Veiedag 4 juni!

Jeg kommer fra en verden der dressbukse med livvidde 176 cm ble for trangt. Ytterjakker i størrelse 8 XL var umulig å ta igjen glidelåsen, t-skjorter i 8 XL satt som et pølseskinn på kroppen. Klesleverandøren som forhandler klær for store folk hadde ikke større klær enn dette. Dresser måtte selvsagt skreddersys. Livsstilssykdommene hopet seg opp som vannstanden i en demning i kroppen. I slutten av 2007 fikk jeg ille varsler fra kroppen om at dette kom til å gå virkelig galt hvis jeg ikke tok tak i helsa mi …

Diabetes, artrose (slitasje) i knær/hofte, restless legs (pga høyt sukkerinntak), søvnapne, søvnproblemer, astma, gnagsår på albuene (de ble brukt til å komme ut av senga), gnagsår på mange plasser da hygiene etter hvert ble vanskelig, og den verste for meg impotens. Jeg var ung og i den alderen et mannfolk vil betrakte som sin beste alder.

Moskusen levde hardt når han virkelig slo seg laus. Fest hver 4-5 helg, verken mer eller mindre. Moskusen ønsket summetone som alle andre, men han trengte mye mer ildvann for å oppnå dette. Det var ikke uvanlig med opptil 60 sigaretter i døgnet når festen var i gang. Veldig lurt for astmaen vil jeg tro …

På slutten av 2007 meldte jeg meg litt ut av miljøet jeg elsker og det var stort sett kun en kompis som fikk se meg. Jeg var sjanseløs å gå de 150 meterne ned til min fars grav jula 2007.

FullSizeRender
Hvordan stryker man ei bukse med livvidde 176 cm? Jo, man trekker på et og et ben i enden av strykebrettet.

Livsstilsendring

Jeg planla nøye løpet fra 1. januar 2008. Jeg ønsket å kutte ut sukker som jeg betrakter som min verste fiende. Jeg spiste 400 gram sjokolade hver dag, alt i løpet av 10 minutter tidlig på kvelden. Jeg ønsket den deilige rusen sukkeret ga meg. Jeg klarte ikke å kutte alt på en gang og måtte ha gradvis avvenning. Pizza/hamburger fikk jeg først lov til å spise 5 ganger i uka i begynnelsen, så 3 ganger i uka, så 1 gang i uka og sommeren 2008 var jeg for første gang 3 hele uker helt uten pizza eller hamburger. Jeg var vant til å spise slik mat 14-21 ganger i uka. I hverdagen spiste jeg mellom 7000 og 8000 kalorier. De dagene jeg festet var det helt vanlig med mellom 10.000 og 13.000 kalorier.

Første trim januar 2008 var intervalltrening. 2 ganger med 1 1/2 minutt arbeid med støvsugeren på min egen stue med 5 minutters pause mellom intervallene. Støvsugerstanga ble like mye brukt som støtte når jeg «trente». Intensiteten økte og etter litt over 2 måneder klarte jeg å gå tur på litt over 200 meter. Jeg brukte 8 minutter på turen. Den var godt planlagt. Jeg sjekka løypa og fant ut at det var 4 pit-stop på veien. Steder jeg kunne sette nedpå rumpa i 15-20 sekunder før jeg fortsatte. Strømbokser var perfekte da de ikke var for lave, ellers ville jeg ikke klare å reise meg å fortsette turen. Den første turen skjedde 4 mars 2008 kl 01.30 på natta.

I slutten av 2010 hadde jeg tatt av ca 75-80 kilo og var rundt 150 kilo. I 2011 snudde det da jeg mistet fokus. Selv med god støtte fra fysioterapeuten min så kom kiloene snikende på igjen og jeg antar jeg var rundt 190 kilo igjen når jeg høsten 2014 bestemte meg for det smarteste jeg mener har gjort. Jeg var ærlig til mine nærmeste, skaffet meg PT og satte det hele i system. For meg har det vært viktig å være ærlig ovenfor de nærmeste, men samtidig ønsker jeg ingen medlidenhet. Jeg ønsker kun fokus på framtiden og er fullstendig klar over at mine helseproblemer var min egen skyld. Samarbeidet med mine støttespillere og PT Hitman er nøye beskrevet i bloggen og jeg bruker ikke mer tid på det her nå.

Mesterskapsdag og resultater.

FullSizeRender1
Moskusen varmer opp før Hitman entrer manesjen.

Som selvutnevnt mester i planlegging og tilrettelegging hadde jeg selvsagt 1. januar regnet ut hvor jeg ville være vektmessig når jeg tok ferie i juli. Holdt vi vår egen ambisjon om 2.2 kilo hver 14 dag skulle det bli 134.6 kilo fredag 3 juli det. Jeg har tidligere skrevet at den dagen jeg er på 128 tallet så kan jeg erklære meg 100 kilo ned siden «all time heavy». Det betyr for meg at 128.9 kilo holder i massevis. Siste måneden har jeg sett at det faktisk var mulig å klare det før ferien. I ferien er nemlig ambisjonen å «nulle ut». Det betyr å verken gå opp eller ned i vekt. Jeg ønsker å senke skuldrene og ha ferie som alle andre. Coach Hitman har vært en fantastisk trener og sparringspartner hele veien. Når vi for 14 dager siden veide inn til 133.8 kilo foreslo han at vi skulle ha reloadperiode og ingen krav til vektreduksjon denne perioden. Vi skulle gå for 4.9 kilo og 100 kilosmerket i løpet av de neste 6 ukene (3. juli og siste veiing før ferien). Han passet på å minne meg på at kostholdet betyr 70-80 prosent av vektreduksjonen. Vær nøye med kostholdet, hvil godt, få deg god søvn, og tren med senka skuldre var beskjeden han ga meg. Jeg har derfor vært ekstra nøye med kostholdet siste 14 dager og ellers gjort det han har inspirert meg til å gjøre. Første uka har jeg ligget på 2800 kcal, men den siste uka har jeg ligget på 2500 kcal.

Siste treningsuka har vært slik:

 • Fredag 29 mai: Hviledag
 • Lørdag 30 mai: Skogstur 2 timer 40 min, medium+ intensitet
 • Søndag 31 mai: Skogstur 2 timer 40 min, medium+ intensitet
 • Mandag 1 juni: Hviledag
 • Tirsdag 2 juni: Trening Hit The Gym og PT time Hitman, 2 timer 30 min, medium+ intensitet
 • Onsdag 3 juni: Skogstur 1 time 45 min, lett+ intensitet
 • Torsdag 4 juni: Trening Hit The Gym og PT time Hitman, 4 timer 30 min, hard+ intensitet.

Totalt 14 timer 5 min. Jeg har nå trent 133 av siste 155 dager og har ca 265 timer totalt trening siden 30 desember.


Videointervju.

Finalen:

Jeg våkna tidlig torsdag 4 juni. Usedvanlig gira og opplagt. Jeg ønsket ei knall økt på Hit The Gym. Allerede 2 1/2 time før Hitman entret manesjen var jeg i gang. Med tanke på mulige 2 hviledager etter ei skikkelig økt ønsket jeg å gi jernet og samtidig gjøre treneren stolt over innsatsen min. Hitman hadde utsatt treninga en time på tlf kvelden før. Han ønsket å trene selv først slik at vi begge hadde herlig energi den siste kneika på selve «finaledagen» denne perioden. Vi trente samtidig og ga hverandre god energi. Hitman gikk i dusjen når jeg var halvveis og ropte en kommentar:

«Har du noe ønske om hvilken godlukt jeg skal ha på under siste del av treninga»?

Vi skulle ha kondisjonstrening iblandet litt styrke denne dagen. Ingen pauser ble innvilget under hans ledelse denne gang. Det hadde jeg også ytret ønske om. Hitman visualiserte 5 mila i Holmenkollen under hele treninga:

«Gi jernet nå, det finnes bare en Corleone, peis på i motbakken her nå, nå rykker du fra feltet»…

Vi gikk inn til veiing og ble veldig overrasket …


Videointervju etter 4 timers økt.

Vi veide og der stod det 129.4 kilo. Hææææ? Jeg begynte å kle på meg igjen. Normalt går jeg i dusjen rett etter veiing, men Hitman kjenner meg godt og spurte:

«Hva nå»?

Jeg svarte:

«Er du dum eller, vi peiser på og knuser 100 kilosen allerede i dag, vi trenger en halvtime til, men da må jeg gi meg»

IMG_4222
Hitman lurer Moskusen til siste innsats med «feelgoodprat».

Vi gikk begge i monstermodus og kjørte på, nå eller aldri følte vi akkurat der og da, men selvfølgelig ventet ingen straff om vi ikke klarte det». Vi kjørte intervall på elipsemaskina siste 20 minuttene. Jeg kommanderte Hitman til å sette seg på en «barkrakk» rett foran meg og bare snakke om «feelgood» ting. Han pratet om badestrender, hva fint kan vi se på badestrender en varm sommerdag, det er det eneste jeg husker som er verdt å huske. Han måtte sitte foran meg og se på meg hele tiden mens praten gikk konstant.

Vi gikk inn til veiing og presenterer følgende tall:

IMG_4223

Vekt: 128.8 kilo (HURRA)

 • Vektreduksjon siste 14 dager:5.0 kilo
 • Vektreduksjon siste 34 uker: 55.5 kilo
 • Vektreduksjon siden «all time heavy» ca 100 kilo.

IMG_4224
Fettprosent 29.7% Jeg har fortsatt ca 87 kilo igjen med muskler og det er mer enn nok 🙂
IMG_4241
100 kilo ned.

Jeg må takke coachen for en herlig «drive» hele treninga. Vårt samspill er utrolig viktig for å nå målene vi har satt oss. Det er hardt, men vi har det j..vlig moro. Hitman presiserer at slike monsterøkter kun skal gjennomføres av godt trente folk. Jeg er godt trent og tar jeg hensyn til min slitasje både på trening og i hverdagen så er jeg i god nok form til å gjøre dette. Alt handler om planlegging og tilrettelegging. Det er lenge til jeg skal gjennomføre noe slikt igjen, man går ikke Tour de ski for ofte gjennom en sesong. Les innledningen i dagens blogg igjen og tenk at alt er mulig!
IMG_2271
Herlig energi på begge etter trening.

«Ingen blir god alein»

Corleone

Blogglistenhits

21 kommentarer til «Veiedag 4 juni!»

 1. Excellent web site you have got here.. It’s difficult to find good quality
  writing like yours nowadays. I honestly appreciate individuals like you!

  Take care!!

 2. Tusen takk for alle hyggelige og motiverende tilbakemeldinger! Herlig å høre om dere som har lykkes med egen livsstil, stor grattis 🙂

  Mvh Rune

 3. Jeg leser ofte innleggene via facebook nå (alltids noen som har delt eller det popper opp fordi noen jeg kjenner har trykket «like») – så jeg «slipper» å gå inn på bloggen – men siden jeg har kommentert tidligere ville jeg bare gå inn her og si at jeg fortsetter å følge deg og at det er fryktelig stas å se hva du får til. Jeg er så imponert! Selv har jeg gått ned 20 kilo og er fornøyd med det – og jeg vet hvor mye bedre det er å føle seg i god form og hva vektnedgang og en ny livsstil kan gjøre med kropp og hode og selvtillitt. Jeg kan bare forestille meg hva 100 kilo betyr for deg. Det imponerer meg at stålviljen ser ut til å holde uke etter uke etter uke og at du ikke mister fokus. Utrolig bra jobba! Nå heier jeg deg inn til mål – sammen med veldig mange andre som har begynt å følge deg på ferden.

 4. ?
  Respekt! Fantastisk bra jobba. En tydelig målbevisst og viljesterk kar?
  Bare å bøye seg, krype og skrape i støvet – Grattis! ?

 5. heelt fantastisk gjort Rune, er dull av respekt for det du har klart og er sååå flott at du deler dette med bilder og tekst, skritt for skritt omtrennt!
  Har selv gått ned nesten 45kg på 2,5 år og vet at dette er blodslit mange ganger, men FOR en lønn man får helsemessig etterpå!
  For «ikke å snakke om» at en ser bedre ut, det gjør også noe positivt med en, det er ikke å stikke under en stol selv om helsa teller mest!

  klæm te dæ Rune ❤️ ifra «bare mæ»

 6. Æ e så mektig mektig imponert over dæ Rune.
  Ditt pågangsmot smitter over på meg. Jeg kjenner jeg får en boost av energi og positive tanker på å gjøre det rette for meg selv og min egen situasjon. Jeg leser innleggene dine med ren fornøyelse. Tusen hjertelig takk til dere begge❤️

 7. Det er så jævlig bra jobba! ??????Bøyer meg i hatten for deg altså. ? Detta står dt STOR respekt av. ?Jeg blir så utrolig glad når folk klarer motivere seg til å klare gå ned så mye uten slankeoperasjon. Ikke det at jeg ikke har forståelse for at noen gjør det, men jeg tror mange flere hadde klart det uten om de hadde bestemt seg 100% for det. Masse masse lykke til videre. Du er RÅ!! ?

  1. Er veldig glad Christine for at du berømmer god innsats, men samtidig viser respekt for de som velger å ta operasjon. Jeg har full respekt for de som tar det valget. Dessverre er det mange som ikke endrer livsstil og likevel går opp i vekt etter slik operasjon.

   Takk for hyggelig og motiverende tilbakemelding 🙂

   Mvh Rune

   1. Jeg sier ikke noe vondt om de som velger operasjon, noen har faktisk ikke noe valg. Det jeg mener er at det veldig ofte kommer mye problemer med operasjonene og. Ting som vi kanskje ikke tenker så mye på i desperasjon etter å gå ned i vekt. Jeg synes det er alt for lite fokus på psyken etter operasjonene og kjenner mange som nå er større enn de var før operasjonen. Da er det noe galt noe sted. Det er en grunn til at man blir overvektig. Psykisk eller fysisk. Det må jobbes med ved siden av trening og kostholdsendringer. Jeg synes det er helt GRUSOMT at 16 åringer blir fedmeoperert. De kan umulig ha prøvd ALT først. ? Vi vet alt for lite om langtidsvirkningene til å operere så unge mennesker. ?Jeg fikk selv tilbud om operasjon, men jeg turte ikke. Var livredd for å dø under operasjonen. Så da var det hard jobbing på alle plan som var løsningen. Nå er jeg veldig glad jeg valgte det. ?

 8. Gratulerer med -100! Dette er helt fantastisk imponerende og grisebra jobba. Gleder meg til å følge ferden videre til under 100 kilo. 😀

 9. Grattis Rune. Sykt bra gjort av begge to (men mest deg) Med den herlige innstillingen du/dere har. Er jeg sikker på at du når målet om under 100 🙂 Nok en gang så skriver du sånn at man blir revet med 😉

 10. Wow???Mektig imponert, dette er utrolig bra Rune.
  Ingen tilfeldigheter her heller , det er knallhard jobbing og bevisst valg av hva du spiser – og ikke minst, inspirerer du mange ?HERLIG ?

 11. Må si jeg er mektig imponert Rune! Har vært veldig morsomt å følge deg på reisen. Du formidler dine tanker og følelser på en veldig fin og inspirerende måte. Lykke til videre!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *