Søndagsblogg!

Fredag kveld og Moskusen sitter og skriver blogg til søndag. Det har gått i ett siste dagene, men jeg liker å være engasjert så lenge det er på rette tingene! Målet er at jeg skal være rundt 110 kilo torsdag 10. desember. Jeg måler dehydrert hver veiedag så det skader ikke om jeg er 107-8 kilo heller. Det tar jeg i så fall som en bonus. En plass mellom 11 og 14 kilo ønsker jeg å gå ned på de neste 7 målingene. Hver veieperiode er på 14 dager og derfor ser prognosene gode ut. Vi antar da at jeg er klar for diverse hudoperasjoner utover året 2016. Spørsmål rundt hudoperasjoner er det jeg folk spør mest om for tiden. Om en måned eller to skal vi beskrive dette nærmere. Vi må vente til vi får mer informasjon fra de som har kompetanse rundt dette.

Jeg har vært nøye med planlegging og tilrettelegging siden jeg hadde første møte med Hitman i slutten av september i fjor. Hitman lærte meg viktige prinsipper rundt kosthold, trening, søvn, hvile og restitusjon. Målet hans var å lære meg å være mest mulig selvgående rundt spesielt kosthold. Vår filosofi er at kostholdet betyr rundt 70-80% prosent for å nå sine mål innen vektreduksjon. Dette irriterte meg egentlig helt i starten da jeg trodde det var treningen som var viktigst. Trening er viktig for å få en funksjonell kropp samt mentalt overskudd. Trening og mestringsfølelse gir selvtillit og godt humør, som igjen er viktig faktor for å mestre utfordringer i forhold til et «helt nytt» kosthold. Alt henger sammen.

Nye utfordringer.

Coach Hitman har skadet skulderen sin og er sykemeldt i 4 uker. Han kan heller ikke utøve sin lidenskap vektløfting på 6 uker. Det betyr også at han ikke kan trene meg aktivt i denne perioden. Vi har sammen lagt en slagplan på hvordan treningen skal være denne perioden. Forrige veiedag gjorde jeg derfor alene, men fikk hjelp til veiing fra Karl Erik Overn nede på livsstilsklubben. Jeg liker å ha «et vitne» til selve veieprosessen.

Vi gjør også en vri på denne veieperioden. Den blir på 3 uker istedenfor de vanlige 2 ukene. Neste veiedag blir derfor onsdag 16. september og Karl Erik Har sagt ja til å delta på hele treningen som både hare, motivator og treningskompis før han veier meg etter økta.

Jeg og Hitman hadde planlagt utenlandsreise 23. september, men den utgår naturligvis nå. Vi starter opp sammen igjen lørdag 26. september dagen etter at sykemeldingen er over. Den lørdagen kl 12.00 inviterer vi derfor de som vil være med på tur opp fra parkeringsplassen på Granåsen til Rønningen gård. Dette er et tilbud til ALLE som har lyst. Eneste krav er at deltagerne vet at de klarer å gå turen tur-retur. De sprekeste henger seg på Hitman og må (frivillig) utføre styrketrening på Rønningen fram til resten av følget kommer etter. Styrketreningen blir selvsagt tilpasset slik alle kan utføre. Moskusen legger seg bak i feltet og gjør det han liker best, nemlig prate mens turen går 🙂 Jeg ønsker å dele litt tanker rundt motivasjon og entusiasme for å komme over dørstokkmila. Vi bak i feltet kan delta på siste rest av styrketrening hvis vi har lyst. Med på turen har vi også nære støttespillere som har hjulpet meg mye med riktig kosthold. Lett innføring i hvilken mat moskusen spiser er sikkert interessant for noen vil vi tro.

Neste veiing med Hitman blir derfor onsdag 30. september. Dagen etter reiser jeg på 4 dagers reise for å koble ut. Summetone er innvilget på den turen etter 2 måneders selvpålagt forbud. Jeg anser det som viktig å koble ut med jevne mellomrom og smake litt på livet. Det er viktig for motivasjonen å ha noe å se fram til. Det er mye av drivkraften bak det vi gjør.

Jeg vil også bemerke at livet mitt ikke bare består av fokus på trening og sunt kosthold. Jeg deltar på sosiale aktiviteter en gang i blant selv om jeg ikke nyter alkohol akkurat nå. Alkohol er ingen forutsetning for at det skal være hyggelig. Siste 3 lørdager har jeg deltatt i ulike selskap. Det er viktig å være sosial og ikke føle man lever helt inne i ei boble. Dessverre så har jeg akkurat nå mindre omgang med enkelte nære venner som før var en naturlig del av mitt liv. Heldigvis har jeg fått forståelse for de valg jeg har gjort for å nå mål jeg har satt på vegne av helsa. Neste år reduseres treninga med 6-8 timer i uka, og da reduseres også tiden jeg trenger på hvile/restitusjon med mange timer. Det er ingen mål at jeg i framtiden skal trene mellom 12 og 17 timer i uka. Jeg synes ikke det høres fornuftig ut rett og slett. Med så mye trening og slitasje i hofte og knær, er det naturlig nok en del smerter involvert. Smerter som før var på grunn av at jeg gjorde noe som var usunt, men i dag på grunn av at jeg gjør noe som er sunt. Misforstå meg rett. Jeg har det veldig bra nå, og ønsker å nå de mål vi har satt oss innen rimelig tid slik at jeg kan føre et normalt liv. Med normalt liv er det også mer tid til mine kjente og kjære. Jeg ser ikke bare et lys i enden av tunnelen nå. Det virker som om hele sola står og venter på meg utenfor tunnelen. Så lenge er det ikke dit, men siste innspurt må gjøres like nøye som det har vært hittil.

fremhevetbilde0609
Bryllupsfest 5. september. Moskusen på vannvogna, men like blid!

Tur med Hitman en gang i uka

Fram til 26. september har jeg og Hitman avtalt å gå turer sammen minst en gang i uka. Med skadet skulder er oddsene litt jevnet ut når det gjelder tempo. Sist onsdag var den første i så måte. Vi gikk fra Ila og opp til Geitfjellet (416 moh). Jeg hadde på forhånd bestemt meg for at Hitman skulle bli svett i panna.

» Det ser ut som du har tenkt å gå hele turen i en smell uten pause?»

Sitat Hitman.

» Det ska æ lov dæ og itj prøv å skyld på skuldra for her er det itj lov te å syt»

Jammen fikk jeg ikke se Hitman svett i panna når vi entret toppen. Jeg klarer selvfølgelig ikke å gå fra ham selv om det hadde vært jævlig moro.

«Næmmen, vektløfteren ble svett jo» sa jeg på toppen med mitt feteste glis. Jeg var selvsagt gjennomvåt av svette selv, men det nevnte jeg ikke…

FullSizeRender
Geitfjellet onsdag 2.september. God energi!

FullSizeRender0609
Alle kan se at vektløfteren ble svett…

Nedturen er verre for moskusen. Med slitte knær så blir ganglaget etter hvert ganske annerledes.

Da kom selvsagt hevnen fra Hitman:

» Synes du vagge som ei gås æ, og itj skyld på knærn for her e det itj lov te å syt»

Der fikk jeg den…

«Det er ikke lov å syte»

Corleone

3 kommentarer til «Søndagsblogg!»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *