Ungt pågangsmot!


Trening, kosthold og glede!

På Hit the gym er det bred kompetanseutveksling mellom PTene og de som jobber på livsstilsklubben. Jeg har latt meg imponere over hvor mye informasjon de deler for at både de som jobber der og deres kunder skal nå sine mål. Som «utøver» under Ronny Hitman så har jeg meget godt samarbeid med de andre PTene på «Hit». De gir meg treningstips, motivasjon og inspirasjon. Det er vel ikke bare en gang de har tipset min coach om «djevelskap» moskusen må utføre når han er underlagt Hitman, Josef eller Ivan som jeg kaller han nå mens russerprogrammet gjennomgås. Jeg har bange anelser om at de ønsker at moskusen skal knekke sammen og be om nåde. Jeg kan informere om at han har andre planer…

PT Anette «Spitfire» Leistad har en «utøver» i stallen som oser av pågangsmot og virkelig ønsker å gjøre en stor innsats for å nå sine mål. Utøveren heter Kristin Merethe «Turbo» Sneeggen og hun er 23 år. Kristin startet hos PT Spitfire for 7 måneder siden og gjorde helomvending på kosthold og trening. Livet har blitt helt snudd på hodet etter at hun endret innstilling med god hjelp av sin PT. Hun gikk fra å være deprimert etter å ha mistet moren sin i 2013 til nå å være en av de mest positive menneskene på gymmet. Kristin har gått ned 18 kg og gått fra 41 % til 26 % i fettprosent bare siden i fjor høst. Metabolsk alder har gått ned fra 37 til 22 år som er 1 år under hennes faktiske alder.

Kristin gjennomførte Erik Bertrand Larsen sin helvetesuke for to uker siden. Det er ei knallhard mental og fysisk uke. Hun måtte stå opp kl. 05 hver dag, og måtte legge seg kl. 22. I 41 timer fra torsdag morgen til klokken 22 fredag kveld måtte hun holde seg våken. Denne uka lærte hun veldig mye om seg selv. Den uka sprang Kristin tilsammen 70 km. PT-timen med spitfire på torsdag var en virkelig utfordring da hun ikke viste når pt-timen sluttet. Resultatet var 3 timer på mølla og 21 km, en halvmaraton! Hennes store mål er å løpe Oslo maraton nå i høst.

Jeg er fullstendig klar over at dette ikke er den eneste måten for å lykkes med sine mål. Jeg er imponert over pågangsmotet og viljen hun har for å nå sine mål, og lære hva man faktisk kan klare bare man vil nok. Jeg har før presisert at jeg ikke likte å bli undervurdert da jeg var ung og jeg skal ikke gå i den fella selv ovenfor Kristin Turbo. Denne jenta skal jeg lære mye av. For ei uke siden spurte hun om jeg kunne bidra med noe rundt visualisering og det smigret meg må jeg ærlig innrømme. Jeg inviterte henne med på trugetur. Onsdag 4. mars var det på tide med tur. Hennes PT advarte meg om en meget snakkesalig ung dame, men i skogen rundt Hestsjøen er det moskusen som bestemmer taletid kunne jeg informere tilbake…


Intervju med moskusen.
Poenget både for meg og Kristin er at det aldri er for sent å snu trenden og faktisk endre livsstil. Jeg skal ærlig innrømme at jeg først og fremst ønsker å hjelpe meg selv til god helse. Som en positiv bieffekt er det gull om andre blir inspirert gjennom min ferd og blogging. Kristin stoppet på 89 kg og dårlig fysisk form før hun bestemte seg for endring, jeg stoppet på over 225 kg. Det er ALLTID en selv som må bestemme seg, av andre kan man få inspirasjon til motivasjon, men den faktiske motivasjonen må komme fra seg selv. Jeg vil takke veldig aktiv livsstil som ung for at hjertet mitt tålte den ekstreme påkjenningen jeg utsatte meg selv for spesielt i perioden 2000-2008. Festing med uhorvelige mengder alkohol og 60 sigaretter i døgnet var en stor påkjenning og gjorde meg sengeliggende i flere dager i etterkant. La meg presisere at slik festing ikke skjedde hver helg (også røyking), mer hver tredje til fjerde helg. Moskusen ønsket summetone som mange andre, men trengte mye mer alkohol for å oppnå dette.

Jeg ønsker å takke trenere, foreldre og kammerater fra ungdomstida som oppfordret til aktiv livstil. Heldige meg som har valgt å oppsøke slikt miljø igjen. Til andre som sliter med dårlig helse så oppfordrer jeg til å oppsøke venner eller miljø som fostrer sunn livsstil. Hold ut i en måned, få framgang og se at du elsker å trene, det er min bastante påstand. Sunt kosthold blir gjerne en naturlig del av pakken. Selv med kroniske smerter kan jeg med hånden på hjertet si at jeg aldri har hatt det så bra i livet som nå. Under trening (etter oppvarming) og de første par-tre timene etter trening er jeg tilnærmet smertefri. Bare det er grunn nok til å trene og leve en aktiv livsstil.

Trugetur!

fremheve
Frøken Turbo fikk lære at «skjegget» som vokser på trærne kun vokser der det er ren luft. Dette vet nemlig moskusen etter mange år i skogen.

Frøken Turbo er en energibunt av dimensjoner og innimellom går det meget fort i svingene. Jeg fikk oppleve at hun lette etter den ene hansken for så plutselig finne ut at den var allerede godt plantet på hånden. Hun var frekk nok til å ta føringen i løypa da jeg antar hun var misfornøyd med tempoet til den over dobbelt så tunge moskusen. Det var bare et problem, hun viste ikke hvor vi skulle gå, og moskusen måtte igjen ta sin naturlige plass i front av troppen som bestod av 2 energifulle og livsglade mennesker.

Jeg hadde selvsagt noen kontrollspørsmål i løpet av turen for å sjekke fokus og jeg ble imponert, men hadde også en liten korreks. Da jeg spurte henne om hva de 3 viktigste faktorene for å nå sine mål var svarte hun etter min mening og filosofi helt riktig:

«Trening, kosthold og glede»

Jeg bruker ordet godt humør, men glede fungerer akkurat like bra.

Korreksen fikk hun da hun sa hun var glad for at vi skulle gå på truger og ikke ski.

«Æ like itj å gå på ski»

Bra ikke Spitfire hører deg nå svarte jeg. Både jeg og du er programforpliktet til å elske alt PTene våre forteller oss at vi skal gjøre, ikke sant sa jeg og så henne strengt inn i øynene. ikke vis noen form for svakhetstegn til de folka der sa jeg videre, da får du så hatten passer. Hold all eventuell misnøye for deg selv og ALDRI la de ha noe på deg. Heller vær den som tar de på «syt» når anledningen byr seg. Får du muligheten så «hogg til» skikkelig!

Turbo smilte lurt og jeg så hun virkelig ønsker å ta sin PT hvis muligheten byr seg. Regner med det blir noen stramme interne blikk ved neste PT time i team Spitfire 🙂

Vi snakket mye om visualisering på turen. Jeg sa visualisering ikke er en matematisk formel man kunne pugge utenat. Finn din egen vri, men hold deg til noen enkle grunnregler. Det viktigste for meg er at man bruker det for å nå sine mål og er bevist det i prosessen. Min bestemte mening er at visualisering er en stor styrke for å nå sine mål.

Frøken Turbo, jeg elsker energien din. At du ble «tok» 30 % av taletiden sier litt. Enten er du frekk eller så har du mye å bidra med. Jeg kan bekrefte at du så absolutt har mye å bidra med. Takk for dine herlige bidrag ute i skogen til moskusen.
IMG_3552a
Herlig energi!

«Ingen blir god alein»

Corleone

 

4 kommentarer til «Ungt pågangsmot!»

  1. Følger spendt med på bloggen hver uke, artig å lese om gale rune og trenaren og alle dei andre !!

  2. Det er meget fornøyelig å lese det du skriver i bloggen din, Rune.. Du er rett og slett fantastisk velartikulert og samtidlig en mann med pondus..! Og det uttaler jeg både på grunnlag av bloggen din og kommentarer og innlegg du har skrevet rundt biljardsporten..! I biljardmiljøet er du jo en av de personene som nyter størst respekt for ditt arbeid og dine organisatoriske evner.. All respekt for det du har utført så langt..

    Når du og Kristin plutselig dukka opp sammen, må jeg jo skryte litt av bowlingspilleren Kristin også..! Utrolig morsomt å se hvordan du har snudd det meste i livet ditt.. Jeg er stum av respekt for måten du har endra livsstil på, og ønsker deg lykke til videre, både med trening og ikke minst i bowlingsporten..:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *