Veiedag 13. august!

 


Videointervju

Så var dagen endelig her, nemlig veiedag igjen. Jeg ønsket å bevise at ferien i sommer har gjort meg godt på alle måter. Jeg ønsket å sjekke om den planen jeg hadde ville føre til at jeg nullet vekta fra 3. juli til 13. august. Jeg skulle kose meg ved passende anledninger, spise sunt og trene bra, dog halvparten av det jeg har gjort gjennom vinteren. Når jeg koser meg på ferie så drikker jeg både øl, konjakk, og vin som de fleste jeg kjenner gjør. Jeg er ingen avholdsmann, men har heller ingen problem i forhold til alkohol. Det er spesielt sukker (les sjokolade) som er mitt problem, men selvsagt også meget usunn mat over mange år. 3-4 dager i sommer «tok jeg den litt ut» og hadde det mange vil kalle en ordentlig fest, mens andre ganger viste jeg måtehold og da var det heller ikke problem med trening dagen etter.

Jeg har opplevd en ny verden når det gjelder mat. Jeg levde ekstremt i mitt gamle liv og hverdagen min bestod av ca 7-8000 kcal hver eneste dag utenom når det var fest. Når det var fest var det ikke uvanlig å klemme i seg mellom 10 og 13.000 kcal i døgnet. I «glansdagene» var det likevel ikke fest så veldig ofte. Kanskje hver 4 helg, men på sommerene ble det ofte 4-5 helger på rad mens jeg var i feriemodus.

Jeg har opplevd en ny verden når det gjelder mat. Jeg kan nesten ikke fatte hvor mye mat så er både sunn og god på en gang. Sunn mat gir god energi i hele kroppen (også mentalt). Man restituerer seg raskere og er klar for fysisk aktivitet kjappere enn om man har i seg «feil drivstoff». Fysisk aktivitet gir igjen lysten på sunn mat. Fysisk aktivitet gir både psykisk og fysisk overskudd. Alt henger sammen. Hvilken mat har man derimot lyst på «dagen derpå» og gjerne noen dager etter dette?

FullSizeRenderfremhevet

Fra tur lørdag 15.august sammen med Øzlem Kara Tulunay. Øzlem fikk lære hvordan natur og ulendt terreng trener kroppen skånsomt samtidig som tiden flyr. Hun deltok på 1 time 40 min av turen og følte neppe at det tok mer enn en time…

Jeg følger opp flere som driver med vektreduksjon og ser godt hvordan smarte valg i ferien gjør høsten mer givende. En person kom etter ferien og sa han hadde tatt beviste valg, og fjernet det som før var normalt «feriekosthold» med et sunnere alternativ. Han koste seg med familen og venner. Tok seg en fest ved passende anledninger. Tok sine vante pils på uterestauranten i utlandet, spiste god mat, men litt sunnere enn før. Borte fra kostholdet var Wienerbrød etter frokost (det er nemlig vanlig på de fleste frokostbuffeer). Han drakk ikke 2-3 liter cola om dagen som før var vanlig på ferie. Ungene fikk is, men han stod over, i hvertfall de aller fleste gangene. Sjokoladen etter middagen var borte og snacksen til halvliteren stod han over. Han kom hjem etter ferien og kunne stolt si at han «nullet» i løpet av feriens 3 uker. Han mente det var like stor prestasjon som de 16 kilo han har tatt av på 2 1/2 måned. Jeg er enig! Vi regnet ut at han hadde fjernet ca 2000 kcal fra «feriekostholdet» hver eneste dag bare ved smarte valg. Ved ikke å ta slike smarte valg ville han normalt ha lagt på seg 5-6 kilo på 3 uker. Personen trener utenom ferien ca 4 ganger i uka og er nøye med kostholdet, så slike resultater kommer ikke av seg selv bare for å ha nevnt det.

Mine egne resultater

Siste 7 dager har jeg trent følgende:

 • Fredag 7. august: Hviledag
 • Lørdag 8. august: Topptur Bosbergheia fra Byneset, 2 timer 30 min, medium + intensitet
 • Søndag 9. august: Egentrening Hit The Gym, 2 timer 15 min, medium intensitet
 • Mandag 10. august: Skogstur langs leirsjøen avsluttet med gressklipping, 2 timer 20 min. Medium intensiet.
 • Tirsdag 11. august: PT med Hitman, 2 timer 25 min, medium + intensitet.
 • Onsdag 12. august: Skogstur Rønningen, 2 timer 10 min, medium minus intensitet.
 • Torsdag 13. august: PT med Hitman samt egen oppvarming, 3 timer 50 min, hard minus intensitet.

Totalt 15 timer 30 min siste 7 dager hvilket er nest mest siden vi begynte. Jeg har trent 182 av siste 223 dager (siden 30. desember). Totalt 373 effektive treningstimer. Husk at tøying er en del av treningen og skal selvsagt legges inn i treningstiden.

Chachstotte
Coachens støtte betyr mye. Her fra 5. august der vi gikk sammen på «fritiden»…

Hitman har stort fokus på tøying for å fremme funksjonell kropp i hverdagen. Jeg er nok ingen ballettdanser i mjuket, men jeg har tatt kvantesprang i forhold til hverdagslige gjøremål. Hitmans fokus på tøying skal ha mye av æren for dette.

Resultater:

vektq

Vekt 123.6 kilo

 • Vektreduksjon siste 6 uker: 1.4 kilo
 • Vektreduksjon siste 44 uker: 60.7 kilo
 • Vektreduksjon siden «all time heavy»: Over 105 kilo

Så klarte vi altså vår ambisjon om minst nulling i sommer. Jeg er stolt som en okse som slippes ut på beite på våren. Jeg er motivert for høsten og gleder meg. Ca 15 kilo til er ambisjonen fram til midten av desember. Etter det gjelder vedlikehold av vekta og formen, samt opptrening recovery etter hudoperasjoner osv. Legetime bestilles til i begynnelsen av september for henvisning til spesialist. I samme slengen skal jeg ta EU-kontroll på moskuskroppen. Selvsagt skal vi vise resultater på de prøver jeg tar. Vi er nemlig spent på hva min sunne livstil gjør med kroppen. På slike prøver får man et dønn ærlig svar…

«Ingen blir god alein»

Corleone

 

2 kommentarer til «Veiedag 13. august!»

 1. Grattis med nulling++! Fantastisk bra jobba, Rune! Selv i ferien har du gjort det som skal til, for å få nye resultater som er en mester verdig. Gratulerer igjen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *