Summetone og snart veiedag!

For mange måneder siden bestemte jeg meg for at den dagen vi knuste 100 kilosgrensa i vektreduksjon skulle jeg innvilge meg «summetone». Etter den opprinnelige planen skulle ikke det skje før i november 2015, men siden Hitman oppjusterte kravene litt skulle det skje iløpet av oktober. Jeg var forberedt på mange harde treningstunder samt stor endring av kostholdet for å klare det han mente var mulig. Vi har virkelig gjort jobben og det er ingen hemmelighet at vi klarte «årsmålet» allerede 4. juni.

Etter forrige veiing hadde jeg stor glede i hele kroppen, men var ganske utladet. Fredagen etter veiing var på en måte både den beste og tyngste dagen på samme tid. Ekstremt lykkelig, men samtidig veldig sliten. Jeg har aldri gått Tour de ski, men kan nå ane hvordan følelse utøverne har det etter den uka samtidig som de er fornøyd med prestasjonen. Jeg følte stort behov for mat etter selve veiedagen, men ikke før dagene etter. Selve veiedagen sliter jeg med matlyst, men får i meg det kroppen trenger da det er et av mine fokus. Det handler om riktig restitusjon.

FullSizeRender

Fra tirsdagens formiddagstur. På kvelden blir det ny tur da jeg skal holde foredrag for Heimdal sykkel i regi av «Fire» og «Wayback». Foredraget holdes i bymarka nærmere bestemt i lavvoen på Våddan.

Summetone

Sist fredag tok jeg vare på øyeblikket og innvilget meg selv summetone med gode venner og støttespillere. Negativt for vektreduksjonen isolert sett, men positivt på lang sikt. Det er viktig å bevare motivasjonen og ta vare på øyeblikket når man virkelig fortjener det. På feil side av «kaloristigen» både fredag og lørdag, men på søndag var det på tide med riktig fokus igjen. Selv med fest og dagen derpå har jeg fokusert på riktig mat underveis. Lørdagens middag bestod av grillet kyllinglår, omelett med skinke, fetaost og paprika samt ordentlig bacon ved siden. Ingen pizza eller hamburger som forårsaker blodsukkerstigning. Jeg kan ikke tenke meg mye bedre mat enn dette i et og samme måltid 🙂

Snittet på kaloriene siste 10 dagene inkludert fest antar jeg har ligget på ca 3100 kcal. Siste 3 dager har dagsrasjonene krympet nedover og jeg ønsker nå å ligge på rundt 2500-2600 kcal framt til siste veiing fredag 3 juli. Onsdag 17. juni er nest siste veiedag før ferien og vi betrakter det som en transportetappe fram mot sommerferien. Vi ønsker selvsagt ikke at jeg går opp i vekt, men synes det er ok å nulle ut denne perioden. Kanskje klarer vi noen hekto ned, og da er jeg meget godt fornøyd. Siste periode periode ønsker jeg derimot å ta et par kilo. Drømmen er å¨være på 125 tallet før jeg tar ferie. Det er det nye oppjusterte målet.

«Who dares wins»

FullSizeRender1
Etter masse regn tittet sola fram på dagens tur. Vakre Leirsjøen betyr mye for min motivasjon.

Utfasing av underbukser

Noe av det morsomste jeg gjør og betyr mye for motivasjonen min er «å fase ut» underbukser. Det betyr rett og slett å kaste underbuksa etter bruk. Ny størrelse ligger klar og de jeg bruker nå er blitt for store. Mine edlere deler fortjener fin og fit innpakning. Det er ikke kult å bruke underbukser som føles ut som en poncho…
Jeg har tidligere beskrevet gleden av å gå ned i klærstørrelser. T-skjorter, jakker og bukser er visuelt, mens underbukser ikke er det. Hvis noen synes jeg ser ekstra glad ut så kan det simpelthen være fordi jeg har ny underbukse 🙂

«Ingenting stort er bygd uten entusiasme»

Corleone

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *