Veiedag 20. februar 2017.


Video før før veiedag, eller mesterskapsdag som jeg har valgt å kalle det. Jeg vet faktisk ingenting om hvilket resultat som venter meg. Eneste jeg vet er at jeg har gjort en god jobb, men man vet ikke om man har «smurt seg bort» ved å trene for mye, sove for lite, eller restituere godt nok. Balansen mellom kosthold, trening, søvn/hvile/restitusjon er viktigere enn man tror i vektreduksjon, akkurat på samme måte som for en idrettsutøver. 19. januar sa jeg 117.7 kg var medalje og 115.7 kg var gull. I videoen forklarer jeg hvorfor jeg gjør dette…

(Skrevet 17. februar)
Mesterskapsuke har jeg valgt å kalle siste uka før veiedagen. Selve veiedagen er selve mesterskapet. Jeg lader opp som en idrettsutøver før mesterskap, kall det gjerne et «høydeopphold». Jeg er ikke kjent med hvordan det er å være rundt våre idrettshelter før mesterskap, men jeg har laget min egen tjukkasversjon. Det er det som trigger meg for å nå mine mål samtidig som jeg vet dedikasjon øker mine sjanser for å lykkes. Jeg har svært liten tro på flaks, men jeg har oppdaget at de mest dedikerte har mer «flaks» enn de som ikke er dedikerte…

19. januar var det bare å stå rak i ryggen å se hva vekta sa. 122.7 kilo og ikke så langt unna hva jeg trodde på forhånd. Jeg lagde en plan for å komme til deg jeg kaller «kirurgvekt» på mitt foreløpige estimat 107-8 kilo til midten av mai.. Det gjenstår 5 operasjoner av løshud før jeg er i mål. Hadde jeg ønsket å ta grevinnehenget ville det vært 7 stk. Jeg ønsker kun å ta det upraktiske og da gjenstår bryst-lår-lår-rygg og nedre del over penisroten. På buken fjernet jeg 6.2 kilo løshud og tok 1.3 kilo fettsuging. Jeg er superfornøyd med resultatet og det har allerede gitt meg en ny hverdag. Enklere å bevege seg, lettere å bruke bukse, og sexlivet har fått en ny dimensjon.

Vinnerkultur

Så hvordan er det å være rundt moskusen tett innpå mesterskapet? Det er krevende og Hitman har uttalt at jeg er hans «verste kunde» siste økt før mesterskapsdagen, og under selve mesterskapet. Hitman skal selv delta på NM i vektløfting helga før veiedagen. Det har blitt en vane at han kommer til meg for råd, tips og inspirasjon før han skal prestere på sin egen arena, så når han sier sin verste vet jeg likevel at på mange områder er jeg hans beste. Tilliten går begge veier. For meg er Hitman den beste trener jeg kunne fått. Det handler om historikk, respekt for hverandre, og tåle en støyt for at vi skal nå våre felles mål.

Så har vi Fleksnes da. Han var 203.3 kilo da han tok kontakt med meg 5. mai fjor. Han hadde satt seg opp sine egne regnestykker på hvordan sin vektreduksjon ville foreløpe, kall det gjerne en «gangetabell». Dette kan du bare glemme var mitt svar til han. Det fungerer ikke slik. Du vil komme på platå, enkelte ganger vil du slite med motivasjon, og kroppen vil jobbe mot deg både mentalt og fysisk. Det kommer ferier og høytider og det er også utfordringer i en vektreduksjonsprosess. Vi satte opp et løp som er tilpasset hans hverdag som travel forretningsmann, men prosjektet bedre helse måtte på førsteplass. Jeg krevde det, og han måtte kreve det av seg selv. Man må sette det øverst på pallen når man har blitt en bamse på over 200 kilo.

Fleksnes veide inn til 165.6 kilo 18. desember. Livet har blitt litt for komfortabelt i jula og jula varte litt vel lenge var mitt innspill på nyåret. Han hadde også slurvet med medisiner som er foreskrevet av legen. Uten hormonbalansen i orden er man sjanseløse til å gå ned i vekt. Det kan til og med ha motsatt effekt.

«Fortsetter dette blir du den best trente tjukkasen jeg kjenner, og det er ikke «nok» artig. Du må videre ned i vekt for at det er «nok artig» på sikt.»

Det er hans eget ansvar å putte i seg sunn mat, og medisiner som er foreskrevet. Det er mitt og Hitmans ansvar å legge opp trening som er fornuftig og rasjonell.


Slik innsats krever jeg av meg selv når det er mesterskapsuka.

Mesterskapsuka dyrker vi vinnerkultur. For oss er vinnerkultur å gå ned i vekt på en forsvarlig måte. Det jobbes beinhardt, vi er rake i ryggen og det skal gnistre i øynene våre selv når det er tungt. Hitman setter karakterer på sine økter og jeg setter karakterer på våre skogsturer. Vi har ærlige tilbakemeldinger om kroppens tilstand før hver eneste trening og tar hensyn til dette. Å lure seg unna innsats, spørre om unødvendige pauser, og ha sytete holdninger medfører trekk i karakter. En halvkarakter for hver eneste en, ja så strengt regime har vi i mesterskapsuka.


Samme regler i skogen, rak i ryggen når det er hardt.

Det viktigste er å finne balansen mellom trening, hvile/søvn, nok mat (heller ikke for mye mat). Hvile/søvn/restitusjon er en svært undervurdert faktor, spesielt når man kjører hardt. For min del har det vært mest å hente på dette området. Jeg kan med hånden på hjertet si jeg har vært igjennom min «smarteste balanse» siste 2 1/2 årene. I hvert fall føles det slik nå mot slutten av perioden. Jeg blir ikke yngre, og mine slitte knær og hofter blir ikke bedre, men holdes på en måte i sjakk ved at jeg har riktig balanse. Mandag 20. februar får vi svaret om formkurven traff eller ikke. Det er alltid en fare for at man overdriver i en eller annen retning. Det må man i så fall ta lærdom av så snart det lar seg gjøre.

«Who dares wins»


I mesterskapsuka gjør jeg ofte litt mer enn Hitman krever…

Før noen kapper hue av meg. Dette er regime som er tilpasset noen som ønsker å oppnå noe ekstraordinært. Bruk deler, eller noe av det, tilpasset ditt liv, så er vi sikre på at dere gjør noe riktig. Vi påberoper oss aldri fasiten.

Trening i mesterskapsuka:


Fullt fokus mellom øvelser på gymmet.

 • Mandag 13. feb: Trening Hit The Gym med Hitman og Fleksnes, 2 timer 30 min, hard minus intensitet.
 • Tirsdag 14.. februar: Tur Geitfjellet alene med oppakning og vektvest (143 kilo totalt), 1 time 50 min, hard minus intensitet totalt (hard opp, medium pluss ned.)
 • Onsdag 15. februar: Trening Hit The Gym med Hitman og Fleksnes, 2 timer 30 min, hard minus intensitet.
 • Torsdag 16. feb: Skogstur Rønningen Gård med innlagte intervall, 2 timer 30 min, medium intensitet totalt.
 • Fredag 17. feb: Hviledag
 • Lørdag 18. Feb: topptur Aunemarka/Brannåsen med turfølge, 3 timer 15 min, medium intensitet.
 • Søndag 19. feb: Hviledag.
 • Mandag. Veiedag/finale Hit The Gym 3 timer blank, hard intensitet.

Totalt 15 timer 35 min siste 8 dager. 64 timer hittil i år. I fjor hadde jeg trent 89 timer 30 min på samme tidspunkt. Jeg har vært nøye med å finne bedre balanse (mindre trening og mer og bedre restitusjon) for å unngå mest mulig smerte.

Selve veiedagen 20. februar og resultater

Skrevet 22. februar:

«På min viktigste veiedag 10. mars fjor hadde jeg booket Karl Erik Overn som «Vingman». Hans hovedoppgave var å lose meg igjennom økta på en forsvarlig måte. Den dagen var Hitman på USA reise (denne gang opptatt med NM i vektløfting). Det jeg ikke visste var at Karl Erik også hadde en vingman denne dagen, nemlig Tommy Opdal. Tommy var i starten på sitt livstilsprosjekt. Han har omtalt vår veiedag som en «gamechanger» i sitt eget prosjekt. Kun dedikerte folk får være nær rundt meg i mesterskapsuka og spesielt selve veiedagen. Det hjelper stort at han er humoristisk og Fleksnes døpte han til «miniSvendsen» på flekken (Truls Svendsen). Sannelig ser han ut som lillebroren også…»


Tommy Opdal, 30 kilo ned, kun tapt 2 kilo muskelmasse og over 18% mindre fettprosent.

Det oser dedikasjon av miniSvendsen. Folk aner bare ikke hvor viktig slike Vingmans er hvis man ønsker å oppnå noe spesielt. På selve veiedagen er det han som sørger for at vi ikke gjør økta på «bakglatte ski».


Tommy pusher Moskusen på veidagens siste øvelse.

Resultater:

Vekt: 115.4 kilo
Vektreduksjon siste måned: 7.3 kilo
Vektreduksjon siden all time heavy: over 130 kilo.

Så har vi Fleksnes da. Han har stort sett gjort samme treningsregime som meg etter jul. Nesten likt antall timer og tilpasset hans forutsetninger. Ved hans side har jeg stått og pushet informasjon om nok hvile/søvn, livsstilsprosjektet må være på 1. plass når man har å store utfordringer. Med sine 165.6 kilo til jul har han egentlig et godt utgangspunkt for fortsatt vektreduksjon, ja selv om han nå er på platå mellom fase 2 og 3 som overvektig. Det er der han har stoppet før. Livet blir komfortabelt og man blir ikke like dedikert. Jeg har foret han med informasjon om hvordan takle nye utfordringer. Du må hvile, du må sove, orker ikke å høre om businessen din i mesterskapsuka. Du skal hvile på hviledager ikke samle opp alt du har å gjøre i jobben og jobbe dobbelt på hviledager. Ved hans side har jeg tenkt i mitt stille sinn:

«Æ ska faen mæ vis dæ for du lure itj en luring»

Jeg ønsker å inspirere han ved å være NØYE i mitt prosjekt. Akkurat det Gøran Sørloth fortalte oss om på tur 10 dager før veiedagen.

Resultat Fleksnes:

Opp siden 18. desember: 4.8 kilo
Ned siden all time heavy (5. mai i fjor): 32.9 kilo

Så vet jeg at Fleksnes er rak i ryggen og tåler konstruktive innspill. Vi går ikke om grøten når vi sender personlig evaluering og den er en helt annen enn den som skrives i bloggen. Der stod det blant annet at livsstilsprosjektet hadde vært på maks 3. plass etter jul. Det er bare 2-3 lommer i året ( f eks jul, sommerferie, påskeferie) det ikke være på førsteplass når man har så store helseutfordringer, og ønsker å oppnå store mål.

Han har reist på ferie for å feire sin egen bursdag med familien. Bilde fra treningssenter er sendt moskusen mindre enn 2 dager etter mesterskapsdagen. Jeg likte teksten som var vedlagt bildet:

«Æ ska faen mæ vis dæ»


Ei rolig uke nå så venter neste veiedag for min del om ca 5 uker. Skitt au, jeg sier målet med en gang. 111.9 kilo er medalje. Drømmemålet holder jeg foreløpig for meg selv. Glemte jeg noe?

Gratulerer Hitman med nok et gull i veteranklassen i NM i vektløfting. Enda mer imponerende er hans 3. plass i senior blant «unggutta». TØFFT!

«Ingen blir god alein»

Moskusen

5 kommentarer til «Veiedag 20. februar 2017.»

 1. Det er som jeg sier, det er en ære å få være med på ditt prosjekt, og bli sett på som ressurs!
  Som sagt så ble det en «GAMECHANGER» for meg etter veiedagen i fjor, dog din viktigste! Jeg hadde til da gått ned 10 kilo, MEN jeg hadde ikke helt klart å gi slipp på den gamle livsstilen, og omtalte meg selv som ukedagslanker! Etter 3 timer med Rune og Karl Erik, fikk jeg ett helt annet syn på mitt eget prosjekt, jeg kvitta meg med festkulturen, og gikk ALL IN på mitt eget prosjekt! De neste 6 månedene gikk jeg ned 20 kilo, jeg fullførte ett halvmaraton, jeg reduserte klesstørrelse fra XL til M, buksestørrelse fra 39 til 30! Alt dette fordi jeg kobla på huet og skjønte at det var JEG som måtte gjøre jobben og ta fullstendig kontroll på kosthold! Nå har jeg gleden av å få være med som ressurs person til Rune, som betyr alt for min del, i tillegg hjelper jeg folk som tar kontakt med kosthold og mine tanker på veien! DET er motiverende det! Om noen vil følge min reise fra feit til fit er jeg å finne på instagram; topdal er brukernavn.
  Takk for 3 fantastiske timene Rune og Fleksnes. MVH miniSvendsen ??

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *