Veiedag 19. januar!


Jeg fokuserer på godt humør når jeg trener. Attityden må være god. Det gjelder å ikke synes synd på seg selv, men å tenke på hvor stor gevinsten er av godt, hardt arbeid. «Det er ikke lov å syte» ligger i ryggmargen, og det øker sjansene for å oppnå resultater.

Ny veiedag

Jeg føler jeg har gjort en god jobb i forkant av denne veiedagen. Målet har vært «å nulle» siden forrige måling 10. desember. Den dagen veide jeg inn til 111.9 kilo og var strålende fornøyd før juleferien. I ferier har jeg ikke fokus på veiing da jeg ønsker å gi hodet mitt fred. Målet er å leve normalt slik som andre gjør når de har ferie, men noen regler har jeg. Jeg spiser ikke søtsaker og jeg må trene minimum 4 timer i løpet av siste 7 dager uavhengig hvilken dag jeg regner fra. Det gir meg litt kontroll slik at vekta ikke går helt bananas. Med det fokuset jeg har så blir festlig omgang med venner samlet opp i «overgangsvinduet» når jeg er i feriemodus. Litt av et overgangsvindu må jeg si: 2 julebord, en 50 årsdag og Kieltur med kjæresten i løpet av 10 dager. I selve jula var det tilbake i treningsmodusmodus, men godt med julemat fikk jeg selvsagt i meg.

Trening siste 7 dager:

  • Onsdag 13. januar: Egentrening Hit The Gym, 2 timer 10 min, medium intensitet.
  • Torsdag 14. januar: PT med Hitman samt egen oppvarming, 2 timer 55 min, medium + intensitet
  • Fredag 15. januar: Hviledag
  • Lørdag 16. januar: Egentrening Hit The Gym, 2 timer 35 min, medium + intensitet.
  • Søndag 17. januar: Skogstur med følge 3 timer 35 min, snømåking 1 time. Medium + intensitet totalt.
  • Mandag 18. januar: Hviledag
  • Tirsdag 19. januar: Veiedag, 3 timer 45 min, hard intensitet, 1 time 15 min snømåking, medium intensitet.

Totalt 17 timer 15 min siste 7 dager. 41 timer trening siden 30. desember.


Videointervju på romaskina.

Resultater:

vekta
Vekt 112.8 kilo

Siden 10. desember: Opp 0.9 kilo
Vektreduksjon siste 66 uker: 71.5 kilo.
Vektreduksjon siden «all time heavy»: 116 kilo.

Visceralt fett er nå på «healthy level».

vektaigjen
«Visceralt fett er fettet som legger seg rundt organene.  Å ha mye visceralt fett er assosiert med diabetes og hjerte- og karsykdom.

Bukfedme kan bestå av subkutant fett (fett under huden), mens visceralt fett vil ligge rundt organene. Det finnes ulike måter å skille disse fettypene fra hverandre. Det viscerale fettlageret øker når de subkutane lagringsplassene har mye fett og en person har et overskudd av energi som lagres som fett i kroppen. Det viscerale fettet anses som helseskadelig fordi det har lett for å gå inn i sirkulasjonen og portvenen. Ved vektnedgang er det dette fettet kroppen bruker først.»

kilde: www.diabetes.co.uk

Tanitascanneren bruker en tabell som er utarbeidet ut fra store helseundersøkelser i verdens populasjon, blant annet fra WHOs material.
Tallverdien 1-12 er innenfor et sunt aspekt.
Verdier fra 13-59 er helseskadende bukfett.
trippelbilde_nok_en_gang
På bilde nr 1 sommeren 2007 sammen med min gode venn Robert som er en voksen mann på ca 90 kilo. Stående er vi ca like høye, men ikke sittende… På bilde 2 har jeg akkurat fått 5 kilosmerke av Hitman (5 kilo ned med han). Siste bilde tatt 21. januar i år.

På oppløpsiden

Jeg betrakter vår ferd på oppløpsiden når det det gjelder vektreduksjonsbiten. Kirurgen bestemmer uansett når jeg er klar for kirurgi. Underveis er jeg på veg inn i en ny verden for hvert steg vi tar. Nye erfaringer og nyttig kunnskap om hvordan kroppen forandrer seg. Således kan jeg ikke helt vite hvordan kroppen slipper vekt i tiden framover. Det har jeg egentlig aldri gjort helt siden starten, men en ting er sikkert, det har virket så langt. Vi har klokketro på det opplegget vi har kjørt, og ser ingen grunn til å forandre på så mye. Det handler om å bevare motivasjonen løpet ut. Vår ambisjon er at torsdag 10. mars skal vi ha klart det. Neste veiedag er enten 10. eller 11. februar og det betyr at vi har en hel måned på siste veieperiode. Det er bevist strategi slik at vi kan gjøre jobben uten å stresse for mye. Stress er ingen god kombinasjon med vektreduksjon.

«Who dares wins»

Corleone

Blogglistenhits

6 kommentarer til «Veiedag 19. januar!»

  1. Herligheter Rune! Du er så flink!! Du er virkelig et forbilde! Har fulgt deg en god stund, men nå har det gått en stund siden sist jeg var inne på bloggen din (ganske lenge siden jeg traff deg et par ganger på HIT også). Du har forandret deg voldsomt de siste månedene! Jeg er så glad på dine vegne! ? Stå på!

  2. Herlighet! Så akkurat artikkelen på nrk og måtte innom her å ta en titt. Må si jeg er MEKTIG imponert. Helt fantastisk bra jobba! Stå på videre 🙂 du er til stor inspirasjon, takk

  3. Imponerende. Har ikke ord. .. Jeg skulle ønske jeg hadde det pågangsmotet og viljestyrken du viser. Stå på.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *