Veiedag på 3T Rosten


Nye kulisser på 3T Rosten. Hitman kaller meg autisten imellom. Jeg kaller det planlegging og tilrettelegging…

Vær nøye for å nå målene dine sa Gøran Sørloth til meg. Hvorfor ikke lytte til de som virkelig har oppnådd noe? Som spiss på fotballandslaget når de var virkelig gode, og ikke minst for Rosenborg, så skal man lytte til de råd som er gitt. Han har ikke lest seg til suksessformelen, han gjort det. Det er stor forskjell. Jeg hadde aldri fått brukt av tiden til Gøran hvis jeg ikke viste dedikasjon og vinnervilje. Det er en annen sak å ta en kaffe sammen rundt biljardbordene på biljardklubben. Da koser vi oss, men å få med seg Gøran på treningstur der vi snakker om motivasjon og målsetninger er luksus.


9. april 2015 sammen med Torstein TrickWik Wik og Gøran Sørloth. Selvsagt har vi tid til og slappe av, en kaffe og den gode praten. Begge har vært sterke støttespillere i mitt prosjekt.

Jeg setter store krav til meg selv, men også de rundt meg. Jeg snakker da om ting som er relatert til livsstilsprosjektet mitt og ingenting annet. Jeg legger meg ikke borti hva folk gjør ellers i livet. Kommer de derimot for å få råd får de kun ærlige tilbakemeldinger. Det er slett ikke sikkert de får de svarene de ønsker seg. Jeg har ingen tro på sulling, dulling og kmm. Kmm er forkortelsen for «kos med misnøye» der mesteparten av tiden brukes på hvor fælt alt er.

Visst skal man ha medlidenhet for at livet er tungt enkelte ganger, men det kan ikke være hovedtema hvis man skal forbedre situasjonen. Jeg går derfor ikke tur med noen som bruker sosiale media til å klage på været, er konstant opptatt av forkjølelse, influensa, vondt i stortåa eller hva det måtte være. Alle blir syke fra tid til annen, også jeg. Det finnes folk som har mye større utfordringer enn det jeg har hatt. Det finnes folk som sitter i rullestol, må ha hjelp til alt, kommuniserer via datamaskin, og faktisk har mer positivt syn på livet enn enkelte som har vondt i stortåa.


Lørdag 25. mars og søndag 26 mars gikk vi til sammen over 6 timer på truger. Tungt føre mot slutten av sesongen, men vi må smile når vi kan nyte kaffe midt i skogen. Dette var utenkelig opplevelse i mitt gamle liv.

Bank i bordet, jeg har ikke vært syk på 3 år. Kun fyllesyk og det er helt og holdent min egen feil. Kanskje har jeg en annen terskel til hva jeg mener syk er, hva vet jeg? Jeg har hatt kroniske kne/hofte smerter i 19 år. Man trenger ikke være rakettforsker eller hjernekirurg for å skjønne at det er relatert til alle kiloene jeg har drasset rundt på. Det er derfor jeg er ufør. Jeg har lært meg til å leve med situasjonen på best mulig måte. Smart og relevant trening gjør hverdagen min bedre. Ufør betyr slett ikke å kunne bidra i samfunnet. Jeg har alle muligheter til å finne en tilpasset jobb, men først når jeg er ferdig med fjerning av all upraktisk løshud. Visst kan jeg ha noen oppdrag underveis, men de må tilpasses min hverdag og mine mål. Jeg kan ikke bruke energi på hva andre mener om dette. For store engasjement vil føre til forlengelse av prosjektet. Det er jeg som må vurdere dette og ingen annen.

Råd til andre

Mange søker etter det perfekte og det er ikke rasjonelt. Det er heller ikke et godt liv i mine øyne. Det er selvsagt en helt annen sak om man heter Ole Einar Bjørndalen eller Therese Johaug. De måles etter sine resultater og leter stadig etter forbedringer. Det er ikke rasjonelt for oss «normale mennesker». For ei stund siden hadde jeg en prat med 2 stk og jeg ga mine ærlige tilbakemeldinger til.

«Dere er begge topp 3% i Norge hva det gjelder fysisk form og god helse ut i fra alder. Hvorfor lete etter å bli topp 2%, eller 1% for den saks skyld. Det er ikke rasjonelt. Det kreves så ekstra mye innsats at livet blir ikke bra. Det er god helse som er viktigst»

Jeg bruker min historie for å sette ting i perspektiv. Jeg forteller gleden av å knyte mine egne sko, at jeg måtte gå ned 80 kilo for å klare det. Jeg forklarer gleden av å kunne vaske seg på alle plasser som er nødvendig, og kunne tørke seg etter dobesøk. Gleden av å ha morrasbrød hver morgen etter å ha levd 5 år med impotens på grunn av usunn livsstil. Morrasbød er et tegn på at jeg er frisk. Smilet og latteren kommer fram når jeg forteller at jeg nå er så frisk at jeg kan ha morrasbrød til alle døgnets tider…

3T

Det er ingen hemmelighet at jeg ønsker å trene i motiverende kulisser. Jeg bryr meg slett ikke om været når jeg trener ute. Jeg går ikke i lyn/torden eller storm. Jeg kan ikke være idiot heller. Selv Lars Monsen søker ly hvis været er for ille.

Trener jeg inne er ikke apparatene jeg bruker det viktigste. Det er folka som er rundt apparatene for å hjelpe deg som er de viktigste, nest etter egeninnsats selvfølgelig. Om de er imøtekommende, om de møter deg med et ekte smil, hilser og er behjelpelig. Et treningssenter skal føles som en «trygg omgivelse». For en overvektig er dette et svært viktig tema for å komme over terskelen for å faktisk gå på et treningssenter. Jeg var ca 225 kilo når jeg begynte å gå på treningssenter i mai 2008. Jeg hadde aldri fortsatt om jeg følte en vedvarende skam ved å være der. Det var en stor barriere å bryte, men jeg har ikke angret et sekund. Det har vært et av de livreddende grep jeg satte i gang for å komme dit jeg er i dag.

Jeg ble fantastisk mottatt både på Frisk og Hit The Gym (2008-2017). Jeg delte mine tanker og erfaringer om det å være overvektig begge steder, ikke minst i forhold til å føle seg «trygg» på et treningssenter.

Med Hitman i ny jobb i 3T lå det egentlig i kortene at jeg ville slå følge. Jeg har «tjuvtrena» ca en gang i uka på 3T siden starten av januar. Jeg ville sjekke kulissene og mulighetene jeg hadde for å nå mine endelige mål. En ny verden av muligheter har åpnet seg. 16 treningssenter like rundt hjørnet der er jeg bor. Alt av spinningsaler, svømmebasseng, yoga, kampsport å alt det måtte være. Jeg har blitt tatt i mot på en strålende måte, og jeg er allerede blitt spurt om jeg kan dele min kunnskap.

På 3T Rosten har de også eget PT rom. Det har vi enda ikke brukt da både Hitman og jeg liker å være ute i kulissene med folk rundt oss. Det er likevel en fantastisk mulighet til de som er i oppstarten av sitt prosjekt. Skape trygghet og selvtillit sammen med en dyktig PT før man tar neste steg, og trener sammen med alle andre. Det ville nok jeg ha gjort hvis jeg startet mitt livsstilsprosjekt i dag. Jeg lover dere vil føle trygghet etter kort tid. Det er mange smil som løfter deg uansett hvilken løsning man velger.

«Who dares wins»

Veiedag på 3T Rosten

Jeg har ikke vært på vekta siden 20. februar på forrige veiedag. Jeg liker spenningen det gir meg og det trigger meg til god innsats hver veiedag uansett utgangspunkt. Jeg forholder meg kun til siste offisielle måling. Jeg vil anbefale folk i starten av sitt prosjekt å veie seg oftere enn det jeg gjør nå, men maks 1 gang i uka, og helst hver 14. dag som jeg gjorde første året jeg holdt på. Da har man bedre kontroll på om man gjør noe feil. Veier man seg hver dag hopper og spretter vekta i alle retninger selv om den over tid kanskje går nedover. Sjansen for «dårlige nyheter» øker dramatisk hvis man veier hver dag. Å stå stille på vekta kan være en dårlig nyhet når man egentlig ønsker å gå ned. Enda verre er det om man går opp. Det kan hende du har gjort alt riktig, men det er bare væskebalansen som spiller deg et puss. Spiser man mat med mye salt 1-2 dager før veiing vil det føre til ekstra vekt pga at saltet holder på væske i kroppen. Veier man 1 gang i uka, eller hver 14. dag får man nesten alltid gode nyheter hvis man gjør ting riktig. Det er motiverende.

Det er mange kalkyler som må på plass for å få et godt resultat. Hvile, søvn og restitusjon er veldig viktig. Aller mest riktig er sunn mat. Jeg har ikke drukket alkohol på snart 11 uker og minst 6 uker gjenstår før jeg har «lov». I samråd med Hitman er mitt target kalorimessig vært å være på ca 2700 kcal. Det er ikke alle dager jeg har klart det, men de fleste dagene går det fint. Noen ganger står valget mellom det å få sove eller å «spare» kalorier. Jeg lytter til kroppen og bruker ikke mye energi på om jeg spiser noen egg ekstra en gang i blant. Søvn er for viktig og det er viktig å finne balansen. Det gjelder bare å ikke lete for godt etter unnskyldning for å spise ekstra.

«Mesterkapsuka» denne gang varer i 6 dager (lørdag 25. mars til torsdag 30. mars). Hviledag mandag/onsdag slik at kroppen er fulladet til selve finalen. Av salt siste 2-3 dager for å miste væske. Ingen stor forskjell helsemessig, men det er tallene bak som motiverer meg/oss i lengden. Fleksnes får liten omtale denne gang, men resultatene presenteres selvsagt. Han har fått innført strengere regime og beskjed om å fokusere på hvile/restitusjon. Livsstilsprosjektet må på førsteplass. Jeg er spent på resultatene til oss begge. Uansett resultat skal vi være rake i ryggen og finne ut hva vi har gjort riktig eller feil! (Skrevet onsdag 29.mars)

Resultater (skrevet torsdag 30. mars)

Vekt 114.7 kilo.
Vektnedgang siden 20. februar: 0.7 kilo
Vektnedgang siden 19. januar (oppstart etter operasjon) 8.0 kilo.
Vektnedgang siden all time heavy: Ca 135 kilo.

Fleksnes sine resultater:


Vekt: 167.6 kilo.
Vektnedgang siden 20. februar: 2.8 kilo
Vektnedgang siden all time heavy (203.3 kilo, 5. mai i fjor): 35.7 kilo.


30. mars 2017 på 3T Rosten. Det ligger en historie bak mitt fete dollarglis. Hitman hadde skaffet treningsskjorte til meg, men den var for stor og det måtte skaffes ny. Moskusen står i XL og Hitman i XXL…

«Det e ainna «snitt» i pique» forklarte han meg.

«Bryr jeg meg ingenting om, skjort e skjort og gjort e gjort så hold tåta di»

I bakhodet mitt ligger nemlig hvordan både livet var og hvordan jeg så ut…

«Ingen blir god alein»

Moskusen.

3 kommentarer til «Veiedag på 3T Rosten»

  1. Du har fått en ny fan. Når du har greid å gå ned så mye, så må jeg kunne greie 30. Jeg liker å trene, og jeg liker mat. Derfor er jeg en relativt sprek tjukkas.
    Det er svært motiverende og fornuftig det du skriver, så jeg skal utnytte dine erfaringer til min fordel ??
    Stå på videre. Jeg følger på ?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *