Moskuskosthold!

Mange lurer på hva jeg spiser for å nå våre mål! Ikke alle dager er like og noen dager spiser jeg 3-4 fyldige måltider istedenfor 5-7 mindre måltider! Jeg liker å ha følelsen av å være ordentlig mett imellom. Resultater som varer over tid er ingen Quick fix, og for de som tror ting kommer av seg selv uten å «ofre noe» må tro om igjen! Blodsukkerstabilt kosthold er løsningen for meg. Dvs kosthold som holder lenge, og ikke fører til rask sult og søtsug. Man må simpelthen bestemme seg for endringer for å nå mål innen vektreduksjon. Spiser man mengder med lasagne, pizza og hamburger (og søtsaker) både fredag, lørdag og søndag er det vanskelig å gå ned i vekt uansett hvor flink man er resten av uka. Tren aldri så mye og oppnå maks «uavgjort» uka sett under ett. Det samme gjelder for alkohol. Ta ei kule fredag og lørdag og spis junk på søndag så oppnåes samme resultat til tross for sunt kosthold og masse trening resten av uka. Lever man også usunt de andre ukedagene i tillegg er vektøkning uungåelig.

Jeg unngår konsekvent brød, potet, pasta, junkfood, og selvsagt også søtsaker når jeg ønsker å gå ned i vekt. Jeg sier ikke det er usunt med f eks brød eller potet, men det fører til rask blodsukkerstigning, som igjen fører til kjappere sult og søtsug. Jeg spiser mat som varer lenge og da «sparer» man ofte 2-3 måltider i døgnet.

Denne søndagen har vært hviledag, og da mener jeg totalt hvile. Kun matlaging og fotball på tv. Jeg har spist topp mat og mer enn nok. Jeg er også nøye med å ikke spise for lite slik at jeg ikke mister for mye muskelmasse. Det er muskelmassen som forbrenner nesten all energi i kroppen. Ved å bevare mest mulig muskelmassse så er jeg også bedre rustet den dagen jeg ikke lenger ønsker å gå ned mer i vekt. Vi tenker langsiktig og det har vi gjort fra første stund. Coachen var en stor bidragsyter til å «rive ned» mine gamle holdninger rundt kosthold. Han lærte meg å være selvgående rundt kosthold, og prentet inn i mitt hode at det betydde ca 70-80% for å gå ned i vekt. Resten består i trening, hvile/restitusjon og søvn. Godt humør er også en del av fasiten og er ofte undervurdert. Det hjelper lite å synes synd på seg selv. Jeg har levd mer ekstremt enn de fleste, og vet det går an å endre innstilling. Til dere andre der ute som ønsker resulater så har jeg en oppfordring:

«Klarer den ville moskusen dette så skal også jeg klare det»

Her er mitt kosthold denne søndagen:

Jeg stod ikke opp før kl 13.00 og det blir vanskelig å kalle dagens første måltif for frokost 🙂

Kl 13.30: 2 kyllinglår (ca 500 kcal), 125 g bacon ( ca 375 kcal), salat med tomat, agurk og litt fetaost. Totalt 1000 kcal

kl 17.30: 1 kyllinglår (250 kcal), en smoothie med protein (300 kcal). Totalt 550 kcal.

Kl 21.00: 375 gram grillet laks (ca 750 kcal), ca 6 cl hjemmelaget fløtesaus, hjertesalat,brokkkoli, gulrot og blomkål. Totalt maks 1000 kcal.
IMG_4938
Laks, med grønnsaker og fløtesaus.

Siste måltid halvtime før sengetid: Smoothie med protein ca 250 kcal.

Dagsrasjon totalt: 2800 kcal.

Dagsrasjonen er regnet ut fra min muskelmasse (ca 85 kilo muskler) og det er viktig å få i seg riktig og nok næring.

Neste 3 dager venter mesteskapsuke og ca 9 timer trening. Jeg veier på onsdag og er godt forberedt mentalt. Disse 3 dagene spiser jeg flere små måltid (5-7) i døgnet,og er nøye med saltinntaket. Dagsrasjon blir på mellom 2600 og 3000 kcal. Jeg lytter til kroppen og spiser det den trenger. Wish me Luck!

» Ingenting stort er bygd uten entusiasme»

Corleone.

Blogglistenhits

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *