Snart veiedag!

Nå har snart 14 dager gått siden forrige veiing som gikk over all forventning. Slike resultater kan vi dog ikke forvente hver gang (- 3.3 kg). Målet er alltid 2.2 kg, ihverfall ei god stund framover. Vi venter også på «smellen» der vekta står bom stille, ja selv om jeg legger ned stor innsats. Det er endel av gamet. Heldigvis så har vi Tanitavekta og den gir gulle god informasjon. Så selv om man ikke skulle gå ned i vekt kan kroppens sammensetning ha endret seg innvendig og sannsynligvis til det bedre. Dette er ikke et varsel om at jeg tror noe som helst på neste måling. Målet om 2.2 kilo står fast og det er det vi går for. Det betyr at vi jakter på 136 kilo, eller 36 blank slik jeg liker å kalle det. Ingen «store» delmål er innen rekkevidde denne gang, så da er det bare å gjøre jobben så må til for å komme i posisjon ved en av de neste målingene. Det ultimate for meg nå er å komme på 128 tallet (100 kilo ned) innen ferien som starter 9 juli. Det er mitt store mesterskap og det er det vi jobber for. Coachen er godt informert om dette og underveis finner han på mye sprell for at vi skal klare det. Jeg har stor variasjon på treningen og det venter en overraskelse hver gang vi har PT time. Jeg elsker slike utfordringer.

Jeg/vi har fått spørsmål om kosthold både på bloggen og av venner og bekjente. Forløpig kan jeg legge inn svaret jeg skrev under spørsmål svar på forrige blogg:

«Jeg er ingen ekspert på tilberedelse av mat, men noe har jeg lært på denne ferden. Vi fokuserer på rein mat og masse grønnsaker. Unngår brød, potet, pasta og rotgrønnsaker ( gulrot er ok).

Spiser f eks laks, torsk, kveite, svin, entrecote, kyllingfilet, kylling ( med skinn). Vi er ikke redd fett. Alltid med masse grønnsaker og lite saus. Saus lages fra bunnen (aller helst). Masse mat kan også spises uten saus.

Røket laks og egg er en favoritt. Ost og hamburgerrygg/kokt skinke spiser jeg også endel av. For meg er det viktig at det er rimelig enkelt å tilberede. Ellers så har jeg et godt nettverk rundt meg og de er ofte opptatt av å gi meg riktig mat

Dette er ikke så detaljert, men det er slik jeg ønsker det i min hverdag. Enkle er ofte det beste.

I tillegg består kostholdet mitt av ca 25% næringsshaker som forenkler hverdagen min mye. Det gir metthetsfølelse og holder blodsukkeret stabilt. Jeg ligger nå på ca 3000 kcal i døgnet som er litt over hvilestofforbrenningen min. Når jeg var større så lå jeg på kaloriinntak på litt under hvilestofforbrenningen. Antall kalorier man skal ha får man en god indikasjon på fra Tanitavekta.

Håper dette var et greit svar foreløpig. Vi får håpe coachen også kan skrive litt om dette senere.

IMG_3950
Jakten på 36 blank!

Denne dagen har Coach Ronny Hitman bursdag (onsdag og i skrivende stund). Jeg ble spurt om råd angående bursdagsgave for ei tid tilbake. Valget var mellom spa og kanotur i Nidelva. Han har hele tiden framstilt seg som en ordentlig mann og jeg ga råd om kanotur. Spa er vel ikke noe for en slik mann tenkte jeg 🙂 Får bare håpe det blir kaldt og bløtt tenkte jeg i mitt stille sinn…

Kaldt og bløtt ble det og jeg så en litt frustret Hitman når han fikk høre at jeg frarådet spa og heller ga råd om en herlig kanotur. Han beholdt likevel maska da jeg plukket han opp i Ila etter endt tur. Mens jeg kjørte han hjem så tikka det inn en sms på tlf min og der stod det:

«Det var mye syting på mannen. Kald og bløt»

Jeg snudde meg så til Hitman og spurte om han hadde drevet med syting. Han ga ingen svar, men rødma bare. Det er innrømmelse nok for meg. En ting skal være sikkert, han gruser meg i syting…

IMG_3953
Veeeeeldig fornøyd Hitman med blaut bukse og redningsvest størrelse 10 år!

 

Hitmans hevn

Straffa lot ikke vente på seg. På tirsdagens trening så fikk jeg gjennomgå. Han var ute etter hevn. Han spurte om hvor mye jeg hadde gått ned sammen med han og det var 46 kilo. Han hengte på meg 49 kilo så var det trappetrening. De 3 ekstra kiloene var payback sa han til meg. Jeg tror ikke det var kun de 3 kiloene som var straff, men alle 49 kiloene… Jeg tok det selvsagt med et smil!

Dette er en av ingrediensene for at vi skal nå våre mål. Vi må ha det artig på veien.

«Den dagen det ikke er moro lenger er man ferdig»

Sitat Gøran Sørloth

2 treninger gjenstår før veiing torsdag. Wish us luck!

Corleone

Blogglistenhits

3 kommentarer til «Snart veiedag!»

 1. Du lever et imponerende program, og tilsvarende imponerende resultater. Hvordan føltes det å gå trappene, ved å i prinsippet være like tung som da du starta? Lykke til i innspurten!

  1. Hei Even og takk for tilbakemelding!

   Tja, hva skal man si. Det er i prinsippet like tungt å gå opp trappene nå som i fjor høst vil jeg si. Vekta jeg tok med ekstra nå bæres ikke så «komfortabelt» som da de var en «naturlig» del av kroppen. Den store forskjellen er at jeg tar meg igjen veldig hurtig nå kontra for 6-7 måneder siden.

   I glansdagene og over 225 kilo ville jeg akkurat kommet opp trappa en gang med god innsats. Da måtte jeg ha satt meg ned når jeg kom opp.

   Overgangen fra høsten 2007 til høsten 2014 er mye større enn overgangen fra i fjor høst til nå. Det er vilt å tenke på?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *