Veiedag 10 april!

Intervju før dagens økt.

Så var påska over og det var endelig klart for ny veiedag. Selve veiedagen betrakter vi som finalen i et mesterskap, og uka vi veier kaller vi mesterskapsuke. Tror egentlig jeg aldri har vært så spent på veiing som akkurat denne dagen. Coach Ronny Hitman har satt meg på 25% mer kalorier enn hva jeg spiste for ca 1 måned siden. Som et prøveprosjekt satte han meg på 2400 kalorier for ca 7 uker siden. Det resulterte i fantastiske 4.9 kg på 14 dager den gang. Hitman mente vi tapte for mye muskelmasse og satte meg opp på 2800 kalorier neste 14 dagersperiode. Jeg tapte fortsatt for mye muskelmasse mente han, og da satte han meg opp på 3000 kalorier, og det har jeg gått på siste 14 dager.

Å tape muskelmasse er også en del av planen hvis jeg skal klare målet om 99.9 kg, ellers er det umulig. Vi ønsker derimot å bevare muskelmassen så godt som mulig underveis på ferden på veg mot målet. Det er musklene som forbrenner fett, og bevarer vi mest mulig muskelmasse vil det være fornuftig på sikt. For 14 dager siden hadde jeg muskelmasse på 86.3 kg.

IMG_3810
Markløft er selvfølgelig en del av det nye styrkeprogrammet.

Siste 7 dager har jeg trent meget variert i 12 timer og 45 minutter. En god blanding av styrketrening og turer i skog og mark. Varierende intensitet alt fra lett til hard. Jeg har trent 87 av siste 99 dager.

Torsdag la jeg inn hviledag i samråd med Coach Hitman da jeg ga ærlig tilbakemelding om at kroppen trengte det. Vi har ved flere anledninger snakket om at jeg ikke er en stein Hitman legger ned om kvelden og bare tar fram når det skal jobbes hardt. Vi gjør det vi hele tiden mener er riktig i forhold til hvile/restitusjon, kosthold og trening. Vi søker motivasjon og kunnskap hvor enn vi måtte finne det.

 

Finalen!

Fredagens økt var av det knallharde slaget. Totalt 3 timer 10 minutter inkludert oppvarming, tøying 1 time 30 min, 55 min styrkeprogram (nytt), og 45 min intervalltrening med høy intensitet. Både coach og utøver ga alt og vi kan presentere følgende resultater:

 

 

11129193_10153239193842174_1060254238_o

 • Vekt 141.5 kg
 • Reduksjon siste 14 dager 2.1 kg
 • Reduksjon siste 26 uker (halvt år) 42.8 kg
 • Reduksjon siden «all time heavy» ca 85 kg.
 • Muskelmasse 87.0 kg.

Muskelmassen hadde økt med 0.7 kg og flere parametre på Tanitavekta viste stor framgang. Vi klarte ikke målet om 2.2 kg, men det brukte vi ikke en kalori på. Hitman var strålende fornøyd og sa umiddelbart:

«I dag var du steinen vi har prata om»

Han var tydeligvis fornøyd med innsatsen til utøveren sin 🙂 Når jeg var ferdig fortalte han meg at jeg enten skulle spise søtpotet eller ris ved neste måltid. Kroppen din trenger ekstra karbohydrater kunne han fortelle. Det bars rett over gata til Hit The Gym for å bestille omelett med ris på siden. Litt snedig kombinasjon, men «i grisen går alt» har jeg sagt til meg selv mange ganger. Når man vet at kostholdet betyr mellom 70-80% av vektreduksjonen akter jeg ikke å slurve med dette. Jeg gjør bare det coachen forteller meg og det har virket ganske så bra så langt…

«Ingenting stort er bygd uten entusiasme»

IMG_3820
Så glade er vi etter 3 timer 10 min hardkjør.

Corleone

13 kommentarer til «Veiedag 10 april!»

 1. Stå på Rune! Knaillbra!
  Følge me dæ å lar mæ inspirer! Fått te minus 13 sia 1.januar, med knallhard træning å my mindre mat

 2. Bra jobba mann! Du nærmer deg et nytt titall! Lykke til, frem mot neste mesterskap, you can do it! 😉

 3. Knallbra! At du ikke nådde målet denne gangen har ihvertfall ikke noe med innsatsen å gjøre. Stå på videre!!!

  1. Helt riktig Kristian, nådde ikke helt målet, men nådde det på en måte likevel 😉 0.7 kg opp i muskelmasse betyr langt over målet ned i fettprosent 🙂

   Takk for din støtte hele veien 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *