Motivasjon for å endre livsstil!

Denne gang vil jeg fortelle litt om hvordan jeg endret innstilling og motiverte meg for å endre livsstil. Hvordan jeg selv må ta ansvar for egentrening, spise riktig mat samt sove/hvile nok for å klare løpet framover.

På søndag skulle jeg på møte med Hitman og da måtte jeg stå opp kl 07.15 for å rekke egentrening før møtet som varte utover dagen. Å stå opp kl 07.15 i mitt «gamle liv» var nesten utenkelig. Eneste grunn for å stå opp slik «midt på natta» måtte være biljardmesterskap arrangert av min egen klubb. Jeg elsker å dra på møte med treningsendorfiner i kroppen. Dette har jeg også praktisert siste par-tre årene selv om jeg ikke hadde helt riktig fokus på kosthold og nok trening som helhet.

Mitt tips til folk som skal i et viktig møte, jobbintervju og ønsker å framstå mer selvsikker:

«Møt opp nytrena»

Jeg har en regel som jeg sier til meg selv ganske ofte:

«Trening gjør deg mer intelligent»

Har man treningsendorfiner i kroppen så er man mer snartenkt og løsningsorientert, for meg betyr det mer intelligent.

På mandag var det ny PT time med Hitman. Jeg skriver ganske så mye om våre treninger og denne gang kan jeg fortelle at vi begge møtte mandags morgen meget opplagte, og i særdeles godt humør. Både jeg og Hitman sliter med nok søvn, og har således blitt hverandres sparringspartnere for å fokusere riktig på dette. Vi har ingen konkurranse om best søvn, men vi blir glade på hverandres vegne hvis søvn og restitusjon får høy score. Søvn og restitusjon er en stor andel av suksessformelen for at vi skal klare våre felles mål, samt nå de mål vi har hver for oss ellers i livet. Hitman prøver å oppnå like mye søvn som en toppidrettsutøver, men han klarer sjelden å oppnå det i ukedagene.

I Hitmans filosofi vektlegges 80 % kosthold og 20 % trening. Dette gjelder ikke for hele befolkningen i Norges land. Northug eller andre toppidrettsutøvere kan selvsagt ikke spise seg til OL gull ved 80-20 regelen. Hitman har fortalt meg at dette gjelder 80 % av befolkningen ut ifra hans erfaring. Dette gjelder for den vanlige mann i gata som ønsker å gå ned i vekt spesielt. For godt trena mosjonister gjelder heller ikke 80-20 regelen bastant har Hitman fortalt meg.

IMG_3021

Mandagens middag. Ovnstekt laks, brokkoli og fløtesaus.

Mandagens trening var et nytt bevis at trening fostrer framgang. Fra det å unngå å belaste knær tok jeg siste settet med markløft med 6x 80kg og det gikk «hur lett som helst». Med godt oppvarmet kropp tåler kroppen mye mer enn jeg ante. De 2-3 første timene etter trening er som regel også uten merkbare smerter. Dog må jeg erkjenne at mine slitasjer krever nøye planlagt hvile og hverdagen er slett ikke smertefri. Uansett er jeg vant til disse smertene gjennom mange år, og er man lykkelig takles hverdagen mye bedre enn på lenge.

Fra mandagens trening.

Motivasjon!

I mitt virke som biljardcoach har min styrke vært å motivere spillere. Motivere de til å ofre det som trengs for å nå sine og altså våre mål. Klare krav settes, og de som ikke er villige til å ofre nok kan ikke forvente min hjelp. Den beste utøveren jeg trener er 43 år og har i år hatt sin beste sesong noensinne. En utøver som er tidenes beste utøver i norsk biljard, og fortsatt sulten på nye mål og titler. Denne sesongen klarte han alle sine, og dermed våre mål. Europamester og kvalifisert til VM. Vinner av Norgescupen sammenlagt med tidenes margin. Vinner av kongepokal sist helg (sin 8ende), og vinner av NM lag sammen med 2 andre spillere fra vår klubb. Jeg har lært utrolig mye av denne utøveren og som jeg nå kan dra nytte av i min kamp for å få bedre helse.

Alt handler om forberedelse og tilrettelegging. Avtaler må holdes med de som støtter meg i kampen som er den viktigste jeg noen gang har utkjempet.

Treningsbagen pakkes alltid kvelden før og riktig ernæring står klar. Treningsbagen settes slik at når jeg må på do om natta må jeg gå over bagen for å komme meg på toalettet. Slike forberedelser gjør at skulking av trening nærmest blir uunngåelig. Holdninger som at «jeg har stein i skoa» og ikke kan møte til trening holder bare ikke. Alt foregår innen «rimelighetens grenser» som er et av våre viktigste postulat. Ingen skal trene når man er syk, eller at kroppen nærmer seg «utbrent». Jeg gir ærlige tilbakemeldinger om dette til coach Hitman. Jeg føler full tillit fra coachen da jeg har vært meget selvgående så langt. Jeg vet at han kommer ög tar meg i ørene hvis jeg skulker uten grunn. Jeg liker svært godt å vise coachen at jeg er selvstendig. Ingen trenere kan følge sine «utøvere» døgnet rundt.

Noen grunnregler:

*Jeg møter alltid fresh til trening (les nydusja). Det gjør det mye mer moro og av den grunn ekstra motiverende. En skogstur er det derimot ikke påkrevet med en dusj først.

* Jeg tenker på trening som et møte som vil forandre mitt liv. Hvem vil ikke på et slikt møte?

* Jeg sier til meg selv at jeg er heldig fordi:

*Jeg elsker mat og kan nå velge mellom masse sunn mat.

*Jeg elsker å trene og min påstand er at alle gjør det bare de får føle fremgang.

*Jeg er heldig fordi jeg har folk som bryr seg om meg og vil hjelpe. Det viktigste jeg gjorde var å spørre.

*Jeg er heldig fordi jeg har en trener som vil mitt beste.

*Når man går rundt å kaller seg en heldiggris, så er det også større forutsetninger for å bli motivert og dermed lykkes.

 

Jeg og Hitman har definert våre felles mål og vi jobber ut ifra det. Sammen med Hitman er det han som har regien, men når jeg er alene har jeg «kunstnerisk frihet» til å styre min egen trening. Dette er også et av våre postulat. Både jeg og Hitman har også kunstnerisk frihet når vi blogger, men selvsagt sparrer vi med hverandre. I tekster der vi omtaler hverandre spør vi gjerne om den andre vil godkjenne først, men som regel trenger vi ikke å lese hverandres dokument. En stor tillit mellom utøver og coach i så måte. Jeg er underlagt hans regime når det gjelder helsa mi, mens ellers er vi likeverdige og kammerater (nok et postulat).

Hitmans innstilling og attityde for å nå målsetninger er fantastisk. Jeg glemmer aldri vårt første møte. Hitman fortalte meg at vi skulle klare 50 kg på et år. Etter første veiing sier han til meg at 129 kg er et fint tall. Men i all verden sier jeg, det er jo 55 kg, hvor skal dette ende?

«50 kg er mitt bidrag, skal ikke du hjelpe til også?» Sitat Hitman.

Mitt første bidrag til våre målsetninger var alkoholforbud fra 9 september til 26 desember. Det likte Hitman svært godt. Jeg har nå gitt han et nytt bidrag, nemlig alkoholforbud fra seinest 2 januar og det varer fram til 11 juli. Søskenbarnet mitt fra Hedemarken skal arrangere etterfest etter sitt bryllup og dit skal jeg. Festen er «MITT OL» og det er det store målet jeg trener til fra og med januar. Det blir en lang vinter, men jeg akter å være godt forberedt til mitt «mesterskap», og søskenbarnet mitt og den kommende ektemanns store dag!

«Ingenting stort er skapt uten entusiasme».

Corleone

 

16 kommentarer til «Motivasjon for å endre livsstil!»

  1. Kom vist ikke med hele svarinnlegget mitt… Ha,ha Rune . Ja det kan dere nok :p Han blir nok med han. Like lite skuggredd som mor si… ( bare se på hårfargen si je… 😉 ) Men du er sikkert like flink til å lære opp han som jeg «prøvde» å lære opp deg for «noen» år siden… :p He,he.

  2. Fy flate . Supertøff er du 🙂 Respekt for hva du driver med Rune. Stolt av deg jeg !! 🙂 Stå på ! Gleder meg til å treffe deg i «OL» 🙂 Da ska vi svinge øss skikkelig 🙂 Stor klem Gjertis <3

    1. Vi skal «svinge oss ja Gjertis! Husk sønnen din er voksen og du slipper å passe på han lenger. Han kan være med meg å Onkel Geir Å på søndag han så vi kan lære han opp 😉

  3. Nok en gang fantastisk, Rune 🙂 Tror mange hadde tjent på å tenke mer på seg selv som heldige 🙂 Det å se seg selv som heldig, kan faktisk være et valg man tar, noe du illustrerer veldig godt her 🙂 Fantastisk inspirasjon, Rune 🙂

      1. Tankesettet kan gjøre mye av jobben 🙂 Nettopp derfor er det så viktig at man tror på det man gjør 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *