Terningkast 6!

Jeg vil betrakte min ferdsel for bedre helse og vektreduksjon som en 18 hulls runde med golf. Jeg er ingen ekspert på golf, men som «altoppslukende» innen sport har jeg fått med meg en del. For å bli god i golf trenger man riktig utstyr og hjelpere på flere plan. For å gå 18 runder med golf er det en fordel med et minimum av fysisk form for å klare runden, og jo bedre form man er så er man også bedre rustet til å bli en god golfspiller. Å gå en «full bane», og i tillegg komme på et visst nivå, krever lang tid og trening. Det gjør det sannelig for få bedre helse og samtidig gå ned mange kilo også. Det finnes INGEN snarveier.

På hvert hull i en golfrunde så starter man første slaget med en «driver» (kølle). En driver får ballen lengst mulig. Man bruker gjerne «wood» som «driver» hvis hullet byr på mye trøbbel. For meg er Ronny Hitman en «wood» av ypperste merke. Han gir meg forutsetninger for å nå lengst mulig allerede på første slag. Wood`en setter strenge krav til utøveren og det gjenspeiler også vårt samarbeide.

Gode golspillere trenger en «caddie». Det er spillerens beste hjelper under en runde. Han skritter opp og måler hvor langt spilleren må slå. Min klubbkamerat og meget gode venn Pål Nyheim kan betraktes som en » caddie». Han er den som oftest er med meg på tur, motiverer meg og gjerne gir gode råd selv om det er jeg som er i førersetet.

En «wedge» (kølle) brukes i nærspill og for å komme ut av trøbbel, f eks bunker eller «rough». Min wedge er min mentor Torstein Wik. Han holder meg i ørene ved feil fokus, men samtidig er rådgivende og inspirerende på samme tid. Alle trenger en «wedge» i livet.

I en golfrunde trenger man også diverse «jernkøller». De brukes på slag på mellom 120-190 meter. Skaftlengde og vinkel på kølla avgjør lengden på slagene. Jernkøllene er derfor meget viktig i en golfrunde. For meg er det de som er med å tilrettelegge med mat, motiverer meg, går turer med meg iblant, og inspirerer på flere plan. Disse «jernkøllene» har altså meget forskjellige egenskaper, men tilsammen er de utrolig viktige for å nå målene sine på golfbanen. Det er umulig å vinne en golfrunde uten «jernkøller»!

Det er viktig å ta hensyn til vær og vindretning i en runde med golf. Blir man god til å spille på lag med disse tingene så kan man bli en meget god utøver. Alle som heier på bloggen og via facebook er mine meterologer (varsler om vær og vind), og inspirerer meg til å fokusere på de riktige tingene.

I golf trenger man også en «putter». Det er kølla man bruker til å få ballen i hullet. «Putteren» er meg selv og den siste jobben inne på greenen må jeg sørge for å bli god på alene, men selvfølgelig vil det være viktig å ha hjelp av hele «golfbaggen» for å holde dette vedlike. Det betyr godt fokus og vedlikehold av både vekt og helse. Den jobben trenger mest arbeid har Hitman fortalt meg. Jeg tenker som hvert hull på golfbanen som et symbol på mine delmål.

Jeg oppfordrer andre med vektproblemer til å tenke som en utøver innen golf. Bare dere selv kan bestemme hvor langt dere vil nå. Ingen er helt lik meg. Jeg har funnet min måte og andre får finne sin. Spør noen om hjelp og støtte, men vær klar over at den indre motivasjonen må komme fra en selv. Andre kan inspirere, men motivasjonen må komme fra ditt eget hjerte.

«Ingen blir god alein»

Terninkast 6

Intervju før torsdagens trening.

I dag var det ny trening med Hitman og samtidig så var det veiiedag. På telefon kvelden før varslet han meg om at det ventet meg den verste treningen jeg hadde vært med på, eller den beste, alt etter hvordan man ser det. I belønning kunne jeg få terningkast 6, men kun hvis jeg gjennomførte ALT han krevde og uten en eneste antydning til syt …

Dette motiverer meg svært mye og jeg passet nøye på å spise helt riktig, og sove godt natten før. Jeg trodde det var umulig å få terningkast 6 til den strenge treneren. Jeg ga alt jeg hadde og litt til. Var helt nede i kjelleren både mentalt og fysisk mot slutten av økta.

«Hold ut, gi jernet og fokuser helt inn» sa han når det var et kvarter igjen.

«Du ligger an til 6er nå, men du kan falle ned på 5 hvis du ikke gir ALT»

 • Økta varte i 2 1/2 time totalt inkludert oppvarming 1 time på egenhånd. Vi ønsker gode resultater og da må vi jobbe ekstra. Treninga ble belønnet med terningkast 6, HURRA Beinhard jobbing, men fantastisk lykkerus etterpå!

IMG_1988

Her er resultater etter siste 14 dagers jobb:

 • Vektreduksjon siste 14 dager. 3.0 kg.
 • Vektreduksjon siste 10 uker: 20.9 kg.
 • Vektreduksjon siden «all time heavy»: Minst 62 kg.

IMG_1989

Vårt mål er 55 kilo fordelt på totalt et år. Det betyr 1.1 kg i snitt på 50 uker. 2 uker er å betrakte som «ferieuker» og målet disse ukene er «nullregnestykke». I jula innkasserer jeg den «første ferieuka». Jeg skal ha fri fra Josef Hitman på mine skuldre. Det betyr ikke at jeg skal ha et «slaraffenliv». Hitman har fulgt meg tett opp vedrørende jula. Vi skal trene sammen (kompistrening) både juleaften og 1. juledag. 2-3-4-5 juledag er tiden min viet klubben vår og jeg får også mulighet til å kose meg med mange gode venner. Hitman har også meldt sin ankomst der. Han er en del av » familien» nå. Fra 30 desember er jeg under Hitmans regi igjen. Der betyr oppgradering av trening har jeg fått høre. Jeg trener da mot 11 juli som er festen til mitt søskenbarn og hennes kommende ektemann på Hedemarken. Det er altså neste «mesterskap».

Neste veiing skjer torsdag 15 januar!

 

«Ingenting stort er bygd uten entusiasme!

 

Videosnutt fra treninga.

 

Corleone

 

 

 

16 kommentarer til «Terningkast 6!»

 1. Knallbra jobba! De 21 kg’ene er jo i realiteten mye mer, siden du har bygget mye muskler i denne tiden.

  Stå på videre! 🙂

  1. He he he, vi får se på den da Krutt 😉

   Mulig det kommer en utfordring tilbake og da blir du svar skyldig…

   Hitman kan finne på noe gull i svar han 😉

 2. Whoop whoop! Dæven for en maskin! Du imponerer med tunge øvelser som bulgarske utfall i treningspass på 2,5 timer. Utrolig spennende å følge reisen deres, og det er alltid spennende med nye poster på tjukkasbloggen.

  P.s Selv om du allerede har gitt innsiden av kroppen balsam, ser jeg stor forskjell også på utsiden! Fantastisk jobbet.

  #Corleone #Hitman #Dreamteam

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *