Veiedag 28. april

 

Vi skrur tiden 7 1/2 måned tilbake. Mandag 15 september ringte jeg Ronny Hitman. Jeg hadde ikke snakket med han på over 20 år. I ungdomstida var vi mye sammen. Vi spilte på samme fotballag, vi trente sammen utenom fotballen, og det var obligatorisk at vi var på fest sammen akkurat i den tiden vi trodde vi var udødelige. Nå over 20 år etter har vi skjønt at vi ikke er udødelige. Våre livserfaringer har gitt oss denne kunnskapen. Begge var langt over snittet godt trent i ungdomstida.

Etter store omlegginger fra 2008 til 2011 så snudde pila for min del. Jeg var på veg tilbake til mitt «gamle liv». Jeg trengte ny inspirasjon for å snu pila den riktige vegen. Jeg var nøye med referanser og sjekket cv med lupe. Med gode minner om hvordan vi trente i ungdomstida så mente jeg han ville være perfekt for meg. Det gjenstod å sjekke om kjemien stemte over 20 år etter, og om jeg oppfylte hans krav som kunde. Han var klar på at han ønsket at jeg skulle være motivert for livsstilsendring. Vi har et viktig postulat i teamet vårt:

«Du lure itj en luring»

Jeg mente han ville forstå det følelsesmessige aspektet rundt mitt avhengighetsforhold til sukker og unormale forhold til mat. Samtidig ville han være dønn ærlig i sine tilbakemeldinger. Jeg må ha det sånn og liker ikke fine innpakninger. På slutten av oktober så følte jeg forskjell i kroppen og når jeg stod å tøyde inntil bilen så jeg ansiktet mitt i sidevinduet på bilen. Synes jeg ser litt forskjell jeg Ronny sa jeg og svaret glemmer jeg aldri:

«Du e itj nå sylfide akkurat, æ ska si ifra når du e det æ»

I den forbindelse vil jeg bringe fram hvorfor nicket hans er blitt som det er. Jeg takker Torstein Trickwik for bidrag vedrørende nick:

«The Hitman er en dobbelbetydning, nemlig fordi han jobber på Hit The Gym og samtidig gir «ørtæver du kjenner…. både verbalt og fysisk, men på en god måte som gir resultater».

Jeg hade tjuvstarta treningen og «sunt kosthold» 14 dager før jeg skulle møte Hitman. Jeg antar jeg var en plass mellom 185 og 190 kilo før «tjuvstarten. Mine tanker om sunt kosthold ble derimot gruslagt iløpet av få minutter tirsdag 23 september da vi endelig møttes. Jeg fikk beskjed om å kaste matpakken og fokusere på rein mat. Det skulle stå helst en ingrediens på varedeklarasjonen og masse grønnsaker. Det skulle stå fisk, kylling, svin eller storfe og ingenting om sukker, mel og ting produsentene blander inn i maten. Han irriterte meg faktisk med sine krav. Jeg vet det er eneste gangen jeg har hatt sytete holdning på ferden videre. Senere samme kveld ringte jeg tilbake til Hitman og ga følgende beskjed:

» Fortell meg hva og hvor mye jeg skal spise så skal jeg gjøre det. Fortell meg hvor mye jeg skal trene så skal jeg trene mer»

Siden har vi gjort det slik.

De første par ukene gikk vi skogstur i «min» skog. Han kartla mine skader og utfordringer. Han sa hele tiden at vi hadde god tid og det viktigste var å bygge funksjonell kropp til hverdagen. På den måten fikk jeg senka skuldrene og tenkte på dette som et langt prosjekt og ikke en «quickfix». Det finnes ingen quickfix sa han til meg med stor overbevisning.

«Dette prosjektet tar tid og tid har vi nok av»

Dette har Hitman sagt til meg mange ganger på ferden mot funksjonell kropp.

Vi har satt oss mange delmål og et hovedmål. Hovedmålet er 99.9 kg, men på ferden så har vi mange spennede milepæler. La oss nevne følgende:

 •  179.9 kg
 • 169.9 kg
 • 159.9 kg
 • 153. 0 kg (Tanitavekta)
 • 149.9 kg (3 største mål)
 • 139.9 kg (Har ikke vært så «lett» på over 21 år og 4 største mål)
 • 134.3 kg (50 kg med Hitman)
 • 129.9 kg
 • 127-128 kg (ca 100 kilo ned. Nest største mål og min store drivkraft nå)
 • 119.9 kg
 • 114 kg (Halvering av kroppsvekt)
 • 109.3 kg (75 kilo med Hitman)
 • 99.9 kg (Hovedmål).

Veiedag med resultater.

Vel vitende om å opprettholde farten på vektreduksjon ikke blir lettere så er vi likevel offensive i vårt team. Med bedre fysisk form og lettere kropp kan jeg trene med høyere intensitet og lenger enn jeg gjorde før. Alt må foregå «innen rimelighetens grenser» og det er ikke noe ønske om å trene mer enn jeg gjør nå. Vi veier ca hver 14 dag og den ene uka er hardere enn den andre. Veieuka kaller vi mesterskapsuka og veiedagen finalen i mesterkapet. Dette er en av våre måter å skaffe motivasjon på. La meg fortelle at både coach og utøver er mentalt utladet når vi endelig har «veid inn» og kan notere de parametre vi ønsker å sjekke.

Vi deler inn intensiteten i lett, medium og hard og benevner med minus eller plusstegn bak. I løpet av ca 18 dager ønsker jeg å være innom alle intensiteter både med plusser og minuser involvert. Ingen kan trene hardt hver eneste gang og hviledag er behøvelig en gang i mellom. Jeg lytter til kroppen og føler jeg/vi har god kontroll på dette.

Siste 7 dagers trening:

 • Fredag 17 april. Styrke/egentrening. 1 time 50 min medium minus intensitet.
 • Lørdag 18 april hviledag
 • Søndag 19 april styrke/egentrening 1 time 45 min, medium intensitet.
 • Mandag 20 april skogstur 2 timer 20 min, lett pluss intensitet.
 • Tirsdag 21 april PT-time Hitman, samt egen oppvarming. 3 timer, Medium pluss intensitet.
 • Onsdag 22 April. Egentrening styrke 2 timer 5 min, medium intensitet.
 • Torsdag 23 april. PT-veiedag, samt egen oppkjøring 3 timer 40 min, hard pluss intensitet.

Totalt 14 timer 40 min siste 7 dager. Jeg har trent 99 av 112 dager siden 30 desember og lagt ned over 185 timer effektiv trening.

Med los på 139.9 kg så var jeg ekstra nøye med planlegging av trening denne uka. Målet om 2.2 kilo trodde jeg ville være vanskelig og da måtte jeg isåfall ned til 139.3 kg. Denne perioden var også på kun 13 dager. Jeg har levd på 3000 kalorier i døgnet siste 4 uker, og det er egentlig ganske behagelig. Vel vitende om at Hitman kan redusere kaloriinntaket ved lave resultater så ønsket jeg å beholde også «rettighetene» med 3000 kalorier neste 14 dager. Noen dramatisk endring ville han nok ikke ha gjort, men jeg synes de 3-4 kokte eggene dette tilsvarer er en stor bonus ved slutten av dagen 🙂

Resultater:

IMG_3881

 

 • Vekt 138.2 kg
 • Reduksjon siste 13 dager 3.3 kg
 • Reduksjon siste 28 uker 46.1 kg
 • Reduksjon siden «all time heavy» ca 90 kg.

Dæven døtte, we did it 🙂

IMG_3888

Jeg er spent på det praktiske vedrørende løshud osv framover. Dette begynner å gjøre seg gjeldende nå. Det smeller godt når jeg løper de hurtigste dragene på tredemølla. Hitman sier han elsker lyden da det er lyden av resultater 🙂

IMG_3891
Lørdagens egentrening gikk som en lek etter å ha nådd målene. Nye 2 timer ble registrert i treningsdagboka.

«Ingen blir god alein»

Corleone

Blogglistenhits

20 kommentarer til «Veiedag 28. april»

 1. Wow! Du er bare helt imponerende ? det derre krever virkelig motivasjon og selvdisiplin!

 2. Tusen takk for alle flotte tilbakemeldinger 🙂

  Jeg er helt «reloada» nå. Trent godt etter mesterskapsuka, men med lavere intensitet. Hver mesterskapsuke blir nok ikke dette hardkjøret selv om mesterskapsuke er mesterskapsuke. Man kan ikke gå «Tour de ski» annenhver uke. Men en gang imellom kan man det. Virker som slike «Tour de ski» runder passer akkurat når jeg ønsker å nå spesielle mål ser det ut som 😉

  Moskusen

 3. Fy faen, Rune! Gratulerer med nok et mesterskap og en ny medalje! Du beviser gang på gang at innsats gir resultater, og at du har viljen til å gjøre det nødvendige. Håper du i tillegg har evnen til å klappe deg selv på skuldra innimellom alle mesterskapene å tenke: «Jeg gjør det! Jeg gjør det faen meg! Jeg vinner!»

  For du gjør det. Hver gang imponerer du med topp resultater i mesterskapene. Hver gang imponerer du ved å ha blitt en sunnere, sprekere og friskere utgave av deg selv. Innsatsen, endringene og resultatene, skal du pokker meg tillate deg å være stolt av – for det kommer ikke gratis.

  Lykke til med oppkjøringa mot neste mesterskap og å vinne over neste delmål. You can do it!

 4. Du e helt rå!! Kjempeinspirerende å følg med på utviklinga di, kjemp dæ videre – you’re the man! 🙂

 5. Fyfaen så rått!!!!!!! Dere er kiloenes værste mareritt! De blir helt hvite i øya når du trer ut av senga;) Du har makta og begge ender.
  Kreds til Ronny for herlig driv!
  Gjør kål på resten:)
  Følger spent med:)
  Gl

 6. Gratulerer! Dette er fantastisk lesning. Du gjør det så spennende også, men denne gangen klarte jeg å holde meg til jeg hadde lest ferdig teksten og faktisk kom ned til resultatet. En glede og (og stor inspirasjon) å følge deg på veien. Stå på videre!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *