Sommermodus!

Jeg er nå i sommermodus, men det betyr ikke at jeg har tenkt å slå av motoren helt. Jeg har en forpliktelse ovenfor meg selv å trene mellom 4 og 8 timer i uka selv om jeg er i feriemodus. Det er stor forskjell fra det å trene mellom 11 og 17 timer i uka, og over halvere antall treningstimer. Intensiteten på hver økt skal også være lavere enn i «sesongen». Jeg akter å smake litt på livet jeg ønsker å ha den gangen målsetningene er nådd. Målet er å holde meg i generell god form og ha en funksjonell kropp i hverdagen.

Hva antall kalorier gjelder så øker jeg døgnrasjonene fra ca 2600 kalorier til ca 3100-3200 kalorier i hverdagen. Jeg har hvilestofforbrenning på ca 2800 kalorier (regnes ut fra muskelmasse og kroppssammensetning) og vil da likevel gå ned litt i vekt de dagene som er ordinære og kanskje ha et energiinntak som ligger over de dagene jeg koser meg litt ekstra. Målet i sommer er som sagt «å nulle ut», dvs verken gå opp eller ned i vekt.

Når denne bloggen deles så er jeg på 5 dagers ferie i Krakow og det eneste kravet jeg hadde til organisatoren av turen var at det måtte være treningsfasiliteter på hotellet vi bor på. Jeg har nemlig som ambisjon å trene minst 2 økter på turen, men med lavere intensitet enn vanlig. Jeg ønsker å trene for å skape «entusiasme i kroppen». Med entusiasme i kroppen tror jeg fast bestemt at ferieturen blir enda bedre. Jeg har også bestemt meg for å spise sunt, men god mat under ferien. Det betyr i hele juli. «summetone» skal jeg selvsagt også unne meg, men ikke slik som i glansdagene da det ofte var ville moskusfester på sommerstid.

Mitt tips for trening nå i sommer er å gå ute i naturen nå det er vind eller regn for da slipper man fluer og insekter som ellers er meget innpåslitne i juli måned. Når det har vært sol så har jeg heller trent inne, men selvsagt ikke like lange økter som da jeg er midt i «sesongen».

FullSizeRenderare
Mandag gikk vi i nesten 2 timer og det var regn hele veien. I 20 grader var dette bare helt herlig. Vi lærte tidlig på skolen at vi er vanntette.

På søndag startet første treningsuka i sommerferien og siden har jeg trent følgende økter:

  • Søndag 5. juli egentrening Hit The Gym, 1 time 35 min, medium minus intensitet
  • Mandag 6. juli, skogstur 1 time 50 min, medium minus intensitet
  • Tirsdag 7. juli skogstur 2 timer 55 min, medium minus intensitet
  • Onsdag 8. juli egentrening Hit The Gym 1 time 25 min, medium minus intensitet.

Torsdag er det avreise og jeg har derfor innvilget meg hviledag både torsdag og fredag. Jeg er allerede langt innenfor de krav jeg har satt til meg selv første ferieuke. Det er ikke lurt å slå av motoren helt selv om det er ferie!

Jeg ønsker dere alle fortsatt god sommer.

«Ingenting stort er bygd uten entusiasme» (i kroppen 🙂 )

Corleone

4 kommentarer til «Sommermodus!»

  1. En velfortjent ferie og nulling, det skal være sikkert! Det er viktig å ta seg inn, etter en knallhard sesong – som kulminerte i knusingen av nok en viktig milepæl. Jeg håper ferien, nullinga og litt kos; gir deg en energiinnsprøytning som gjør at du ivrer etter å knuse nye mål, når ferien er over. Gratulerer med supre resultater, og håper du får noen fantastiske dager i Krakow. Senk skuldrene og kos deg mann – det har du virkelig fortjent! *high-five*

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *