Veiedag 12 februar!

 

Intervju veiedagen.

I teamet til meg og Ronny Hitman har vi stort fokus på godt humør og stor variasjon i vårt treningsarbeid. Det er opplest og vedtatt at det ikke er lov til å syte, og vi skal ha stor glede når vi trener. Jeg er glad jeg har en coach som verdsetter disse tingene like mye som meg selv, og det er en stor styrke for teamet vårt. Vi kjører selvsagt «ærlige tilbakemeldinger» om skader/slitasje fordi det er viktig i forhold til at vi tar vare på oss selv. I enkelte situasjoner føler jeg meg som en kan gi ærlige tilbakemeldinger til coachen når jeg mener han slurver på sine egne ting.

Vi har litt av en maktkamp til tider skal dere vite. Han er jo ekspert på kosthold og trening, men jeg legger merke til at han slurvet med en ting etter trugeturen vår på søndag. Han skiftet ikke til tørt tøy på overkroppen selv om han har gått forkjøla ved flere anledninger i vinter, og sannelig er han ikke forkjøla nå også …

«Træng itj det æ sjø for æ e så godt trena holdning» holder ikke for meg. Han er helt vill rundt meg når det gjelder kosthold og trening, og der må jeg pent nok høre etter, men han får ikke være med meg på trugetur hvis ikke han viser samme dedikasjon rundt sin forkjølelse. Som utøver i norgestoppen i vektløfting er slike ting ikke annet enn slurv. Strekkskader osv hører med til vektløfting, men ikke forkjølelse pga slurv…

Skulle bare mangle at jeg ikke fikk tatt igjen litt til mannen som har pisket meg rundt nå i snart 5 måneder. Jeg har ikke vært under så strengt regime siden min stefar holdt meg i ørene for ca 30 år siden. Jeg er ikke redd strengt bare for å ha sagt det, det gir nemlig resultater så lenge ting foregår rettferdig …

Annenhver helg har det liksom blitt en vane at jeg og Hitman tilbringer ekstra mye tid sammen. Vi kjører kompistrening disse dagene, men det betyr ikke at han sprer sin entusiasme rundt meg og pusher meg til å yte ekstra. Dette er ekstra motiverende og betyr mye for mine/våre målsetninger. At vi er kompiser betyr faktisk enda mer enn at han er profesjonell trener. Dette skal andre som ønsker å endre livsstil tenke over. Søk gjerne hjelp hos profesjonelle, men de viktigste støttespillerne dine vil alltid være venner/famille som støtter deg den resterende tida.

Her er de 7 siste dagers varierte trening:

 • fredag treningsfri
 • Lørdag Cardio/tøying 1 time 45 min (Kompistrening med Hitman), medium pluss intensitet.
 • Søndag snømåking (40 min), trugetur 1 time 45 min med Hitman, medium intensitet
 • Mandag Russerprogram PT time med Hitman, (styrketrening) samt tøying og oppvarming 2 timer 20 min, medium pluss intensitet
 • Tirsdag MMA trening med Emil Hulk Meek 75 min (Hitman fotograf og innpisker), hard intensitet
 • Onsdag 1 time 25 min cardio (roing, ergometersykkel, elipse, tøying), medium minus intensitet.
 • Torsdag 2 timer 50 min (1 time oppvarming, 20 min tøying på egenhånd, 90 min PT time med Hitman), hard intensitet.

Totalt 12 timer effektiv trening siste 7 dager inkludert 1 treningsfri dag.

Jeg har nå ca 71 timer effektiv siden 30 desember, og har trenet 41 av siste 45 dager. Formen er merkbart bedre siden nyttår det er det ingen tvil om. Jeg må likevel ta hensyn til min slitasje hver eneste dag, men det føler jeg jeg har blitt flink til.

Kort oppsummert sier jeg det slik:

«Livet er herlig»

IMG_3414
Fra søndagens trugetur

Resultater.

Jeg har nå vært igjennom det vi har valgt å kalle «reloaduker». I fitnessbransjen kalles dette for «deloaduke», men jeg kommer fra tjukkasverdenen, og har derfor vårt eget ord på det, nemlig reload (lade på nytt). Hitman har ikke satt krav til meg om å gå ned i vekt. Vi skulle heller fokusere på jevn god trening, og spesielt på søvn,hvile restitusjon. Jeg fikk til og med lov til å drikke vin ene helgen så lenge jeg viste måtehold. Jeg sverget på at jeg ville gjøre det og holdt ord. Jeg var faktisk «trugeklar» dagen etter vinen, og det var utenkelig i mitt gamle liv. Nå er det derimot ingen alkohol før 11 juli. Vinen var Hitmans forslag og jeg tror han ville jeg skulle senke skuldrene samt koble fra jaget etter resultater. Det har jeg virkelig gjort og er meget spent på hva vekta sier etter disse 2 ukene:

Resultater:

Vekt 152.9 kg

Resultat siste 14 dager: minus 2.6 kg
Resultat siste 18 uker: minus 31.4 kg
Resultat siden «all time heavy» ca 75 kg.

IMG_3442

I dag kunne vi altså bruke Tanita vekta som måler fettprosent, metabolsk alder, muskelmasse osv. Den vekta måler maks opp til 153 kg så alle skjønner at det har vært en stor målsetning for meg. Når jeg evaluerte i jula så trodde jeg jeg ville bruke 4 uker til på å klare «Tanitakravet». Jeg er ekstremt godt fornøyd med hele prosessen så langt. Jeg har mange å takke, og selvsagt står Hitman øverst på den lista. Jeg skal suge på karamellen helt til i morgen. Det er selvsagt ikke lov til karameller i Hitmans regi så la heller oss si jeg skal suge på brokkolien til i morgen slik at han blir fornøyd …

Jeg overlater til Hitman ved en senere anledning å vurdere profesjonelt tallene fra Tanitavekta, men jeg ønsker å nevne et par ting. Ved oppstart for 18 uker siden regnet Hitman ut min muskelmasse til å være ca 90 kg. Han brukte de beste formlene som finnes ut ifra høyde, vekt, midjemål, halsomkrets osv. Nå 18 uker senere ser vi at muskelmassen er bevart (89.4 kg muskler) og vekttapet på 31.4 kg er kun fett. Det er vi begge kjempegodt fornøyd med.

Så lykkes altså Hitman med sin strategi som han fortalte om til meg i dag. Han senket kravene om resultater slik at jeg fikk ro i hodet og konsentrere meg om søvn/hvile og restitusjon. Hitman fortalte meg at jaget etter resultater, samt for lite søvn og restitusjon øker cortisolnivået i kroppen. Kortisol er et «stresshormon» forklarte Hitman til meg etter trening i dag. For mye av dette stresshormonet vil senke forbrenningen. Vi leverte altså 2.6 kg vektreduksjon uten at jeg på en måte var på jakt etter noe som helst!

Alle som følger bloggen har sikkert fått med seg at jeg og Hitman både konkurrer innad i teamet og kjører meldinger på hverandre. Vi ønsker hele tiden å bevare godt humør og dette er en del av denne strategien. Skal vi nå våre mål må vi fokusere på å ha det artig underveis, det er en «kjempeplussfaktor» som Gøran Sørloth lærte meg betydningen av på vår trugetur. Siden Hitman har kun 79 kg muskelmasse velger jeg derfor å kalle han for «litjen» i dagens blogg…

«Ingenting stort er bygd uten entusiasme»

Corleone

8 kommentarer til «Veiedag 12 februar!»

 1. Du er bare helt MAGISK mann..Møtte deg på trening og er så facinert av din «stå på» vilje og du er uten tvil fast bestemmt på at dette skal du klare …Samtidig er du til STOR inspirasjon for alle oss andre som går rundt med altfor mange «bilringer» på kroppen,og du er et eksemplarinsk bevis på at det virkelig nytter om man bare vil..selv om det gjør vondt og koster deg mye smerte og svette:o)))Du er RÅ Rune :o)

 2. Jeg ser at moskusen kjører dobbelt tempo sammenlignet med personen i bakgrunnen på romaskina. Det er POWER!

  Stå på! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *