen salaten er beviset på hvor dedikert du er.

  Stå på videre! Du er en større inspirasjon enn du tror og vi heier på deg!

  1. Takk for flott tilbakemelding Bente!

   Jeg hadde et estimat på salaten til Hitman, men han spurte meg om jeg var helt sikker. Da var det bare å tilrettelegge, så spørre den sjarmerende unge damen om hjelp, og vips så er dette gjort for all framtid. Salaten inneholder ca 800-850 kcal og mitt estimat til Hitman var maks 900. Salaten spises forøvrig fordelt over minst 2 måltid, noen ganger 3.

   God trener er en underdrivelse, jeg sier kjempegod 😉

   Hilsen Rune

   1. Enig i «kjempegod», men jeg kunne ikke ta så hardt i fordi jeg ville at det skulle være litt kontrast til påstanden om at du er RÅ!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *