Veiedag nærmer seg!

I dag er det veiedag og utøveren våkna kl 04.24 i morrest. Jeg sovna kl 21.45 i går kveld og kan ikke huske når og sist jeg gjorde noe slikt. Litt tidlig å våkne og kanskje får jeg en liten siesta før jeg endelig må stå opp.

Jeg har lagt ned 11 effektive treningstimer siste 6 dager og en av disse dagene har vært treningsfri. I dag kan jeg plusse på nye 3 timer i treningsdagboka. Jeg elsker denne oppbygningen da det er ekstra motiverende både for meg og coachen. Vi er begge litt i kjelleren etter at vi har vært på Tanitavekta og fått de parametre vi ønsker å registrere. Det er like spennenende hver gang og litt ekstra spennende når milepæler ønskes å oppnåes. Vi har los på 139.9 kg som er under 140 kilo (141.5 kg sist). Det er en stor motivasjon for meg/oss.

Når jeg var 23 år så var jeg 145 kg og mye dårligere form enn jeg er i nå. Det sier seg selv at det er en stor motivsjonstrigger å komme under 140 kg. De fleste daglige gjøremål går «lett» nå i forhold siden den gang jeg var i like tung/litt tyngre og bare 23-24 år. Det vil si at jeg har fått en mer funksjonell kropp i hverdagen.

Livsstilssykdommene er også enten mye mindre framtredende, eller er helt borte. Jeg har mye mindre søvnapne (pustestans om natta) og tilegner det lettere kropp og mye bedre fysisk form. Restless legs er helt borte (pga høyt sukkerinntak, dog har jeg hatt føling med dette et par ganger i det siste, men det har gått over etter at jeg har tatt en næringsshake like før leggetid. Man skal også passe på å få i seg nok næring.

Diabetes er det full kontroll på. Jeg er nå oppe på do 2-3 ganger hver natt kontra opp mot 12 ganger i den verste perioden (2007).

Astmaen er også mye mindre belastende enn bare for noen måneder siden. En god kombinasjon av ingen røyk og bedre kondisjon vil jeg tro.

Jeg sliter fortsatt litt med søvn, men det har tatt kvantesprang i forhold til slik det var. Dette har vi jobbet hardt med. Jeg ser ikke tv fra senga seint på kvelden lenger. Lite søvn utsondrer stresshormonet kortisol og som igjen senker forbrenningen. Jeg har skjønt veldig godt at god søvn er viktig. Jeg bruker likevel lite energi på om jeg får lite søvn ei natt. Jeg registerer det så gjør jeg jobben. Det blir litt som været det. Man må gjøre jobben selv om været ikke alltid er strålende. Er søvnkvaliten derimot dårlig over tid bør man ta grep (Dette gjelder ikke været bare for å ha sagt det). Jeg takker både min egen coach RonnyHitman og PT Tor Holm for gode samtaler rundt dette.

Jeg har heller ikke gnagsår på albuene slik jeg hadde i min verste periode. Jeg brukte som tidligere nevnt albuene for å karre meg ut av senga. Det trenger jeg ikke lenger (lenge siden heldigvis). Jeg føler meg mer som en katapult som kommer seg ut av senga nå 🙂

Impotens er ikke lenger et tema. Det var det hardeste jeg opplevde psykisk når livsstilssykdommene hadde eskalert til nye høyder i for en del år siden. «Morrasbrød» var ekkelt som tenåring, men får fram smilet mitt nå som 43 åring. Det er et tegn på at kroppen er frisk på mange områder.

Jeg har likevel slitasjer i knær og hofte. Det tar jeg hensyn til i hverdagen og har f eks obligatorisk hvile etter hver trening. Hvile betyr ikke søvn, men rett og slett hvile/restitusjon. Glemmer jeg dette så er straffa uungåelig. Jeg har smerter hver dag i knær/hofte, men det har jeg lært meg å leve med. Faktisk er jeg tilnærmet smertefri på de fleste treninger og de 2-3 første timene etter. Det tar som regel 10-20 min med oppvarming før smertene slipper til et ganske lavt nivå. Bare det er grunn nok til å trene spør dere meg. Jeg har slitt med kroniske smerter i 18 år, men det er mye bedre å ha vondt fordi man gjør noe sunt enn fordi man gjorde noe usunt. Sålenge jeg er nøye med planlegging rundt hvile/restitusjon er hverdagen fantastisk i forhold til om jeg ikke gjør det.

Energien jeg har nå er monster og da mener jeg i positivt fortegn. Jeg liker å kalle meg verdens blideste mann, og det er mye lettere med god/bedre helse. Mange synes det er grusomt å være over 140 kilo. Jeg synes det er fantastisk. Alt handler om hvor man kommer fra og hvordan helsetilstanden er når man er det.

tjukkas2

Nå nærmer jeg meg siste forberedelser til selve mesterskapsdagen (veiedagen). Wish me luck. Resulater publiseres seinest søndag.

«Ingenting stort er bygd uten entusaisme»

Corleone

6 kommentarer til «Veiedag nærmer seg!»

 1. Nummer 1, 2 og 3 til å kommentere her inne på bloggen fornekter seg ikke 🙂

  Tusen takk Kristian, Even og Rigmor. Deres støtte betyr mye 🙂

  Takk for kompliment Grete og Hilde!

  Jeg bruker all slik støtte i min motivasjon. Dere er en del av mine «meteorologer»

  Les tjukkasbloggen fra 19 desember og les hva jeg mener om støtteapparatet jeg har gjennom venner, bekjente og støtte på bloggen. Les her:

  http://www.tjukkasbloggen.no/?p=492

  Mvh verdens blideste mann 🙂

 2. Du skriver herlig forfriskende og rett fra levra:) Har tatt til meg noe av det du skrev angående «vondter» i tidligere blogginnlegg. Når ting begynner å bli tungt på trening må stiller jeg meg selv spørsmålet: «Er det en skade, eller er det bare stein i skoa?» Er det bare stein i skoa, blir økta fullført. Gleder meg til neste innlegg og innveiing. Dette er sykt gøy å følge med på!

 3. Flott å høre hvordan hverdagen er blitt forbedret, i det store og hele er det jo det som er målet! Stå på videre! Heia Heia Heia!!! 🙂

 4. Heidu 🙂 Har lest litt av bloggen din og følt med deg, mye gjennom Stigen 🙂 Men jeg er mektig imponert, det krever virkelig en stor dose motivasjon for å gjennomføre din livsstilsendring. Og jeg syns det herlig at du er så åpen 🙂 Spennende å følge deg frem til ditt mål 🙂 Stå på du godeste Corleone, god klems fra en annen heimdaling 🙂

 5. Takk(!) for nok et godt og motiverende innlegg, Rune. Interessant å få et lite innblikk i hvordan kroppens funksjon har endret seg, for de endringene er jo minst like viktige å få frem, som tallene i displayet på vekta. Lykke til med innveiing!

 6. Fantastisk resultater og gøy å lese at alt mp på stell he he
  Du er en inspirerende og motiverende for meg og helt sikkert mange andre.
  Stå på
  Lykke til i dag
  Klem rigmor

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *