Veiedag 11 mars!

Intervju.

Denne «veieperioden» er bare 13 dager da jeg reiser sørover i landet på torsdag. Jeg skal holde foredrag hos Fønix Treningssenter fredag 13 mars (kl 18.30). Til helgen er jeg coach for 2 utøvere i NM i biljard. Jeg bruker også turen for å skaffe meg inspirasjon, motivasjon og lære nye ting i forhold til prosjektet jeg/vi er inne i. Neste trening i Trondheim blir ikke før 24 mars, men mange økter er planlagt på turen. Jeg har booket 4 stk PT timer med 3 forskjellige instruktører og i tillegg må jeg selvsagt også trene alene utenom dette.

Jeg gleder meg til å lære nye ting og bli inspirert av andre instruktører. Jobben må gjøres mens jeg er borte slik at jeg slipper oppstrammer av Coach Ronny Hitman når jeg kommer hjem …

Siste 5 dager har jeg trent på følgende måte:

 • Armhevninger med 30 kilo på ryggen. 4 sett/4 rep. 4 sett med lavere vekt i oppvarming.
 • 7.mars egentrening Hit The Gym Styrke/cardio 1 time 40 min, meduim pluss intensitet
 • 8. mars trugetur alene, 2 timer 15 min, tung minus intensitet.
 • 9. mars PT time Med Hitman, 2 timer 30 min inkl tøying og oppvarming, russerprogram, medium intensitet.
 • 10. mars gåtur til Rønningen med Kristin Harepus, 1 time 20 min, medium minus intensitet.
 • 11. mars PT time med Hitman, 3 timer 15 min, hard intensitet.

Totalt 11 timer siste 5 dager. Siden 30. desember har jeg 64 økter på 71 dager og trent 119 timer 35 minutter.

Markløft 102,5 kilo, 4 sett/4 rep. 4 sett med lavere vekt i oppvarming. Tenk at mine slitte knær og hofte nå tåler denne belastningen. Hitman har fortalt meg om disse målsetningene i lang tid. Etterhvert begynte jeg å tro på ham.

Med tanke på at jeg skal holde foredrag var både Hitman og jeg toppmotivert for å også levere gode resultater denne gang. Forrige veieperiode var knallhard og jeg sleit med å lande kalorimålet på 2400 kalorier i døgnet. På 18 dager «sprakk» jeg 5 ganger. Jeg måtte spise 2 ekstra egg (medium størrelse) og det tilsvarer 150 kalorier ekstra, ellers klarte jeg det greit. Vi kaller det derimot ikke for sprekk i vårt team. Jeg har stor «kunstnerisk frihet» til å lytte til kroppen etter hvor mye næring jeg trenger, men det fikk jeg først da Hitman viste jeg hadde lært meg å lytte til kroppen etter hvor mye næring den trenger. Det tok ca 2-3 måneder å bli dyktig på dette. Før dette hadde coachen tett oppfølging på kostholdet. Med kunstnerisk frihet betyr det selvsagt ikke at jeg kan spise hva jeg vil, eller spise langt over det vi er blitt enige om. Kun riktig mat er tillatt og jeg får ikke spise for lite.

Etter forrige måling som var i overkant bra, økte Hitman min dagsrasjon til 2800 kalorier i døgnet. Jeg hadde tapt 1.2 kg muskler (av 4.9 totalt vekttap) og det ønsker vi ikke. Vi ønsker å bevare muskelmassen mest mulig da det er muskler som forbrenner fett. De ekstra kaloriene skal komme fra enten proteinshake eller mat med høyt proteininnhold.

Vi er nå midt inne i den tyngste perioden i russerprogrammet og det er viktig med nok næring. Vi bygger funksjonell kropp og vi ønsker god muskelmasse i forhold til forbrenning. Coach Hitman vil fortelle mer om både russerprogrammet og Tanitavekta i søndagens innlegg som er under «treneren har ordet».

Resultater:

Vekt 146.3 kg

Resultat siste 13 dager: minus 1.7 kg Resultat siste 22 uker: minus 38 kg Resultat siden «all time heavy» ca 80 kg

Så klarte vi altså ikke vårt minstemål på 2.2 kilo for første gang. Istedenfor «straffetrening» har Hitman beordret meg til mer hvile en liten periode. Jeg tar derfor bort ei trening i uka neste 2 ukene og trener på noe lavere intensitet. Han sier kroppen kan utsondre kortisol ved høy intensitet over tid, og mener jeg skal bygge overskudd. Kortisol er et stresshormon og kan senke forbrenningen. Ikke et ord om jeg hadde «juksa» fra coachen. Herlig at han har tillitt. Hadde han prøvd seg hadde det gått ei kule varmt i garderoben. Juks og syt er strengt forbudt i vårt team!

Jeg gleder meg til en inspirerende reise og møte masse venner på turen.

«Ingenting stort er bygd uten entusiasme»

Corleone

Tor-Inge Johansen

 

5 kommentarer til «Veiedag 11 mars!»

 1. Av og til spiller man uavgjort selv om man spiller godt. Men spiller man godt hver gang, så vinner man som regel titler til slutt 😉

  Godt jobba 🙂

 2. Dette går veien! Spennende med veiedag – vi er nok veldig mange som følger deg nå og som heier på deg og lar oss motivere. Stå på videre!

 3. 1,7 kg er en pen nedgang, det er jo også 1 dag mindre enn sist, og med tanke på det antall kg du har gått ned til nå, så er det vel egentlig bare naturlig at det flater litt ut. Du ligger uansett bra an i forhold til «årsskjema». Takker for veldig inspirerende blogg, mye takket være inspirasjon herfra hadde jeg i går min første treningsøkt på 20 år. Stå på!

 4. Knallbra jobba Rune. Tror også det er viktig og et mål i seg selv å fortsatt holde motivasjonen oppe selv om målet ikke ble nådd denne gangen. Fortsett med det gode arbeidet!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *