Snart veiedag med oppskrift på sunn og deilig mat!

Når denne bloggen deles er veiedagen 27. august gjennomført, men resultatet blir delt først på søndag! Det langsiktige målet fram til 10. desember er at jeg skal være ca 110 kilo. Det betyr ca 14 kilo ned fra det jeg målte forrige veiedag 13- august. Som tidligere nevnt veier vi etter trening og da er jeg dehydrert. Skulle vi klare ei vekt på 106-7 kilo i midten av desember tar vi det som en bonus. Jeg anser meg i tilfelle klar for operasjoner utover året 2016. Da er det vedlikehold som gjelder og ikke lenger vektreduksjon. Det betyr fort mellom 500 og 1000 kalorier ekstra i døgnet og mindre trening. Med mindre trening betyr det også mindre behov for restitusjon uka igjennom. Jeg anser det som fornuftig å trene mellom 4 og 8 timer i uka når målene er nådd.

Legetime er bestilt til 14. september og da skal moskuskroppen til fullverdig EU-kontroll. Vi er spente hva sunt kosthold i nesten 1 år har gjort med kroppen. Det ene er selvsagt den følelsen jeg har i kroppen til daglig, men det er også godt å få de forskjellige parametere ned på papir. Resultatene vil bli offentligjort i bloggen når de er klare.

Bare for å ha det klart så er livsstilen jeg har nå ingen dans på roser. Jeg trener beinhardt ut i fra mine forutsetninger, spiser veldig sunt selv om jeg ved enkelte anledninger unner meg summetone slik som nesten alle andre jeg kjenner. Coach Hitman anser mine resultater til å være ekstraordinære tatt i betrakting at jeg har gått ned over 60 kilo i løpet av siste 44 uker. Nesten all muskelmasse er bevart. Hitman sier at tap av muskelmasse i en ratio på 1 til 4 er godkjent (av tapt vekt), og en ratio på 1-5 er meget bra. Jeg har en ratio på 1 til 12. Det betyr at den dagen målene er nådd er kroppen meget godt rustet til det livet jeg ønsker å leve. Jeg kan spise mye mat, og er også bedre rustet til de operasjoner jeg skal gå igjennom. Det er selvsagt viktig å fortsatt spise sunt selv om man selvsagt skal kose seg i mellom i framtiden.

Siste 2 uker har jeg ligget på ca 16 timer effektiv trening i uka, og har hatt en hviledag i uka. Kroppen min tåler det fint nå, men det er ikke tid til så mye annet enn å forberede trening, trene, hvile/restituere, spise riktig mat og sove. Grunnregelen vi følger er at kostholdet betyr 70-80% av nøkkelen for å nå de mål vi har satt oss.

Jeg har også litt oppfølging på folk som ønsker å endre livsstil, men passer på at det ikke går ut over mine egne resultater. At folk rundt meg får gode resultater gjør meg motivert. Jeg passer på å delta på seminar rundt trening og kosthold så ofte jeg kan så lenge det passer inn i mitt treningsmønster og behov for hvile. Noen ganger deler jeg også min historie og erfaringer rundt det å endre livsstil på slike seminarer. Miljøet rundt livsstilklubben er fantastisk motiverende i så måte. De har bred kunnskap rundt kosthold og trening og det er viktig for meg. I tillegg har jeg min egen coach som både gir meg inspirasjon og kunnskap nærmest intravenøst.

IMG_4818
Jeg er oppe å deler min historie om livsstilsendring og hvilket kosthold jeg har.

Trene med smerter

IMG_4825rot180180
Fra onsdagens treningsøkt i skogen. Hoppbakken er en mellomstasjon på den over 3 timer lange turen.

Siste 4-5 dagene har jeg trent med ganske mye smerter. For meg er dette kjente smerter fra tiden jeg levde svært usunt og var ekstremt overvektig. Jeg har slitasje i hofte og knær og det er mange ganger svært vondt. Fordelen med å trene er at smertene blir mindre under trening, og bare det er god nok grunn til å trene. Slike smerter er ikke farlig, men selvsagt vondt. I sommer slapp jeg opp på treningen, og da ble også smertene mindre enn det jeg har vært vant til. Det handler i framtiden om å finne den gylne middelvei slik at jeg får et godt liv til tross for min slitasje. Nå ønsker jeg å kjøre løpet slik som planlagt slik at målene nåes innen rimelig tid, dog i et fornuftig tempo. Det handler om motivasjon og hvor lenge man klarer å være motivert. Jeg er ultramotivert for dette løpet fram til midten av desember. Likevel skal jeg ha noen helger fram til jul der jeg kobler ut trening og jaget etter resultater. Et par perioder (14 dagers perioder) ønsker jeg også å få senket skuldrene og ingen selvpålagte krav om vektreduksjon. Belønningen skal være en reise i minst ei uke i midten av desember eller i januar. Jeg må ha ei gulrot å strekke meg etter. For meg er det akkurat nå utenkelig at jeg ikke skal nå målet i desember. Jeg er ikke redd for å si mine mål og ambisjoner så lenge det henger på greip med virkeligheten.

«Who dares wins».

Jeg har nå nettopp (onsdag kveld) fått 22 nye stridsrasjoner med mat fra Kristin Harepus og skal dele den ene oppskriften med dere. I tillegg fikk jeg over 40 porsjoner med nydelig hjemmelaget fløtesaus og den bruker jeg nærmest til all mat. Hver porsjon med fløtesaus er ca 3-4 cl og kan fint fryses ned. Jeg har lært ganske mye om matlaging siste året og målet er selvsagt at jeg skal klare å lage det meste selv. I denne perioden er det likevel godt å ha riktig og sunn mat lett tilgjengelig mens jeg trener hardt og mye. Bidraget fra venner på denne måten er fantastisk!

IMG_4827

Mørbrad med wokede grønnsaker

Laget av 2.4 kilo stykke mørbrad som kuttes opp før steking. ca 200 g pr porsjon (110 kcal per 100 g). ca 200-300 g grønnsaker.

Ca 200 g mørbrad per porsjon ca 220 kcal.

Som grønnsaker brukte Kristin brokkoli, sukkererter squash, paprika (gul/rød), rødløk, erter,sjampinjong, hvitløk, chili, salt og pepper. Hun laget mange porsjoner og woket grønnsakene hver for seg slik at de fikk riktig konsistens. Ca 300 gram grønnsaker per porsjon.

Jeg regner ca 100 kcal i grønnsaker. Med fløtesaus og stekefettet (cocosa kokosfett) regner jeg 450 kcal maks 500 kalorier per porsjon inkludert kjøtt, grønnsaker, stekefett og saus. Jeg er rasjonell og ser an porsjonen når jeg teller kalorier. Jeg veier nesten aldri en middagsporsjon. Jeg tar det på «gefulen» og estimerer.

Kjøtt og grønnsaker stekes i cocosa kokosfett beregnet for steking. Norske sesongvarer ble brukt.

Fløtesaus ca 3-4 cl per porsjon

Her er oppskrifta på fløtesausen (for ca 30 porsjoner). Krydre etter eget ønske hvis man liker annen smak. Kristin brukte sjyen fra kjøttet hun stekte også i fløtesausen for å gi den ekstra god smak.

Fløtesaus:

ca 30 beger:

4 ss smør/margarin
4 ss hvetemel
1.2 liter fløte matføte
Kraft fra kjøtt
kjøttbuljong
salt og pepper.

Smelt smør, rør inn mel.
Jevn ut med kraft/buljong
Tilsette litt og litt fløte.
Krydre.

Beger + lokk har vi kjøpt hos forhandler som fører slik sortiment. Vi brukte Storcash!

Vel bekomme!

«Ingen blir god alein!

Søndag deles resultatene fra veiing. Wish us luck!

Corleone

Blogglistenhits

Én kommentar til «Snart veiedag med oppskrift på sunn og deilig mat!»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *