Sykelig overvekt, hva er egentlig det?

 Sykelig overvekt, hva er egentlig det?

Av: Ronny Fevåg – Personlig Trener

Jeg vet ikke? Jeg har aldri vært overvektig. Enda mindre sykelig overvektig. Det snakkes om ulike faser av BMI; normal, overvekt, fedme. Jeg arbeider til daglig som personlig trener, og holder kroppen frisk gjennom trening og riktig kosthold. Det er jo det jeg driver med, så det er verdens enkleste ting å få til, i mitt eget liv. Vi vet alle at dessverre er det ikke slik for alle. Det vet vi, fordi vi får med oss debattene i media, om stadig økt overvekt i befolkningen. Og vi ser det rundt oss hver eneste dag. Hva kan vi gjøre med det?

IMG_0155

Jeg vet ikke det heller. Det er et altomfattende og komplekst spørsmål med mange aspekter.

Jeg trodde jeg visste litt om hva som er mulig å gjøre med enkeltindividet. Nå vet jeg litt mer.

Hva gjør jeg når det kommer en bamse inn på 184 kg og bestiller PT-time? En som er i elitedivisjonen av overspising og inaktivitet. En som forteller at han var over 225 kg på sitt mest ekstreme. Hva vet jeg om dette problemet egentlig? Jeg skjønner at mannen vil ha hjelp til vektreduksjon; jeg skjønner at personen har en spiseforstyrrelse. Jeg skjønner mannen har en haug andre plager. Også psykiske. Men skjønner jeg egentlig hvordan det er å være midt oppe i det? Skjønner jeg hvordan det er å være Rune, som han heter. Svaret er definitivt; Nei..!

Som personlig trener til Rune valgte jeg å lytte godt til de daglige utfordringene som han har, og har hatt opp gjennom livet. Og vet du hva, jeg kunne aldri tenke på det han kom opp med. Mye av dette var totalt fremmed for meg. Derfor ønsket jeg at han skulle starte en blogg og fortelle om treningene våre, samtalene våre, om kostholdet, om alt det vi faktisk driver med – når man er 184 kg, og vil virkelig endre livsstil. Jeg tenkte umiddelbart at det er mange andre som har det slik, eller kommer til å bli det. Det er en god del sofaslitere som ikke hverken tør eller vil be om hjelp, slik Rune gjorde. Det er flere grunner til det, blant annet skam, en svær iboende følelse som hindrer mange å ta det første taket.

I ren respekt og ydmykhet – og for å prøve å forstå hvordan det er å bære rundt på + 178 kg (han hadde redusert vekten med 6 kg), så tok jeg på meg 68 kg ekstra vekt og gikk en skikkelig skogstur sammen med Rune. Det var en ekstrempåkjenning som jeg aldri kommer til å glemme. Sjekk video og bli med på turen vår.

 

Sjekk ut bloggen og del med noen som trenger ekstra motivasjon. Dette er hverdagen til Rune. Dette er virkeligheten. Dette er dønn ærlig. Dette er ikke retusjert i Photoshop. Dette er ikke den fargelagte sannheten. Dette er motpolen til mange andre blogger om fantastisk utseende, muskler og sexy klær. Dette er en usladdet virkelighet. Dette er faktisk hvordan han motiverer seg til endring. Dette er verd å ta en titt på:

Rollebyttet – helt normal galskap https://www.youtube.com/watch?v=04yU2R90Mjg

Runes egen gjengivelse av overvektens 3 faser: https://www.tjukkasbloggen.no/?p=212

Hverdagsproblemene i fase 2 og 3 av overvekt: https://www.tjukkasbloggen.no/?p=276

www.tjukkasbloggen.no

4 kommentarer til «Sykelig overvekt, hva er egentlig det?»

  1. Jeg så akkurat videoen hvor treneren fikk prøvd å være Rune, og må si at det virker som Rune har funnet rette personen til jobben. Artig å se kjemien og samspillet dere i mellom, i en slik setting. Dette Rune, DET klarer du!

    1. Dette er en knallhard trener ja Even! Jeg sjekka godt før jeg tok kontakt, virker som jeg traff blink på første forsøk 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *