Veiedag 26 Februar!

Intervju før monstertorsdag.

Forrige veiing klokket jeg inn til 152.9 kg og nådde «Tanitakravet» 4 uker før jeg hadde ambisjoner om når jeg evaluerte i jula. Tanitavekta som måler fettmasse, muskelmasse, vannprosent og blant annet metabolisk alder måler ikke personer på over 153 kilo. Informasjonen fra Tanitavekta er meget motiverende, og selvsagt har det vært en stor målsetning. Det tok bare noen sekunder fra jeg så Ronny Hitman stod bøyd over Tanitavekta og noterte de forskjellige måleparametre før jeg fikk ny motivasjon. 149.9 kilo blinket skarp inne i mitt hode! Det skal jeg klare, jeg er en vinner sa jeg stille inne i meg selv uten at jeg sa noe om helst til Hitman. Jeg bruker svært lite energi på janteloven og våre mål og ambisjoner innehar den absolutte førsteplass i livet mitt nå. Sagt på en mer snill måte så er dette helseprosjektet det viktigste for meg, men alt skal foregå innen rimelighetens grenser, ALLTID…

Jeg dro hjem den kvelden (12 februar) og planla de neste 14 dagene nøye. Jeg har tett samarbeid med Hitman, men han vet nok ikke alt som foregår inne i mitt hode, heldigvis må jeg tilføye! Jeg visualiserte meg selv som en landslagsutøver på ski som nettopp vant siste verdenscuprennet før VM på ski når jeg klarte Tanitakravet. Langrenn er svært relevant nå i disse VM tider og media profilerer det hele tiden. Det skal jeg benytte meg av tenkte jeg. Forrige 14 dagersperiode klarte jeg 2.6 kilo og det holdt akkurat til å vinne «verdenscuptrofeet i Tanita». Nå ønsket jeg VM gull på samme distanse (14 dager), men for å vinne VM så måtte ytterligere skjerping til. Jeg måtte klare minst 3.0 kilo for å nå målet. Jeg konkurrer med ingen andre enn meg selv, men jeg bruker visualisering for alt det det er verdt. Jeg tar ikke hensyn til at noen kanskje mener jeg er en «toilling» fordi jeg har bestemt meg for at jeg er verdens blideste mann uansett.

Siste seksersett i markløft.

Hitman har den fulle regi på 2 treninger i uka, men sparrer selvsagt med meg hva jeg skal gjøre på de andre treningene. Jeg har stor «kunstnerisk frihet» til å gjøre de treningene som jeg synes er moro og motiverer meg. Truger er slik aktivitet som gir meg fantastisk motivasjon. Trugene bringer meg til områder i marka der det ikke er naturlig å gå hverken med ski eller på føttene. Jeg elsker denne «villmarksfølelsen». Truger er også ALLTID mye tyngre å gå på enn på vanlige fotturer til de betjente hyttene vi har i marka i Trondheim. Skulle jeg «vinne VM gull» så var truger min beste venn disse 14 dagene, gjerne med turkammerater, men like gjerne alene.

Fredager har blitt min treningsfrie dag og dermed har de siste 6 treningsdagene vært slik:

 • Lørdag 2 timer trugetur alene
 • Søndag 2 timer 25 min trugetur med Pål Nyheim
 • Mandag 1 time 45 min trugetur med Stig Johansen
 • Tirsdag 2 timer 10 min trening med Hitman ( oppvarming, tøying, russerprogram).
 • Onsdag 1 time trugetur i restitusjonstempo ( med tanke på monstertorsdag)
 • Torsdag 3 timer trening med Hitman ( oppvarming, tøying,russerprogram samt intervalltrening på slutten).

Totalt 12 timer 20 minutter siste 6 dager. Jeg har trent 53 av 59 dager siden 30. desember og har 96 timer 45 minutter effektiv treningstid.

Jeg har vært svært nøye med hvile, søvn og restitusjon. Mine slitasjer krever hvile i ca en time innen rimelig tid etter trening. Gjør jeg ikke det er jeg sjanseløs på å klare dette løpet.

IMG_3522
Resultat på 20 uker.

Resultater:

Vekt 148.0 kg

 • Resultat siste 14 dager: minus 4.9 kg
 • Resultat siste 20 uker: minus 36.3 kg
 • Resultat siden «all time heavy» ca 80 kg.

Er det noen som lurer på om jeg er fornøyd?

«Tenk å være så liten»

Corleone

31 kommentarer til «Veiedag 26 Februar!»

 1. Har ikke fått lest bloggen din på en stund, men nå leser jeg «backloggen». Helt vilt imponerende å se hvordan du gyver løs på neste økt og holder positiviteten oppe, mens du kjemper deg ned – kilo for kilo. 80 kilo av(!), du har all grunn til å være fornøy OG stolt av deg sjøl – slike resultater kommer ikke gratis. Lykke til med neste delmål Rune, dette fikser du!

 2. Jeg har fulgt bloggen din en stund, heiet (og blitt motivert) i det stille. I dag fikk jeg tårer i øynene, en god anledning til å legge igjen en kommentar: Jævlig bra!

 3. Bra jobba! Blir inspirert av deg! Hilsen en med truger og gps’er, som også digger skogen!

 4. Så utrolig bra! Gratulerer! Det er så artig å følge deg på denne bloggen og reisen. Nå kan du klare alt. Jeg heier på deg og følger deg videre!

 5. Du skriver så fantastisk motiverende informativt og positivt om din hverdag og kamp mot kiloene . Du er en stor inspirasjon for meg og mange andre, både når det gjelder vekt og trening, og ikke minst gode holdninger. Takk for at du deler Rune 🙂

 6. Vi takker for overveldende tilbakemeldinger og jeg skal bruke det videre i min motivasjon 🙂

  Mvh Rune 🙂

 7. Hei Rune
  Må bare igjen si gratulerer og du er en fantastisk motivasjon å ha med på HIT The Gym
  Du sprer glede, entusiasme og godt humør rundt deg. Du byr på deg selv og er et godt eksempel for andre
  Riktig God Helg og lykke til på resten av reisen

  Geirr Carlsen

 8. Vært artig å hørt om progym-tiden til hitman og hvilke erfaringer det var med doping.
  «Bøyer meg i hatten» for slankeprosessen.
  Jeg skulle også hatt en sparringdpartner som kroniker.

  1. Hei Thomas og takk for tilbakemelding 🙂

   Det du nevner av Progymtiden var en del av «pakken» i hans liv for 18-25 år siden. Temaet er nevnt i «Treneren har ordet» i hans første innlegg, og er således ingen hemmelighet. Det beskrives bare ikke i detaljer.

   Temaet vil nok ikke beskrives i denne bloggen da dette er Tjukkasbloggen og vi fronter sunn livsstil, sunt kosthold, motivasjon og planlegging/tilrettelegging. For min egen del kan jeg meddele at jeg aldri har brukt slik stimuli, og heller ikke kommer til å gjøre det. Mitt «dop» er sukker og det er den kampen som beskrives i denne bloggen.

   Mvh Rune

 9. Stå på mr. Moskus! Det er bare å fortsette å trave videre i skog og eng der du tar med deg folk på tur.

  Videre så må jeg bare si at den nye stikkordskyen din var ekstremt lekker! Det var freshe saker, altså!

 10. Tar av meg hatten Rune! Er selv oppe i 6 treningsøkter i uka nå, etter å ha vært sofagris i noen år. Biljard er sørgelig lite kondisjonsjrevende. Du er og blir en inspirasjonskilde . Tae Kwon Do påbegynnes om 4 uker. Har gått ned 3 kg, men godt over en buksestørrelse. Lykke til de neste 14…

  Hang in there

  Sturla

 11. Superimponert. De kiloene kommer ikke av lettere det mindre du blir. Så at du tar av så mye nå er bare rett og slett rått, og sier mye om intensiteten i treningsarbeidet ditt. Grattis 🙂

 12. imponerende rune så gjenstår bare kun de resterende mål du har satt deg. du og the hitt mann er det man ja kaller skikkelige kompiser. stå på min venn , og vet du hva dette klarer du lætt. god helg med og uten bevegelse , og ingen ting kommer av sæ sjøl………….you did itt.

 13. Wow 🙂 Du er bare helt rååå, Rune 🙂 Om ikke dette fortjener High Five, så vet ikke jeg 🙂 Du grusa jo målet så det suser 🙂
  Jeg er dødsimponert 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *