Søndagsblogg med verdens beste omlett

Sommerferien er snart over og det er nå «back to business»! Neste uke er det ny mesterskapsuke og således ny veiedag (torsdag 13. august). Denne første uka har jeg og coach Hitman brukt til å bygge samhold, skape entusiasme og glede, samt planlegge høsten framover. Jeg hadde mye klart på forhånd vedrørende mål og målsetninger da vi mener det er et must å ha en plan. Høsten er stykket inn i delmål og hovedmål. Jeg føler full tillit fra coachen vedrørende kostholdet jeg kjører. Det samme gjelder egentreningen jeg utfører. Jeg må være selvgående, og coachen kan ikke svirre rundt meg som et helikopter. Motivasjonen må komme innenfra mitt eget hjerte, mens coachen og andre støttespillere kan inspirere til motivasjon. Det er godt å ha et nettverk/støttespillere som ønsker ens beste fra sitt hjerte. Det er utrolig motiverende og en enorm drivkraft.

«Ingen blir god alein»

Fremhevetbilde
Bilde fra Våttakammen ned fra Geitfjellet som er like utenfor Trondheim.

På slike turer får vi senket skuldrene og planlagt godt med god energi i kroppen. Denne første uka tok vi det hele «back to basic»! Akkurat slik som vi startet i slutten av september i fjor høst trente vi sammen de første øktene. Av å trene sammen får vi god energi og entusiasme. Vi er meget nære kompiser og det er således helt naturlig for oss å sette av tid til dette. Det som er moro for meg nå er at jeg klarer å holde mer følge på tur/trening slik at også coachen får fysisk og ikke bare mentalt utbytte av det. Den gode praten som venner er godt for oss begge. Mitt tips til andre blir derfor å bygge deg et nettverk i forhold til helsa di som ønsker det samme som deg. Det er fint å gå tur med noen, men man kan heller ikke bli helt avhengig av det hvis man skal nå sine mål. Det er et must for meg at noen turer/treninger må jeg gjøre alene. Disse øktene betrakter jeg som et møte med meg selv vedrørende helsa mi. Disse møtene er de viktigste møtene jeg er på. Andre som ønsker vektreduksjon, eller bedre helse burde oppgradere viktigheten av disse møtene. Jeg snakker med mye folk som ønsker endring , og min erfaring er at helsa betyr ikke nok for alt for mange. Er det ikke viktig nok er det umulig å nå mål. Min påstand er at:

«Trening gjør deg mer intelligent»

Når man trener får man overskudd, tenker raskere og blir mer løsningsorientert. For meg betyr det mer intelligent enkelt og greit. Hvem ønsker ikke bli mer intelligent når man legger planer rundt det viktigste her i livet, nemlig helsa si? Siste 7 dagers trening:

 • Søndag 2. august: Tur Geitfjellet med ekstra sløyfe, 1 time 45 min, medium intensitet.
 • Mandag 3. august: Skogstur Granåsen, 3 timer 5 min, hard minus intensitet
 • Tirsdag 4. august: Trening med Hitman, 2 timer 10 min, medium intensitet.
 • Onsdag 5. august: Geitfjellet med Hitman fra Ila, 2 timer 40 min, medium pluss intensitet.
 • Torsdag 6. august: trening med Hitman, 2 timer, medium intensitet.
 • Fredag 7. august: Hviledag
 • Lørdag 8. august: Tur opp til Bosbergheia fra Byneset 2 timer 30 min, medium pluss intensitet.

Totalt 14 timer 10 min trening siste 7 dager og 358 registrerte treningstimer siden 30 desember.

Verdens beste omelett

Siden det er søndag i dag tenkte jeg å dele en fantastisk oppskrift. Lørdager innebærer for mange summetone, og da er det ikke lett å ha et godt kosthold «dagen derpå».

Fest avler ofte usunt kosthold dagen etter, og mange ganger både 2 og 3 dager etter. Som en moskus som hadde BMI på 69, har jeg selvsagt meget god erfaring med usunt kosthold. Kostholdet betyr mellom 70 og 80% av vektreduksjonen, og da gjelder det å ikke slurve for mye med dette for å nå de mål man har satt seg. I mitt «gamle liv» var det kun pizza, hamburger, chips, brus og sjokolade som gjaldt dagen derpå. Egentlig var det vel slik hele uka igjennom, men dagen derpå var det i hvert fall helt uaktuelt med det vi kaller husmanskost. Jeg har konsekvent unngått brød, potet og pasta siden i fjor høst, og selvsagt sjokolade, snacks og brus. Jeg unngår matvarer som gir rask blodsukkerstigning og følger blodsukkerstabilt kosthold.

Det gjør vektreduksjonen mye mer behagelig å leve med, og min erfaring er at riktig mat varer mye lenger. Lever man på kun mat som gir rask blodsukkerstigning vil det føles lite ut med 4500 kcal i døgnet(for meg), mens spiser man riktig mat er det nesten umulig å få i seg samme kaloriantall. Det blir for mye mat rett og slett. I glansdagene levde jeg på mellom 6000 og 8000 kalorier i døgnet. Var det fest så var det ikke uvanlig med mellom 10.000 og 13.000 kcal. Jeg vil presisere at det slett ikke er farlig med matvarer som brød, potet og pasta, men man bør passe på mengden. Jeg synes disse matvarene er gode, men må passe på hvor ofte jeg spiser det nå når jeg skal ned i vekt. Under vektreduksjon unngår jeg de som sagt konsekvent. Når det gjelder sjokolade bør jeg unngå det for all framtid. Det er min verste fiende (sukker). Det blir litt som en tørrlagt alkoholiker. Det kan gå bra med en pils eller to til tippekampen, men man vet aldri om man trigget til å havne «på kjøret» igjen…

Denne sommeren var jeg innvilget summetone ved passende anledninger, og med selvpålagt lovnad om kun sunt kosthold stilte jeg forberedt i hva jeg skulle spise dagen etter fest. Det måtte minne om det jeg før kalte » grismat», men det skulle være et sunt alternativ.

Omeletten er oppgardert kalorimessig, men ikke i nærheten av alternativ som hamburgertallerken og pizza med påfølgende snacks, brus og sjokolade. Dessuten holder man blodsukkeret stabilt mye lenger enn med alternativene som inneholder for mye sukker og hvetemel. Raske karbohydrater gir rask sultfølelse igjen, og man spiser gjerne 1-2 måltider ekstra i døgnet. Det er mange ekstra kalorier.

Omeletten stekes i ovn i stor ildfast form, og mens man først er igang så lager man selvsagt mange porsjoner. Omeletten kan fint fryses ned og man har således lunsjmat i mange dager etter.

Oppskrift i omelett ala Corleone:

24 egg (medium størrelse) ca 1800 kcal
400 g karbonadedeig ca 500 kcal
200 g bacon ca 600 kcal
200 g Salchichonpølse ca 700 kcal
200 g reker ca 200 kcal
400 g fersk sjampinjong ca 100 kcal 1
løk, 1 søt paprika,halv purre, litt selleri, ca 100 kcal
50 g matfløte ca 100 kcal
7 store ferdikskjærte skiver Jarlsbergost ca 450 kcal 15 biter fetaost ca 150 kcal.

Totalt 4700 kcal.

Formen inneholder 9 porsjoner og det blir ca 525 kcal pr porsjon. Med litt salat og tomat sier vi 550 kcal pr porsjon. Jeg kan si med en gang at moskuser spiser 2 slike stykker når den er ferdiglaget, mens det kun er et stykke når vi snakker til lunsj eller mellommåltid. Den er utrolig mettende og smaker fantastisk. Pizza og hamburger «go home» er min påstand.

Til sammenligning inneholder en medium pizza hos sjappa ca 2000 kcal, likeså en stor hamburgertallerken. Ofte kommer saus, ekstra ost etc i tillegg på pizzaen og da snakker vi fort 2500 kcal. Slik var det i hvert fall for meg i glansdagene. Raske karbohydrater gir også som regel et søtsug kort tid etter og da blir regnestykket grusomt.

Slik gjør du: Steik bacon og karbonadeig hver for seg. Smør den ildfaste forma med litt olje mens kjøttet steker. Kakk eggene direkte i forma, ha i litt krydder ( f eks peppermix) og matføte og visp ut med gaffel. Krydre karbonadedeigen på slutten av stekingen og bland. Etter at baconet er stekt tøm rekene i stekepanna du har stekt bacon i ( i fettet) og surr de i 4-5 min. Fettet fra baconet gir rekene en fantastisk smak. Man trenger ikke dyre reker hvis man steker de slik.

Kutt grønnsaker, sjampinjong, og Salchichonpølsa. Ha i alle ingredienser og bland ut i forma. Baconet har jeg på til slutt som topping. Del gjerne baconet i 2 før steking slik at det blir mer praktisk.

ForSteking
Bilde av omelett før steking

Topping
Bilde med topping av bacon.

Sett forma midt i ovnen på 190 grader i 30 min på vanlig varme. Ta forma ut og ha på osteskivene. Stekes i ytterligere 15 min. Siste 10 min kjører jeg varmluft slik at osten på toppen blir crispy.

 

Ost
Bilde med ost

Sjekk om omeletten er ferdig ved å stikke stekespaden nedi. Henger det ikke fast noe i stekespaden så er den ferdig.

Omeletten smaker absolutt best om den får hvile i 15 min før servering.

NamNam
Bilde av ferdig stekt omelett.

Dette er en innertier, det lover jeg. Er det noen av ingrediensene man ikke liker så kutt de ut, eller erstatt med lignende alternativer.

Dette er mat som varer lenge. Hele forma koster en plass mellom 330 og 350 kr. Det et under 40 kr per porsjon det.

Enposjon
En porsjon, ca 550 kcal, og under 40 kr.

Det er heller ikke ulovlig å spise 2 ganger slik på en søndag, «dagen derpå» er «dagen derpå», ferdig snakka. Det er bare så mye lettere å holde seg innen det kaloriinntaket man ønsker bare man spiser riktig mat. Selv med 2 dobble «moskusporsjoner» (fordelt over 2 ganger) er man kun på 2200 kalorier. Med et ønsket kaloriinntak på mellom 2500 og 3000 kcal i døgnet for min del er det da lettere å holde seg innenfor de grenser. Selv kjører jeg forbud mot summetone fram til slutten av september. Vi har resultater å oppnå og vi slurver ikke med kostholdet…

FullSizeRender
Bilde fra lørdagens tur til Bosbergheia på lørdag.La meg samtidig gratulere Peder Guldbrandsen med «nulling» i ferien og ned 16 kilo på 2 1/2 måned. Meget imponerende!

«Ingenting stort er bygd uten entusiasme»

Vel bekomme 🙂 Blogglistenhits Corleone

6 kommentarer til «Søndagsblogg med verdens beste omlett»

 1. Skal prøve den omeletten en dag. Så j…a god ut.
  Imponerende å se slik vektreduskjon.
  Hadd vært hyggelig og joine dæ på en skogstur enten på sykkel eller til fots.

 2. Denne omeletten skal vi prøve ja. Ser kjempegod ut, og kan bli en grei middag istedet for «junkfood».
  Du inspirerer meg, både mht treninga og maten, Rune. Min situasjon krever jo også jevnlig trening og å holde vekta innafor normalen. Tøff jobb innimellom, men det må til.
  Stå på videre, Rune. Vi følger med deg og heier. Krokkert og madammen.

  1. Perfekt istedenfor junkfood Solrun. Metter som bare det. Denne blir Krokkert fornøyd med, helt sikkert. Jeg antar det fortsatt det er du som styrer både nettbank og matlaging 🙂 🙂

 3. Jeg er så imponert over hva du har fått til! Det er rå motivasjon for andre – virkelig! Du har tydeligvis funnet oppskriften for deg, så det må du bare fortsette med. Lykke til videre på ferden!

  1. Tusen takk for flott tilbakemelding. veldig hyggelig at vi kan være med å motivere andre 🙂

   Mvh Rune

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *