«Who dares Wins»

Det er hele 9 dager siden forrige blogg! Det betyr ikke at jeg har mistet fokus på kosthold og trening, snarere tvert imot. Jeg ligger flere månder fram i tid når det gjelder planlegging av løpet. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre hver dag, men jeg vet hvilke delmål jeg/vi har satt oss, når jeg skal på sosial helg med venner, eller en reise for å koble ut og samle ny motivasjon og inspirasjon. Trening blir planlagt minst ei uke fram i tid. Siste uka har jeg hatt mer enn nok å gjøre med biljardsporten der jeg fortsatt har mine verv, dog har jeg mye mindre fokus på dette nå enn før.

«Who dares wins»

Jeg avsluttet forrige veieblogg med postulatet «who dares wins». Det betyr enkelt og greit: Den som våger vinner! Jeg satte treningsrekord på 21 timer på ei uke (inkl 1 hviledag), og 37 timer i løpet av 14 dager. Det er nesten 40% mer enn det jeg har trent tidligere i år, og med høyere intensitet. Coach Hitman advarte mot mulighet for manglende resultater på kort sikt, men vi har begge hatt trua på de langsiktige resultatene. Han fikk rett i sine antagelser. Jeg gikk opp 1.4 kilo, men fettprosenten gikk ned fra 26.5 til 26.2. Vi har fortsatt klokketro på opplegget. Jeg elsker oppkjøringen til Northug før OL eller VM. Kjører beinhardt fram til 14 dager før mesterskap, kommer langt ned på resultatlista i siste testrenn, for så å ta revansje i de viktige konkurransene. Det er min innstilling og vår ambisjon. Det langsiktige målet er alltid det viktigste.

Med min egen spesialdesignende «helvetesuke» var ambisjonen resultater på lang sikt, samt å bli sterkere mentalt. Det var beinhardt både psykisk og fysisk. Kun fokus på trening, kosthold, Hvile/restitusjon og søvn i ei hel uke. Ekstra fokus på godt humør, og jeg var meget bevisst i å omgi meg med folk som ga meg positiv energi. Jeg sleit med søvnen da uka inneholdt mye smerter i mine knær, legger og hofter. Jeg hadde på en måte «vondt over alt», men ikke «farlig vondt» hvis dere skjønner hva jeg mener.

Hitman har anbefalt nesten halvering av treningsmengden (i forhold til rekorduka), og jeg kjører det løpet fram til midten av desember. Det betyr mellom 10 og 13 timer i uka. Det har allerede gitt resultater i overskuddet. Jeg har mindre vondt enn på lenge, restituerer meg raskere, og jeg er sterkere i nær sagt alle styrkeøvelser. Planlagte treninger på 2 til 2 1/2 time føles som ingenting. Positive opplevelser gir selvtillit. Jeg føler meg sterkere mentalt, punktum! Om det gir resultater på vekta torsdag 19. november er jeg meget spent på. Jeg velger å ha trua til det motsatte er bevist…

FullSizeRender
Granåsen brukes flittig i treningsarbeidet. Her fra mandag 9. november.

Med mindre kropp og mindre trening krever også kroppen mindre næring. Forrige periode lå jeg på ca 2850 kalorier i snitt i døgnet. Nå ligger jeg på ca 2600 kalorier.

Siste 7 dager har jeg trent følgende:

  • Lørdag 7. november: Hviledag
  • Søndag 8. november: Feelgodtrening Hit The Gym, 1 time 30 min, medium intensitet.
  • Mandag 9. november: Skogstur alene, 2 timer 30 min, medium minus intensitet.
  • Tirsdag 10. november: Egentrening samt PT med Hitman, 2 timer 45 min, medium pluss intensitet.
  • Onsdag 11. november: Spinning inkl oppvarming og tøying, 1 time 25 min, medium intensitet.
  • Torsdag 12 november: Egentrening samt PT med Hitman, 2 timer 25 min, medium pluss intensitet.
  • Fredag 13. november: Hviledag.

10 timer 35 min siste 7 dager. Totalt 543 timer siden 30. desember. Jeg har lagt inn ny hviledag onsdag 18. november. Jeg ønsker å ha overskudd til mesterskapsdagen for da skal jeg knuse på!

Jeg avslutter dagens blogg med ei oppskrift. Jeg er stolt over framgangen på kjøkkenet. Jeg er ingen Hellstrøm, men det holder i massevis. Denne gang laget jeg ei hel form. 2 stk til bords på torsdag samt at det var igjen til 2 mellommåltid på fredag.

Grillet laks med tilbehør:

IMG_5253

1000 g laks ca 2000 kcal
300 g reker ca 175 kcal
5 medium egg ca 375 kcal
ca 1 dl matfløte ca 125 kcal
ca 8 cl fløtesaus ca 100 kcal (hjemmelaget)
Grønnsaker, en hel blomkål, en hel brokkoli, 250 g gulrøtter, en paprika og 2 chili. Tja, skal vi si 225 kcal for å si det enkelt. Totalt 3000 kcal.

Blomkål, brokkoli og gulrøtter kokes «al dente», dvs med litt tyggemotstand. Kok opp vann, ha i salt. Ha grønnsakene i i 10 min (da har det begynt å småputre igjen i vannet).

Laksen saltes og pepres på begge sider. Jeg bruker kun peppermix som inneholder 20% salt. Pensler laksen med fløtesausen (med lite mel) som er laget på forhånd. Jeg har masse små bokser med føtesaus i fryseren og tar opp etter behov (3-4 cl i hver boks).

Spre 1 dl matfløte utover i forma. Del eggene, chilliene (kuttes først) og paprikaen jevnt utover i forma. Spre grønnsakene på toppen. Settes midt i ovnen på 190 grader i 20-25 min.

IMG_5256
Bilde før grønnsakene legges over.

4 saftige måltid for en moskus, og gjerne 6 måltid for en liten søt fjellrev, alt avhengig av hvem som spiser. 750 kcal pr måltid for moskusen og smaker nydelig.

Jeg sier det samme om utfordringene jeg har hatt på kjøkkenet:

«Who dares wins»

Corleone

Blogglistenhits

Én kommentar til ««Who dares Wins»»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *