Veiedag 21 mai!


Videointervju

Jeg skrur tiden 1 1/2 år tilbake i tiden. Jeg hadde møtt en svært dyktig ergoterapeut som jeg har omtalt tidligere i bloggen.

«Du skulle hatt deg PT du Rune, jeg kan trene deg jeg»

Et usedvanlig tilbud fra noen jeg knapt nok kjente. Hun var særdeles profesjonell i jobben sin samtidig som hun ga meg inspirasjon. Hun ga meg følelsen over at det bodde noe i meg. Mitt hovedfokus var ikke vekta i første omgang, men å trene bort betennelsene jeg hadde i knærne. Vekta fikk jeg ta litt senere tenkte jeg…

Jeg tenkte mye på det hun sa vinteren og våren 2014. Når min mentor Torstein TrickWik også pushet meg mot PT så tenkte jeg:

«Du også???»

Torstein sa:

«Skaff deg PT, søk ny inspirasjon. Det er mange som er glad i deg og vi er redd for å miste deg»

Det ble ikke ergoterapeuten som ble min PT, men likevel har hun vært en viktig støttespiller i ettertid. Hun har stilt opp flere ganger for å hjelpe meg med motivasjon. Ergoterapeuten heter Heidi Hagestande og hun fikk nicknamet Evita av meg.

Etter å ha sjekket referanser i smug så Kontaktet jeg PT Ronny Fevåg som etter kort tid fikk nicket Hitman. Han fikk meg til å senke skuldrene og tenke lansiktig. Han hadde stort fokus på riktig kosthold og hans motto er «funksjonell kropp i hverdagen».. Vårt samarbeide er nøye beskrevet i bloggen så det skal jeg ikke bruke mye tid på her. Han frontet først at vi skulle klare 50 kilo på et år hvis jeg gjorde hva han sa. Han brukte 14 dager på å vurdere mine skader samt å bli bedre kjent med meg igjen. Vi var svært gode kompiser i ungdomsåra, men vi hadde ikke truffet hverandre på 20 år. Etter første veiing så sier han:

«129 er et fint tall, vi går for det»

Hmmmm, det er 55 kilo det svarte jeg, hva hendte med 50 kilo som du først sa?

«50 kilo er mitt bidrag, skal ikke du bidra også? Du har bare 5 kilo å bidra med»

Jeg må innrømme jeg fikk klinkekuleøyne, men jeg liker slik innstilling.

Heidi Evita ble kontaktet igjen denne veieperioden. Jeg trengte ekstra motivasjon. Jeg spurte om hun ville stille på bilde sammen med meg hvis vi klarte målet allerede denne uka og det er etter 7 1/2 måned. Det ville i så fall være dobbel symbolikk for meg. Ergoterapeuten veier nemlig 50 kilo. Jeg har nemlig vært frekk nok til å spørre hvor mye hun veier…

Vi manglet 1.6 kilo for å klare 50 kilosmålet. Klarte vi 2.0 kilo kunne vi også notere 95 kilo totalt siden «all time heavy»

Resultater:

IMG_4088

  • Vekt 133.8 kilo
  • Vektreduksjon siste 14 dager 2.1 kilo
  • Vektreduksjon siste 32 uker (7 1/2 måned): 50.5 kilo
  • Vektreduksjon siden «all time heavy»: Ca 95 kilo

IMG_4090
Jeg synes jeg kler diss 50 kiloene mye bedre enn de jeg har kvittet meg med siste 7 1/2 måned

«WE DID IT»

Jeg må takke alle støttespillere jeg har. Det største valget jeg har gjort var å spørre om hjelp. Tusen takk til dere alle sammen. Også stor takk til dere som følger meg på Facebook og bloggen. Deres støtte er uvurderlig!

Hitman hadde nyheter til meg på selve veiedagen. Vi jakter nå kun de siste 5 kiloene mot 100 kilos vektreduksjon i løpet av de neste 3 veieperiodene fram til ferien. Det er 6 uker det. Han sier jeg skal få senke skuldrene etter flere harde 14 dagersperioder. Han går dermed bort fra målet om 2.2 kilo hver 14 dagersperiode.  Hmm… jeg liker hans vurdering …

IMG_4092
Heidi Evita stilte opp nok en gang som motivasjonstrigger.

«Ingen blir god alein»

Corleone

Blogglistenhits
 

7 kommentarer til «Veiedag 21 mai!»

  1. «50 kilo er mitt bidrag, skal ikke du bidra også? Du har bare 5 kilo å bidra med»

    Etter den kommentaren der, så forstår jeg hvorfor du trives godt med Ronny som trener. Gratulerer med ny medalje, og jakten på den neste.

  2. Fantastisk bra jobba, Rune:) utrolig imponerende å lese historien din. Håper du er knallstolt! Inspirasjon til tusen!! ?

  3. Sykt 🙂 Men at du skal påberope deg retten til å kalle deg moskusen, er jeg ikke så sikker på at du slipper unna med lengre 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *