Snart veiedag og jakten på nulling!

Torsdag 13. oktober er det veiedag og vårt hovedmål er å «nulle i sommerferien! Det betyr kort og godt at jeg skal holde vekta jeg hadde etter trening 3. juli (125.0 kilo), og aller helst ikke opp i vekt. Jeg bestemte meg for å bare spise sunn mat i sommer og det løftet har jeg holdt. Summetone ved passende anledninger har jeg likevel unnet meg. For meg har det vært en fantastisk sommer i så måte. Det har vært en test på det livet jeg ønsker å leve, nemlig sunt og godt i hverdagen, men kose seg når anledningene byr seg. Anledningene kan bare ikke være for mange for da går det feil vei med helsa og vekten. Det gjelder å ikke konstruere anledninger i hytt og pine.

Så var det 4 timers regelen som jeg mener var genial. Jeg lovte meg selv at jeg skulle trene minst 4 timer siste 7 dager uansett hvilken dag jeg regnet fra i sommer. 2 dager i sommer havnet jeg på akkurat 4 timer. Det betydde enkelt og greit at jeg måtte ut å gjøre jobben i forkant for å spare opp på «kontoen» hvis jeg skulle være rampegutt i helga…

Når det gjaldt kostholdet så ga jeg meg selv karakter S- etter sommeren. Det betydde når jeg gikk på ungdomskolen særdeles godt minus. Det er et tilfelle jeg trekker fram minustegnet fra, Jeg var på treff hos Horten MC og der serverer de mye god mat. Jeg hadde innebygd fokus i rygggraden at det var kun riktig mat som gjaldt. Jeg bestilte deres fantastiske hamburgere begge kveldene med salat til. Hamburgerbrød er ikke inn i kostholdsplanen min så det stod jeg over. Djevelen Josef Hitman har for lengst plukket av meg mye rundt kostholdet, men da jeg så ei stor flaske ketchup stod å glisa til meg i luka så klarte jeg ikke å dy meg. Jeg kjørte tur-retur på hamburgeren opptil flere ganger, men ikke uten at jeg så etter om Hitman stod over mine skuldre først. Med fin summetone kom jeg på at han var på Bali og da var det fritt fram. Kvelden etter stod den flotte flaska der igjen og da var jeg enda mer sikker på at coachen var på Bali og klemte i flaska nok engang…

Jeg lever fint med synden. Ingen big deal, men en liten avsporing fra min egen forpliktelse! Hitman bør ikke komme å prøve seg. Jeg har hatt sunnere kosthold enn han i sommer uansett…

fremhvevetbildetur
Ute i nesten all slags vær og like blid. Fra onsdagens tur til Rønningen. Tida 2 timer 10 min tur-retur hjemmefra gir medium minus intensitet. Hadde jeg gått på 2 timer ville det vært medium intensitet, 1.50 medium pluss osv. Det er målt etter den formen jeg har nå. For 7 måneder siden ville samme tur tatt ca 3 timer med medium minus intensitet.

Avisoppslag

Vi var nettopp i flere av landets aviser i forhold til prosjektet vårt. Masse støtteerklæringer, positive og motiverende tilbakemeldinger. Vi ønsker å takke dere alle sammen. Det betyr veldig mye for at vi skal nå våre mål. Avisoppslag krever likevel mye av vårt fokus så denne uka har jeg gått «i bobla» og fokuserer ekstra hardt på treningen, kostholdet og ikke minst søvn. Siste dagene har jeg heller ikke oppdatert trening på Facebook, men trening har det vær nok av vær trygg på det. Oppdatering på Facebook er nyttig i forhold til motivasjon, men det krever også energi.

Søvn er viktig for å opprettholde forbrenningen, og derfor er vi opptatt av nok søvn. Kostholdet er den viktigste faktor for vektreduksjon (70-80%), og jeg har fått en god del spørsmål om hva jeg egentlig spiser.

Mitt kosthold består av 25% måltidserstattere i form av shake. Jeg bruker også slike måltidserstattere rett etter trening for å få bedre restitusjon. Det viktigste for meg er at de gir stabilt blodsukker i hverdagen der jeg har en utfordring samt under trening. Resten av kostholdet består av riktig og proteinrik mat. Jeg unngår brød, potet og pasta så lenge jeg er i en vektreduksjonsprosess, og vil i framtiden spise slik mat ved passende anledninger. Jeg ligger på mellom 2500 og 3000 kcal i døgnet. Jeg lytter til kroppen for å finne ut hvor mye næring jeg trenger. Jeg spiser heller 300 kcal for «for mye» enn 300 kcal for lite. Det er uproblematisk så lenge jeg spiser riktig mat og faktisk spiser under det jeg forbrenner. Det handler om å bevare muskelmasse så godt som mulig for å stå godt rustet til den dagen målene er nådd. Med for lite kalorier «spiser» kroppen av muskelmassen og forbrenningen bremser opp. Coachen har vært nøye med gi meg denne kunnskapen samtidig som de andre PT`ene på Hit The Gym, og folk på Livsstilsklubben har vært meget viktige bidragsytere.

Jeg deler nå ei oppskrift på «helt riktig» mat som er både kallorifattig og ikke fører til blodsukkerstigning. Dette spiser jeg nesten hver fredag, men med noe variasjon på ingrediensene.

Taco på den sunne måten.

bildeavtaco

Taco for fredagskos.

Bruk Hjertesalat eller kinakål etter eget ønske istedenfor lefse eller skjell!

Vi hadde en mix av karbonadekjøttdeig (400 g) og smårettskinke (200 g) stekt i ei panne, og smårettbacon i ei annen panne.

Smør rømme (ekstra lett ei t-skje) over skjellet, fyll på skinke/karbonadekjøttdeig ca 2 spiseskjeer, ei topps t-skje med smårettbacon, ha på ønsket garnityr av grønnsaker. Til slutt strø revet ost over ( normal mengde).

Som garnityr brukte vi (finhakket): Dolcita tomat, agurk, paprika, selleri, purreløk, sukkererter.

Kalorimengde pr «skjell»

Karbonadekjøttdeig/skinke 40g= 50 kcal
Bacon 10 g= 20 kcal
Ost 10 g= 35 kcal
Lettrømme ekstra lett 8 g= 10 kcal
Div grønnsaker 20 g = 5 kcal
Hjertesalat 5 kalorier pr stk

Totalt: 125 kcal pr «skjell»!

Mindre skjell betyr mindre mengde av alt og kan da regne 100 kcal pr skjell! Til informasjon inneholder 10-11 slike skjell like mye kalorier som en pizza Grandiosa. Jeg vil se den som klarer så mye mat…

Et ekstra tips er å lage litt ekstra garnityr mens man først holder på. Alt av grønnsaker, karbonadekjøttdeg, smårettbacon etc er det bare å klemme i forma hvis man lager omelett ala Corleone på søndag kveld. Det betyr tid spart på søndag 🙂

Vel bekomme!

Torsdagens veiing publiseres seinest søndag, wish us luck!

brukdette
Varierende terreng er gull!

«Den dagen man ikke synes det er artig lenger er man ferdig»

Sitat Gøran Sørloth

Corleone

 

4 kommentarer til «Snart veiedag og jakten på nulling!»

  1. Lykke til med innveiing, Rune. Uavhengig av tallet som står i displayet skal du være stolt av jobben du har gjort. Det er lov å kose seg litt ekstra av og til, så lenge kosen er unntaket og ikke hverdagen, man skal jo leve litt også? Chin up, march on!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *